Też nie chce eksperymentować,
Czytam że ludzie zalewają tym Ravenolem i to chodzi.
tylko zastanawia mnie fakt w czym Ravenol widzi różnicę między Fiatem i Oplem z ta sama skrzynia podobno
Też nie chce eksperymentować,
Czytam że ludzie zalewają tym Ravenolem i to chodzi.
tylko zastanawia mnie fakt w czym Ravenol widzi różnicę między Fiatem i Oplem z ta sama skrzynia podobno
Ja mam Revanol , wcześniej miałem Mobila , jeszcze wcześniej to co fabryka wlała . Jeździ![]()
Ja ma Ravenol T-IV. Co ciekawe jak kupowałem była do oleju dołączona instrukcja jak samodzielnie wymienić olej w Volvo ze skrzynią TF 80 sc, czyli dokładnie takiej jak u nas. Najlepsze jest to że faktycznie na stronie Ravenola do AR 159 z Qtronic polecają Ravenol ATF T-WS lifetime, natomiast do Vectry C 1.9 cdti z tą samą skrzynią polecają zarówno Ravenol T-IV, jak Ravenol ATF T-WS lifetime.
No i właśnie, bądź tu mądry ;D
prezes01 wydaje mi się że ja jak sprawdzałem około 6 miesięcy temu to na stronie Ravenola do Alfy był polecany T-IV. Ja zrobiłem do tej pory jakieś 15 000km od wymiany dynamicznej. Żadnych negatywnych objawów nie mam.
Gadałem z "Panem z Zielonej Góry" i olej nie ma tu tyle do gadki co jego wymiana wazne zeby był o wymaganej specyfikacji. Kosz sie wyciera a oringi na tym wałku pod koszem też idą i cisnienie się traci. Mistrz twierdzi ze nie ma reguł . To leci i w qtronicu i w tiptronicu . Tak jak nowe auta-pikne ale nie trwałe.
Właśnie jestem świeżo po wymianie dynamicznej. Skrzynia zalana Motulem multi atf, spełnia odpowiednie wymagania :
https://www.motul.com/system/product...pdf?1444124506
Cena w jednym ze sklepów internetowych, to 33.80zł/litr ...choć przy wymianie w warsztacie nie dość, że poszło 12l , to jeszcze 46zł za litr
Zamówiłem Ravenol T-WS Liftime 8L.
Zaszkodzić, napewno nie zaszkodzi, a może ma jednak trochę lepsze właściwości i jest bardziej przyjazny dla naszej skrzyni niż T-IV
Trochę drożej, ale do przeżycia ;-)