To może ja bym się z kusił?zł
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
To może ja bym się z kusił?zł
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
I to jest chore, bo światła w 159 z tymi żarówkami są widoczne z daleka (a właśnie po to są dzienne),nie oślepiają i legalnie nie można ich używać, natomiast auta z zamontowanymi, ledwo widocznymi paskami ledowymi, ale z homologacją na DRL jeżdżą legalnie. Nawiasem mówiąc miałem już kontrole policji i takie dzienne, ale to im nie przeszkadzało.
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 26-01-2017 o 18:36
Ja mam u siebie w 159 założony modul ograniczający moc świateł drogowych do 30% i jak narazie zero problemów.
Też miałem wcześniej takie rozwiązanie ale przynajmniej raz dziennie ktoś widząc, że palą się wewnętrzne lampy migał bo twierdził, że jadę na długich mimo, że światło było na tyle słabe, że nie oślepiało. W innym aucie gdzie miałem reflektory z żarówkami H4 przez kilka lat nikt się nie dopatrzył różnicy![]()
Może masz żarówki o większej mocy. Ja jeżdżę już z pół roku z tymi żarówkami i nikt mi nie mrugał. Niejednokrotnie mijałem się z moim samochodem, gdy jechała nim żona, absolutnie w dzień nie "biją" po oczach.
Zakładałem tez taki modul u znajomego w peugeocie 407 gdzie wcale nie ma miejsca na inne rozwiązanie i narazie nie narzeka
Zdiagnozował ktoś przyczynę migania prawego reflektora Duolight? U mnie po pewnym czasie zaczął mrugać. Aż w końcu przestał świecić. Bo bliższych oględzinach okazało się że winna była 3-pinowa wtyczka na wejściu modułu prawego reflektora. Styki były zaśniedziałe. Przy próbie ich czyszczenia jeden z nich złamał się przy minimalnym dotknięciu. Wymieniłem to złącze 3-pinowe oraz złącze 4-pinowe idące do samego reflektora na złącza hermetyczne OHG/OHW. Zobaczymy czy problem mrugania ustąpi.
Mi lekko mruga a poza tym jak się zaświeci ksenon to mruga lekko halogen albo oba
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 28-01-2017 o 13:17
Koledzy poratuje ktoś?
Jestem na wyjeździe bez kompa, schematu z pudełka ani dobrego internetu, a chce podłączyć dzienne einparts duolight.
Pomoże ktoś linkiem do posta lub opisem co gdzie podłączyć? Chodzi mi o dzienne, halogeny już świecą.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10