na takie przebiegi tylko bena - współczesny Diesel to będą same kłopoty- potem pretensje śe się psuje
na takie przebiegi tylko bena - współczesny Diesel to będą same kłopoty- potem pretensje śe się psuje
Mąż oczywiście, że doradzał benzynę, ale ja powiedziałam, że benzyną nie jeżdżę i nie zamierzam płakać na stacji benzynowej![]()
Andrzej_Kolbudy na konfigurowane nie ma szans - > za długo się czeka, a staruszka już wymaga ciągłych inwestycji (ale nie w silnik żeby nie było). Poza tym Pan z Opola powiedział mi, że jest wyprzedaż i na Alfisti teraz nie da rady...Dał mi na konfigurowany łaskawie 3400 zł rabatu.
Z silnikiem, mimo małych przebiegów, nie mam problemów. Mam koło siebie AOW i korzystam, żeby się nie zmuliła. Poza tym czasem robię trasę typu: Chorwacja, Białystok, Warszawa, Poznań. I wtedy jest czysta przyjemność jazdy![]()
Balbinka Napisze inaczej- nie miałaś problemów bo to były poprzednie diesle- bardzo częsty błąd logiczny- współcześnie diesle nie są przystosowane do małych nalotów (DPF dwumas etc) jedna usterka zabije cale twoje zyski ze stacji benzynowej z nawiązką - i przy takich przebiegach nie przesadzaj z tym spalaniem - bierz 150-170 konną bene i zobaczysz prawdziwą alfe a nie sadzomiotacza do tego masz większy wybór i koniecznie xenon.
- - - Updated - - -
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yBv43.html
Wszyscy piszą Ci, że wyposażenie ok, ale przydałyby Ci się ksenony.
Masz w swoich samochodach ksenony?
Jeśli nie to uwierz, że jest to najważniejsze wyposażenie samochodu. Lepiej zrezygnować z lakieru, a mieć ksenony. A najlepiej mieć wszystko to co chcesz mieć.
Ile wpłaciłaś zaliczki?
Siedziałaś w Gulietta (z pakietem) Veloce? Piękne wnętrze, które przebija tylko nowej Gulia Q.
Sama pisałaś, że chciałabyś czerwoną Alfe z alkantarą w środku.
- - - Updated - - -
Jako zwolennik diesla piszę bierz bezyne. Bedzie jeździła tak jak ten diesel.
- - - Updated - - -
DAREEK.
Właśnie o tej piszę. Wcześniej wklejam link ze stoku, a wczoraj nawet w niej siedziałem.
Andrzej_Kolbudy mąż dopiero zajarzył, że nie ma xenonów i teraz jęczyNie mamy w żadnym aucie xenonów, a w Alfie to w ogóle jakby nie było świateł mimo, że wynieniane lampy były w zeszłym roku....
To śmieszne, ale w ogóle nie siedziałam w żadnej Giulietta póki co... Pierwszy raz będzie przy odbiorze... Zaliczki wpłacałam tysiaka. Co do czerwonej to ja z niej zrezygnowałam na rzecz lipari grey.
Co do silnika beznyna 170KM to mąż mówi, że żywotność 1.4 z taką mocą nie może być długa...
To co Ci proponujemy to silnik 150KM z manualną skrzynią. 170KM jest z automatem.
Za 10 lat Twój samochód będzie miał ok 100 tys km przebiegu. Czyli będzie jak nowy.
1000 zł diler Ci jeszcze opuści.
Balbinka nie obraź się ale chyba zatrzymaliście się jakieś dwie dekady temu. Silniki 1.4 Turbo w grupie FCA to jedne z najlepszych w klasie - ja mam już drugie auto z tym motorem łącznie przejechane 180 tkm -żadnej usterki silnika czy osprzętu. nie chcę żadnego innego.
Dareek a ile pali Ci to auto?
Ja właśnie sam rozważam zakup kolejnej alfy - albo GIulia benzynowa i automat albo GIulietta ale tylko z TCT