Ja leje do silnika 2.4 z dpf,
Orlen Platinum Rider Scooter 2T.
Według specyfikacji,
Popiół siarczanowy - 0,1
Żadnych negatywów związanych z filtrem, nie zauważyłem.
Drugi bak na nim jeżdżę.
Ja leje do silnika 2.4 z dpf,
Orlen Platinum Rider Scooter 2T.
Według specyfikacji,
Popiół siarczanowy - 0,1
Żadnych negatywów związanych z filtrem, nie zauważyłem.
Drugi bak na nim jeżdżę.
A co w takim razie z Valvoline durablend scooter 2t, który podobo spala się bezpopiolowo ? Byłoby to najlepsze wyjście w przypadku DPF
Sent from my Mi Mix 2 using Tapatalk
[MENTION=40900]kebs[/MENTION]
Z calym szacunkiem ale twoja wypowiedź jest nic nie warta ... żadnych negatywnych skutków z DPF - po czym dodajesz,że przejezdziles z nim zaledwie drugi bak ... A co filtr ma się jakoś magiczne zatkać na amen ? Jak przelejesz 10 litrów to można wyciągać jakieś wnioski ...
Ostatnio edytowane przez Andrzej78500 ; 18-08-2018 o 15:02
Tyle to jest nic. Temat o olejach ma ponad 1000 stron. Tam to jest dopiero czytania.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Mając auto z silnikiem diesla - Opel Astra H 1.9 CDTI - przy każdym tankowaniu dodawałem olej T2 - korekty przy 190tyś.km trzymał wzorowo - sprawdzane na maszynie.
Więc mało prawdopodobne że po dodawaniu zaczął dymić? W sumie od czasu dolewania zobaczył kopcenie po odpaleniu ale może zbieg okoliczności
Ja dolewałem LM 1052 i mam wrażenie, że Alfa bardziej kopciła rano na zimnym silniku i po dłuższych postojach. Może nie tyle kopciał, co szedł biały dymek kilka minut od odpalenia.
Ostatnio edytowane przez mufas ; 20-08-2018 o 08:36
Powiedzcie jak dolewacie olej , Przed tankowaniem na stacji ? Jeżeli tak to czym bo z org opakowania się nie da i tak dziwnie trochę .
Ja dolewam w domu po tankowanie za pomocą strzykawki.
Ja leje elfa i nie ma takiego