Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    147 1.9 JTD 16v 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Moim zdaniem jak ktoś ma auto w super stanie w którym nic nie trzeba robić to nie chętnie się go pozbywa...
    zgadzam się z tym w 100%. a jak już chce sprzedać to cena jest sporo wyższa niż średnia dajmy na to z allegro.

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Niekoniecznie. Jak zawsze są wyjątki ale trzeba mieć szczęście by na taki trafić. Ale fakt czasmi mi się wydaje, że tylko ja jestem taki głupi, żeby sprzedawać auto, w którym nic nie trzeba robić.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał drq777 Zobacz post
    zgadzam się z tym w 100%. a jak już chce sprzedać to cena jest sporo wyższa niż średnia dajmy na to z allegro.
    Bo ludzie nie wiedzą, że jak sie ma auto to trzeba dbać żeby było w dobrym stanie technicznym. A jak ktoś sprzedaje auto w super stanie to każe sobie płacić za naprawy jakie zrobił doliczając je do ceny auta co dla mnie jest komedią. Samochód dzisiaj to niestety tylko koszta. Koszta które powinny obciążać obecnego użytkownika a nie kupującego. Innymi słowy cena rynkowa powinna być za w 100% sprawny samochód a nie 100%ceny + doliczone koszty ostatnich napraw.
    Ostatnio edytowane przez dawidmk7 ; 21-01-2014 o 00:28

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    147 1.9 JTD 16v 2004r

Domyślnie

No właśnie sporo osób jeździ, nie dbająć nawet o takie podstawy jak oleje i filtry, ale nic się na to nie poradzi bo tak było i będzie.. dlatego tak łatwo na naszym rynku kupić złom.

Ile razy od znajomych słyszałem jakie to alfy są do dupy itp, przykładowo jeden kupił 166 za 3 tyś i sie dziwi że się psuje, czy inny 147 za 5 tyś.. nie rozumieją że za 3tyś nikt nie sprzeda auta zadbanego..

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Moim zdaniem jak ktoś ma auto w super stanie w którym nic nie trzeba robić to nie chętnie się go pozbywa...
    Ja mam takie właśnie auto, robione pod siebie, jednak życie zweryfikowało, iż potrzebuję auta większego i dlatego wystawiłem swoją alfę na sprzedaż.

Co do tej alfy z Niemców, to stoi ona bardzo długo, co najmniej kilka miesięcy. Wyjazd, sprawodzenie, opłaty wszystko kosztuje, licząc pakiet startowy (rozrząd, olej w silniku , skrzyni etc.) Alfa wyjdzie grubo ponad 20 koła. Nie liczę nawet usterek, które wyjdą po zakupie. A za tą kasę kupisz zadbaną i dobrą 166tke w Polsce - takie moje zdanie
    Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Cytat Napisał dawidmk7 Zobacz post
    Mam pełen szacunek dla tego człowieka.... bo o ile jeszcze zdarza się, że ktoś sobie zrobi lift w przedliftowej to juz odwrotnie to poprostu trzeba byc ekscentrycznym
    No tak, ekscentrycznym, a to ,że różnica w cenie części jest pewnie dziesięciokrotna to już nie ma znaczenia...Dla mnie takie miksy to drut i tyle.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    No tak, ekscentrycznym, a to ,że różnica w cenie części jest pewnie dziesięciokrotna to już nie ma znaczenia...Dla mnie takie miksy to drut i tyle.
    Dokładnie, za cenę używanych lamp bixenonowych do polifta można kupić cały przód od przedlifta i jeszcze zostanie Ot taka ekscentryka.
    FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    za cenę używanych lamp bixenonowych do polifta można kupić cały przód od przedlifta i jeszcze zostanie
    To fakt prezes, nie da sie ukryć, że to taki mix.I zaraz podejrzenia że niewiadomo co. Jednak wez pod uwage ze 166 kolegi wuja porusza sie na ZENDERACH SIENA 18 zoll które kosztuja Uzywane ze 4 tysiaki lekkim dydkiem wiec nie wmawiaj mi ze on to zrobił bo mu kasy braklo Do tego pelen zender tez w uj siana kosztuje wiec to drugi powod zeby kolege wujo nazywac ekscentrykiem. Wg mnie auto WYBORNE. Na minus wnetrze- czerwona skora z szarym kokpitem to porazka lekka wg mnie- totalnie przekombinowane- jak cały polift . Ale reszta to rarytas. No moze poza automatem , ale to tez moja opinia tylko bo osobiscie boje sie automatow w starych samochodach. Mam przyjemność znac kolege który ma mercedesa i padły mu synchrionizatory 2 biegu chyba i w serwisie dał na naprawe 18 tysiaków wiec w zyciu automatu miec nie bede. Także jak widze A166 z automatem i do tego na handel to mi sie lampka zapala

Z drugiej strony Wy piszecie ze sprzedajecie jako jedyni auta w stanie idealnym, a z kolei inni koledzy pisza ze nikt nie sprzedaje dobrych i sprawnych aut ( podzielam ich opinie). Coś w tym musi byc.
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 21-01-2014 o 09:35
    [C

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Z drugiej strony Wy piszecie ze sprzedajecie jako jedyni auta w stanie idealnym, a z kolei inni koledzy pisza ze nikt nie sprzedaje dobrych i sprawnych aut ( podzielam ich opinie). Coś w tym musi byc.
    A czy ja gdzies napisałem że moja alfa jest w stanie idealnym? Idealne auto to tylko z salonu. Auto jest doinwestowane i zadbane, dużo w nim zrobiłem, wszystko jest w ogłoszeniu.

Nikt nie sprzedaje dobrych i sprawnych aut? Teraz to poleciałeś po bandzie.
    To wszystkie auta z ogłoszeń są nie dobre i nie sprawne ?!?! Paranoja jakaś.
    Zanim zaczniesz "podzielać takie opinie" to popytaj użytkowników, którzy kupili ode mnie poprzednie 156tki - wszyscy są na forum.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Cytat Napisał dawidmk7 Zobacz post
    Niekoniecznie. Jak zawsze są wyjątki ale trzeba mieć szczęście by na taki trafić. Ale fakt czasmi mi się wydaje, że tylko ja jestem taki głupi, żeby sprzedawać auto, w którym nic nie trzeba robić.

- - - Updated - - -

Bo ludzie nie wiedzą, że jak sie ma auto to trzeba dbać żeby było w dobrym stanie technicznym. A jak ktoś sprzedaje auto w super stanie to każe sobie płacić za naprawy jakie zrobił doliczając je do ceny auta co dla mnie jest komedią. Samochód dzisiaj to niestety tylko koszta. Koszta które powinny obciążać obecnego użytkownika a nie kupującego. Innymi słowy cena rynkowa powinna być za w 100% sprawny samochód a nie 100%ceny + doliczone koszty ostatnich napraw.
    i to jest sedno, dlatego nie raz mnie smiesza ceny aut wystawianych na forum o 7-8 tys wyzsze niz rynkowe, wiadomo te 3-4 tys mozna wiecej wystawic bo tyle napaleniec jest w stanie zaplacic a nie 7-8 i od razu gadka ze z ceny sie nie zejdzie a po 3-4 miechac cena 5 tys w dol bo sie sprzedac nie da.

Masa jak ktos jest glupi i remontuje skrzynie mercedesa w serwisie to wiesz, akurat elementy skrzyn automatycznych do merola sa o wiele tansze niz do skrzyn alfy, i cala skrzynie mozna wyremontowac za 2-3 tys, a nie za 6-7 jak w przypadku aisina.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał PRE2ES Zobacz post
    To wszystkie auta z ogłoszeń są nie dobre i nie sprawne ?!?!
    zależy w jaki sposób sortujesz wyniki n aotomoto jeżeli po cenie od najniższej to raczej tak twierdze.
    Nie badz niemądry kolego i nie krzycz mi tu bo jak moge stwierdzic ze Twoja Alfa to złom skoro nawet jej nie widzialem na oczy ? Jak kupowales swoja to byla idealna? Nic w niej nie robiles? Bo ja kupilem idealną i w pierszym roku wsadzilem w nią 7 tysiaków i od tej pory mam idealna alfe:0 Ale jej nie sprzedam nigdy. Bo dobrych aut sie nie sprzedaje
    Cytat Napisał dareme89 Zobacz post
    Masa jak ktos jest glupi i remontuje skrzynie mercedesa w serwisie to wiesz, akurat elementy skrzyn automatycznych do merola sa o wiele tansze niz do skrzyn alfy, i cala skrzynie mozna wyremontowac za 2-3 tys, a nie za 6-7 jak w przypadku aisina.
    no tak dareme masz racje, tylko że on tej skrzyni nie naprawiał w A klasie z 2000 roku tylko czyms nowszym i wiekszym. Nie ma co oczywiscie porownywac mercedesa do AR- tu tez sie zgodzę, jednak jak to piszesz 6-7 tysiakow to tez jest kur..a MAKABRA. To jest kur..a majątek i pokaz mi tu kogos kto tyle na remont skrzyni jest gotow wydac. Ci co ich stac to nie siedza na forum i nie pisza o wahaczach fasta i tulejach motgum tylko jada do serwisu i placą. Zreszta sama obsluga automatów to masakra. Mało kto wymienia w nich olej po zakupie a potem jak co do czego to na handelek "fura od alfisty". 3 tysiaki droższa bo w koncu forumowa i na ramkach klubowych I takich przypadkow jest mnóstwo. I zeby nei bylo nie pisze tu o koledze prezes
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 21-01-2014 o 10:30
    [C