Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Ty pewnie po kupnie nie zmieniałeś nawet oleju, ech.... nie ma co przeginać w żadną stronę. Każdy kupuje samochód tak jak uważa i wkłada w niego pieniądze tak jak uważa. Biorąc pod uwagę to, że kupujemy auta za 25-35% wartości auta nowego, te kilka tysięcy to nie są duże kwoty. Zamiast naśmiewać się lepiej napisz jakie naprawy uważasz za zbędne.

Nie ,po kupnie wymienilem rozrzad(450zl kompletny),po przejechaniu 5k wymienilem olej bo po takim okresie bylo to wskazane,no i wsio, a igly nie kupilem,auto mialo kolizje,wypadek,zwal jak zwal ,jest zrobione ok ,no i co jezdzi a te 5k na wklad po zakupie przeznacze na wakacje
    piszesz ze kilka tysiecy to nieduze kwoty czyli 5k w aucie za np 35 to malo?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Nie ,po kupnie wymienilem rozrzad(450zl kompletny),po przejechaniu 5k wymienilem olej bo po takim okresie bylo to wskazane,no i wsio, a igly nie kupilem,auto mialo kolizje,wypadek,zwal jak zwal ,jest zrobione ok ,no i co jezdzi a te 5k na wklad po zakupie przeznacze na wakacje
    piszesz ze kilka tysiecy to nieduze kwoty czyli 5k w aucie za np 35 to malo?
    Nie chcę tu wchodzić w szczegóły, że opon już kupować nie musiałeś, ubezpieczać też nie, lać i jeździć. Cieszmy się, że udało Ci się kupić taki egzemplarz. I nie, 5k w aucie za 35k to nie jest mało (dokładnie taki był u mnie stosunek), ale liczyłem się z tym w 100%. Taki miałem budżet przeznaczony i już. Wolę kupić auto za 35, dołożyć 5 i mieć względny spokój na lata niż szukać auta za 40k do którego i tak prędzej czy później dołożyć swoje będę musiał. A dużo bardziej zależało mi na konfiguracji którą sobie ubzdurałem niż absolutnej technicznej perfekcji, co jest zresztą nie do stwierdzenia.
    I nie wiem co Ciebie tu bawi.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Ale nie rozumiem w czym problem. Przeciez normalne ze jak sie kupuje auto uzywane to trzeba +/- 10 % ceny na naprawy przeznaczyc. Nie mowie tu o ubezpieceniu
    Przy aucie za 30k to bedzie srednio 3k na pakiet startowy.
    Czy malo czy duzo. To zalezy od egzemplarza.
    Przykladowo taki accord

http://www.hondaplaza.pl/pl/samochod...enzyna-20.html

nawet jak dolozysz te 5k to i tak masz 35 tysiecy wiec jestes 7k do przodu. Poza tym nie kazdy lubi jedzic honda

- - - Updated - - -

mialem na mysli cene tej alfy co wkleilem za 30k. Pomijam fakt ze w wawie accordy kradna na potege, natomiast na ar pies z kulawa noga sie nie polasi Zreszta diesel hondy jeszcze wiecej kosztuje co tylko jak dla mnie jest plusem dla alfy

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 2010

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    jak mam fakture na rozrzad, sprawdzam te fakture w warsztacie, a wymiana byla robiona 10 tys km temu.... to po co mam zmieniac rozrzad?
    Żeby mi ktoś nawet 10 faktur pokazał to rozrząd, olej i filtry po zakupie wymieniam. DPF - jak działa ok to po co ruszać? EGR - jak działa ok to po co ruszać? Chyba, że ktoś planuje też chipować itd. Ew. w 1.9 wywalić profilaktycznie klapki.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Ale nie rozumiem w czym problem. Przeciez normalne ze jak sie kupuje auto uzywane to trzeba +/- 10 % ceny na naprawy przeznaczyc. Nie mowie tu o ubezpieceniu
    Przy aucie za 30k to bedzie srednio 3k na pakiet startowy.
    he? - to z tego co piszesz wynika, że im nowsze, czyli droższe, auto to więcej trzeba na naprawy wyłożyć. Ciekawa teoria

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

he? - to z tego co piszesz wynika, że im nowsze, czyli droższe, auto to więcej trzeba na naprawy wyłożyć. Ciekawa teoria [/QUOTE]

Bo ja wiem ? jakos nie mialem tego na mysli ale posrednio moze tak byc. Czym nowsze auto to tym wiecej elektroniki ktora moze kaprysic ale to nie jest zasada

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Konstancin-Jeziorna
    Auto
    159 TBi

Domyślnie

Czy to auto ma czujniki z przodu?
    http://www.carserwis.pl/Samochody-uz...28model%29/159

Co w ogóle sądzicie na jego temat? Niestety nie ma wzmianki o bezwypadkowości...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KrisB
    Auto
    Była AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Pilzner Zobacz post
    Czy to auto ma czujniki z przodu?
    Nie ma.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał KrisB Zobacz post
    Nie ma.
    Przecież ewidentnie są. Widać dobrze na zdjęciu "5/5", tuż obok rejestracji, nad halogenem. Nie wprowadzaj kolegi w błąd.

Cytat Napisał Pilzner Zobacz post
    Co w ogóle sądzicie na jego temat? Niestety nie ma wzmianki o bezwypadkowości...

To fakt. Ale zawsze warto przedzwonić- może trafiłsz na uczciwego sprzedawcę, który przyzna, że auto miało stłuczkę. A to nie zawsze go przekreśla.
    Ostatnio edytowane przez Nigdy ; 09-11-2012 o 11:14

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Konstancin-Jeziorna
    Auto
    159 TBi

Domyślnie

No właśnie na dwóch zdjęciach widać, że coś się "odcina" nad halogenami. Dokładnie w miejscu zawijania się zderzaka.
    Tylko nie wiedziałem, gdzie w 159 są te czujniki dokładnie umieszczane.

EDIT: Lakierowany był przód auta i lewe, tylne drzwi...
    Ostatnio edytowane przez Pilzner ; 09-11-2012 o 11:54

Chris
    Gość

Domyślnie

Panowie o co tu chodzi samochód z 2009 wiadomo po lifcie, a siedzenie z tyłu z przed liftu? link http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-lif...C26777407.html