Strona 179 z 182 PierwszyPierwszy ... 79129169170171172173174175176177178179180181182 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,781 do 1,790 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    KRS zatem dolaczyles do elyty-dokonales zgloszenia i jestes uwielbiony w Danii i Austrii bo u nas jestes nadal donosicilem.Na marginesie dodam Ci skoro juz sam napisales o szacunku to w kwestii szacunku jest rowniez pisanie roznych zwrotow osobowych z duzych liter. Wiesz co szkoda z Toba wchodzic w dyskusje bo jak zauwazylem jestes strasznie przemadrzaly, wiesz wszystko, na wszystkim sie znasz, nawet znasz czyjes plany i mysli. Ciekawy jestem czy Tobie swieci nad glowa aureola i nigdy nikomu w taki czy inny sposob nic nie ukradles??Ukamienowalbys kolege Dereza i innego tylko czy sam jestes bez grzechu??Zastanow sie troche bo wydaje mi sie, ze niestety jest inaczej.Niestety zyjesz w takim kraju jak Polska,a jak Ci sie tu nie podoba zawsze mozesz przeprowadzic sie do Austrii, Danii tylko ciekawy jestem jakbys tam funkcjonowal, ze swoimi przyzwyczajeniami. Porownanie tez zrobiles odpowiednie. Porownales takie cos do szlenca na drodze, mordercy??Chyba Ci nie wyszlo ale to Ty jestes madrzejszy. Na koniec dodam, ze jak ktos mi ukradnie dzbanek to i tak uznaja to za niska szkodliwosc czynu. Wiem to byl tylko przyklad ale mogles w przykladzie dac cos bardziej cennego. Pozdrawiam z szacunkiem
    Daruj sobie tego typu bełkotliwe wypowiedzi
    Twoja opinia na mój temat i twoje wynurzenia są kompletnie poza wątkiem i sensem
    Fakty pozostają faktami: skanowanie pism będących w sprzedaży bez zgody wydawcy jest złamaniem prawa i złodziejstwem; dalsza dyskusja nie ma sensu, albo masz coś merytorycznego do wniesienia albo daruj sobie. Ja nie piszę o tobie ani o nikim innym, piszę o samym fakcie złamania prawa i wskazuję tego, który to zrobił. Atakowanie mnie personalnie to dowód na kompletny brak argumentów i bezsilność.
    Złodziejstwo i łamanie prawa należy piętnować i zwalczać a nie usprawiedliwiać
    Nadal zbyt wiele osób w Polsce tego nie rozumie, w tym również i ty, niestety.

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Słuchajcie przestaniecie już ? Ochrona praw autorskich rzecz wiadoma, kolega Derez popełnił błąd, ale szybko go naprawił i wycofał skan. Mimo wszystko jednak apeluję o trochę wzajemnej życzliwości. Jak widzicie post który wg Was jest niezgodny z regulaminem, można - a nawet trzeba go zaraportować - mod na pewno zareaguje. Nie dajcie się prowokować i nie wdawajcie się w jakieś przepychanki i utarczki słowne, bo to tylko psuję tą atmosferę na którą razem ciężko pracujemy.
    słusznie piszesz, zwróc tylko uwagę na całą litanie ataków i mniej lub bardziej chamskich wycieczek osobistych pod moim adresem. Modowie jakoś nie palą się jednak do reagowania a szkoda.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 25-07-2014 o 22:35

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

Palec w górę dla KRS. Jeśli ktoś tego nie rozumie, nadal żyje w Polsce Ludowej, pewnie nawet nie zdając sobie z tego sprawy...

Użytkownik Rowerzysta Avatar minusbb
    Mieszka w
    Bielsko
    Auto
    AR 155 1.8 TS 16V Sport 1996

Domyślnie

Do "obrońców praw autorskich" - nie odwracajcie kota ogonem. Najpierw nazywacie kogoś złodziejem żeby potem wam udowadniał czy nim rzeczywiście jest czy nie. To ma być ten europejski standard, który gloryfikujecie? Nie widziałem tutaj żadnego pouczenia kolegi, który coś umieścił w dobrej wierze tylko bezprzykładny atak na kolegę i teraz robienie z siebie obrońców wiary. Trochę faktów dla was: to autor/właściciel materiału wszczyna proces ochrony praw autorskich a sąd orzeka czy była kradzież czy nie. I po wyroku można użyć słowa "złodziej". Takie trudne do zrozumienia? To co zrobiliście to samosąd, który ani ładnie nie wygląda ani dobrze o was nie świadczy. Ani w ogóle nie jesteście do niego upoważnieni. Słowo "złodziej" użyte przez was to pomówienie.

A teraz prywatnie - sam miałem przygodę z tym tematem z KRSem - tylko z tą różnicą, że ja swoich materiałów nie usuwam bo mam prawo je prezentować. Skąd? Jak? - nie wasza sprawa Czy muszę mu coś udowadniać? Nie, nie muszę Oczywiście też zostałem nazwany złodziejem. I czy mnie ktoś przeprosił? Skądże! Czy się zainteresował tym, co do niego napisałem w związku z jego pomówieniami? Oczywiście, że nie. Wychodzę z założenia, że jest to forum dla miłośników samochodów a nie pole popisu dla frustratów więc sprawę zostawiam Ale dla mnie tacy ludzie to najgorszy przykład kołtuństwa zasługujący na brak szacunku. Sami więc widzicie jak to działa - wyciągnijcie wnioski.

Jak dalej chcecie wałkować ten temat to załóżcie wątek w HP, bo ten jest już wystarczająco zaśmiecony.
    Ostatnio edytowane przez minusbb ; 26-07-2014 o 08:27

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Ja porównywanie się z zachodnimi krajami (jak to porównuje KRS) uważam za kompletnie bezsensowne.
    Jak komuś nie pasuje Polska to niech tam wyjedzie. Dla mnie to, że ktoś uważa za niemoralne ściąganie pieniędzy z osób trzecich, jest cechą pozytywną, czego nie można powiedzieć o krajach zachodnich.
    Myślę, że lepiej wrócić do tematu.

Myślicie że tylny napęd w AR może przynieść sukces?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł,fajnie by było, gdyby jeszcze był napęd 4x4 i silniki same 6 cylindrowe albo 8(ten z maserati GT był by genialny).
    Nie gadajcie już o tym skanie,wybaczam temu KRS to że jest donosicielem,całe forum go zjechało to mu wystarczy pewnie cwaniakowania i wymądrzania się,lepiej gadać o Giulii o której jest temat,bo donosicieli nikt nie lubi(w czasie obu wojen odpowiednio rozliczano takich ludzi)
    Jeśli chodzi o przód auta to trudno będzie zrobić ładniejszy niż ma 159 czy Brera,ale wierze w potencjał i pewnie zaskoczy nas ta Giulia skoro do tej pory nie pokazano jak będzie wyglądać,czy też chociaż nie dano nam oglądać kamuflażu,być może tak jak pisał parę postów wyżej użytkownik,niedługo będzie śmigać na torze w Poznaniu.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 26-07-2014 o 10:06

jersey
    Gość

Domyślnie

A wg mnie RWD to skomplikowany i nikomu niepotrzebny przeżytek. Mając może sens w samochodach wyczynowych (4C), a nie w konstrukcjach przeznaczonych do normalnego użytkowania. AWD jak najbardziej. Duże silniki jak V6 (może otworzą linię produkcyjną Busso dostosowanego do naszych czasów ) i V8 też. Ale tylni napęd? Po co?

Co do wyglądu to mam nadzieję, że to nie będzie design a'la koreaniec z dużymi skośnymi "oczkami" zachodzącymi na błotniki. Ale pewnie będzie

Mieszka w
    Bielsko
    Auto

Domyślnie

Według zapowiedzi mają być RWD i AWD. Ma to związek z dywersyfikacją marek w grupie FCA. Fiat dla "zwykłych ludzi" (ma być dwutorowo - dla "zwykłych zwykłych" np nowe Punto, dla "modnych zwykłych" np seria 500x, Abarth. Alfa dla "sportowców", Lancia w odstawkę, Ferrari i Maserati wiadomo dla kogo a Chrysler bierze duże wozy. Alfa ma być znowu "bez sensu" ale z emocjami, jak za starych dobrych lat

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Według mnie znaczna część fanów motoryzacji wychodzi z założenia mówiącego o jedynie słusznym, tylnym napędzie. Tak naprawde pod tym względem teoretycznie BMW jest klasą samą dla siebie. Alfa kojarzy się z samochodami sportowymi, a dodając do tego napęd na tył wraz z dużą gamą jednostek mogłaby podebrać znaczną część klientów niemieckiej marce.

jersey
    Gość

Domyślnie

Nie rozumiem co jest takiego słusznego w RWD? Ok, przy centralnie umieszczonym silniku to ma sens, ale przy serduchu z przodu wydaje mi się to sztuką dla sztuki. Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach można zrobić sensowne FWD (zresztą Alfa to robiła jak 156 i 155 prały na torach BMW), a do sportowych autek to wg mojej skromnej opinii drogę wytyczają japończycy z AWD.

Mieszka w
    Bielsko
    Auto

Domyślnie

Tyłkiem ma zarzucać i tyle!