Strona 18 z 507 PierwszyPierwszy ... 891011121314151617181920212223242526272868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 5066

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Po roku napiszę tak:
    1. Nawigacja może być, choć cieniasta, mapy z 2013 roku i ja już się nadziałem na nowe drogi i skrzyżowania, trzeba myśleć w sumie może być.
    2. Ja mam skóra-materiał i z tyłkiem jest OK. Specjalnie tak wybierałem, zresztą. Grzanie foteli jest dobre i nawet na 1 za wydajne. Natomiast skóra śliczna tylko jak nowa, potem tylko gorzej.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Looking for Giulietta, Croma '10 1.9 16v + Astra H 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał dobryalf Zobacz post
    Po roku napiszę tak:
    1. Nawigacja może być, choć cieniasta, mapy z 2013 roku i ja już się nadziałem na nowe drogi i skrzyżowania, trzeba myśleć w sumie może być.
    2. Ja mam skóra-materiał i z tyłkiem jest OK. Specjalnie tak wybierałem, zresztą. Grzanie foteli jest dobre i nawet na 1 za wydajne. Natomiast skóra śliczna tylko jak nowa, potem tylko gorzej.
    Kupowałeś nówkę czy używkę?
    Co się dzieje ze skórą? Była czymś zabezpieczana wcześniej?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Pelna skora jak dbana (Gliptone) wyglada po 3 latach prawie jak nowa, jedynie slady widac na podlokietniku ktory kryty jest jakas albo ciensza albo ekologiczna. Wrazenie goraca i zimnosci jest totalnie pomijalne, moze to kwestia tych otworow. Jak masz okazje wziac w pelnej skorze - bierz bez zastanawiania sie.

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Dzięki za info. Na szczęście wszystkie jakie do tej pory pojawiały się w miejscu gdzie szukam, miały pełną skórę (większość czerwoną). Pocieszyłeś mnie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Lewel Zobacz post
    Upieram się przy fabrycznej navi tylko z tego względu, że jest po prostu zawsze "pod ręką" i nie muszę grzebać w telefonie/zewnętrznym urządzeniu, czekać aż się włączy, połączy ect. I przełknę słabe pokrycie bo mieszkam w b. dużym mieście i nawet dziadowskie mapy zazwyczaj dają radę.
    Co z tego ze zawsze pod reka jak dziadowskie? Ani informacji o korkach, ani o wypadkach, ani o radarach itp.

Rozumiem, że problem jest z identyfikacją tytułów na wyświetlaczu? Czy w momencie jak wrzucisz wszJystko do kupy bez folderów czyta bez problemu? Czy wciąż się kiełbasi? Jeżeli tak, to na czym dokładnie polegają kłopoty?
    Utwory mozna wybierac po folderach, lub tagach np. po wykonawcach. Ja mam zrobiona na pendrive strukture folderow i odtwarzam zwykle po folderach. Mam np: Polski Rock -> Coma -> Czerwona. I wtedy jesli masz syf w tagach to po prostu bedzie ci ten syf pokazywal na wyswietlaczu.
    Ale mozesz i wszystko do jednego wora wrzucic i wtedy leciec po tagach. No ale wtedy musisz miec wzorcowy porzadek w tagach.

Obawiam się tylko troszkę tej skóry, bo z 90% aut z tym motorem ją posiada. Gorąca w lecie. lodowata w zimie :/ (bez podgrzewania to pewnie jest masarnia nie do wytrzymania i trzeba ubierać sześć par majtek żeby nie odmrozić sobie tyłka
    Zadna masarnia. Nic nie odmrozisz. Bierz skore bo fajnie wyglada - nie mam z nia zadnych problemow po 4 latach. Oczywiscie musi byc dobrze konserwowana.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Co do tagow to wszystkie Media Playery dzialaja na nich, a soft do samochodow pisza firmy robiace playery. Z ciekawosci polecam sprawdzic kto jest wspoltworca radia z Blue&Me, mina bezcenna Przestawienie na poczatku boli ale potem wygoda jest nieporownywalna. Nie wiem jak w wersji z navi ale w normalnej swietnie sprawdza sie iPod podlaczony po kablu w schowku. A jak ktos ma iPoda touch z wifi i samochod pod domem to moze synchronizowac muzyke w samochodzie siedzac w domu przed kompem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Soft jest od MS. Bazuje na Windows Mobile 6.5

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Kupowałeś nówkę czy używkę?
    Co się dzieje ze skórą? Była czymś zabezpieczana wcześniej?
    Kupiłem nówkę, skóra jest OK, trzeba ją dobrze konserwować, ale materiał w przeszyciach puszcza nitki i zaczyna się przecierać, masakra. Na razie w ramach gwarancji poszedł mniej uzuwany fotel pasażera (?) teraz widzę że w fotelu kierowcy też coś się dzieje.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Oto pewien gość przekonany ,że sprzedaje QV http://allegro.pl/alfa-romeo-giuliet...435697713.html

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Co z tego ze zawsze pod reka jak dziadowskie? Ani informacji o korkach, ani o wypadkach, ani o radarach itp....
    Właśnie to, że pod ręką, mimo dziadowskości jest gotowa już, teraz right in the moment
    Jadąc w trasę i tak korzystam z nawigacji w telefonie, a tam już info korkach itp.

Dzięki za wyłuszczenie sytuacji z układem folderów. W tagach mam raczej bajzel, stąd ciesze się że można kolejkować po folderach.

Ze skórą mam małe doświadczenie stąd moje obawy. Jeżeli jednak piszesz, że jest ok, to być może faktycznie nie ma się czego obawiać. Choć odczucia zimna/ciepła zawsze jest sprawą indywidualną.
    Dziękuje również za przestrogi względem foteli z łączonych materiałów. Btw. jeszcze na żywo tego nie widziałem.