Strona 18 z 80 PierwszyPierwszy ... 891011121314151617181920212223242526272868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 797

Temat: [regulamin] Konkurs - Zdjęcie miesiąca

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    2015 Dodge Challenger R/T Plus

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Jak tam zgłoszenia w tym miesiącu?
    rozmawialiśmy o tym koło 12, dostaliśmy zgłoszenie od fotografa TOP GEAR

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    bardzo proszę osoby potrafiące fotografować o wydobycie swoich aparatów i znalezienie czasu na zrobienie zdjęć
    Chodzi mi o podkreślone słowo vs. regulamin :/, a konkretnie zakaz komórek - czy żadna z fotek w tym temacie (post nr. 8)(abstrahując zupełnie od kompozycji itp.) nie nadaje się ze względów jakościowych? I tak przy głosowaniu są zmniejszone, a do kalendarza 5mpix chyba wystarczy), zresztą po co wogóle taka surowa kara - może możnaby napisac, że przyjmujemy do oceny, ale nie do publikacji (ew. wygrywa wtedy druga fotka z największą liczbą głosów)?
    Moim zdaniem niektóre zdjęcia z telefonu bez zaglądania do exif-u są nie do odróżnienia od tych z aparatu - powiedzmy 3-4 letniego (może na powiększeniu 100% da się powiedzieć, ale 95 % osób na pewno nie ogląda zdjęć na płenym powiększeniu, tylko ew. w max natywnej rozdzielczości ekranu (ja mam 1680x1050 - w tym czarne paski po bokach )...
    Pytam dlatego, że za zdjęcia z telefonu już 2 razy wygrałem nagrody w amatorskich (!) konkursach (nie wyślę ich bo nie o to tu chodzi), mojego przydużego jak dla mnie aparatu (Konica Minolta Z1) nie targam ze sobą wszędzie, a fajne fotki najczęściej wychodzą spontanicznie...
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Też miałem Z1, fajny aparat

Co do słów Vaselinho to myślę, że chodziło mu o te typowe komórkowe zdjęcia z 1-2 mpx Nokii z podstawowej oferty operatorów

Wiem, że zdjęcie Strzały zrobione komórką się spodobało w tym miesiącu (wiem, bo Strzała i Vaselinho zrobili ze mnie swojego listonosza) Tylko, że były to zdjęcia chyba robionę jedną z lepszych komórek, której jakość dorównywała kompaktom.

Ja bym radził się Vaselinho i Marcinem nie przejmować i wysyłać i tak zdjęcia Oni muszą sobie ponarzekać i zawsze coś im się nie spodoba

obserwator737
    Gość

Domyślnie

dakoolk - z ciekawości jury poprosi o foty którymi wygrałeś na maila - oczywiście po za konkursem

Tuti - dokładnie tak , wysyłać i olac to co piszemy hehe

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

......

Wiem, że zdjęcie Strzały zrobione komórką się spodobało w tym miesiącu (wiem, bo Strzała i Vaselinho zrobili ze mnie swojego listonosza) Tylko, że były to zdjęcia chyba robionę jedną z lepszych komórek, której jakość dorównywała kompaktom.
    ......
    sprostuje wysyłałem kilka fotek Tuti dla ciebie z komórki ale akurat te co się spodobały do konkursu są robione canonem kompaktem starym zabytkowym hehehe

przykładowe zdjęcia moja komórka
    http://global.images8.fotosik.pl/87/...a1470bda6a.jpg
    http://global.images8.fotosik.pl/87/...8be1f602bc.jpg
    Ostatnio edytowane przez Strzala_1 ; 19-01-2010 o 08:26

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Dzięki za zachętę Już fotka poszła
    Ze zdjęciem konkursowym to się zaglopowałem, bo po sprawdzeniu exifu jedno okazało się zrobione Z1-ką, zresztą bez super zoomu 10x by się nie udało
    A drugie wklejam, jakby się ktoś inny znalazł ciekawski, żeby nie wysyłać do wszystkich
    Temat: Moja rodzina, tytuł: "Peace & Love - Tryptyk"

A komórki zawsze wybieram pod kątem wbudowanego aparatu włąśnie, żeby uchwycić różne ciekawe rzeczy, które gdzieś widziałem na ulicy i można się było nimi pochwalić nie tylko w MMSie
    Np. Takie dwie zrobione ostatnio (akurat dość kiepsko wyszły, bo szczególnie w nocy komórka zawsze będzie kiepska, a i kompakty niektóre kiepsko sobie radzą).

Poznajecie ten pierwszy? Według mojej wiedzy to jedyny w Polsce
    Nokią z promocji za 1zł bym tego nie zrobił

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Tesla Roadster , tylko elektryczny a 4 do paki
    X1/9 też fajny

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    2015 Dodge Challenger R/T Plus

Domyślnie

aparat nie czyni fotografa, kto nie wierzy - niech kupi sobie lustrzankę, zobaczymy czy ogarnie ten sprzęt

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Pytam dlatego, że za zdjęcia z telefonu już 2 razy wygrałem nagrody w amatorskich (!) konkursach
    a co mnie to obchodzi, możesz robić nawet i zdjęcia dla Top Gear, dopóki nie wyślesz czegoś co uznamy z Marcinem za godne miana dobrego to możesz zapomnieć o wyróżnieniu, nie mówiąc o wygranej.

Oni muszą sobie ponarzekać i zawsze coś im się nie spodoba
    Jak skończy się zima powinienem mieć lepszy humor

btw. obejrzałem to Twoje zdjęcie kolego dakoolk, mogę Ci od razu powiedzieć, że nie zostanie nawet wyróżnione, kadr jest taki sobie, technicznie nie ma rewelacji, a ten tyrułowy katar jakby nie patrzeć niezbyt uwydatniony.

---------- Post dodany o godzinie 16:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:05 ----------

zapomniałbym, zgodnie z tym co wcześniej obiecywałem, tworzę listę osób nie umiejących czytać ze zrozumieniem,
    1. dakoolk, za 4. punkt regulaminu.
    4. Nazwa pliku ze zdjęciem musi zawierać wyłącznie Twój nich z forum i cyferkę, np kasia1.jpg, kasia2.jpg

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Regulamin, oczywiście, mea culpa, biję się w pierś, ale w mailu anpisałem, ze niezgodne z regulaminem, nie (nie napisałem w którym punkcie)?

hehe a katar to tak wyszedł przypadkiem (zauważyłem go dopiero na zdjęciu), większego na szczęście Bella nie ma, bo stoi w garażu

Nad następnym zgłoszeniem zastanowię się wiosną (humor )

Aha a z konkursem to właśnie chodziło mi o to, o czym sam napisałeś, że aparat nie czyni fotografa I oczywiście się zgadzam, że każde jury ma swój gust (a pewnie i kazdy członek tego jury )

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Vaselinho Zobacz post
    aparat nie czyni fotografa
    Tak jak samochód sportowy nie czyni rajdowca...
    Rzeczywiście mam lustrzankę, i na początku ogarnięcie jej funkcji i ogólnego działania było problematyczne w porównaniu z ,,debil camerą''