jakie mozecie polecic na lato w rozmiarze 18'' tak 225/45 ? chetnie zakupilbym takie ewentualnie 235/45 i tez 18''
jakie mozecie polecic na lato w rozmiarze 18'' tak 225/45 ? chetnie zakupilbym takie ewentualnie 235/45 i tez 18''
RAFAŁ ...![]()
Co sądzicie na temat Toyo Proxes T1 Sport? Są one montowane fabrycznie do audi w wersjach r i rs, więc chyba dużo nie będą odbiegać od takich firm jak Continental czy Pirelli.
Witajcie mam pytanie odnosnie rozmiaru opon a wiec chce kupic alumy 17" do Alfy 159 bez opon. Bo mam piekne oponki po Alfie 156 z przebiegem ok 1000km Dunlop SP Sport i szkoda mi ich tyle ze rozmiar ich to 205/50R17 a wiem ze powinny byc 225/50R17 i jak to bedzie nie beda za niske i zostana duze luki miedzy opona a blotnikem ?
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
nie kupuj uzywek, nigdy nie wiesz jak byly uzywane wczesniej itp.
kumho nie jest takie zle wieswagen nawet montuje je na pierwszy montaz ( tak przynajmniej jest w Norwegii gdzie pracuje)
[QUOTE=Adolvo;1096816]pewnie.. samochodów też używanych nie kupuj, nigdy nie wiesz jak były używane wcześniej..
to byla moja opinia, jak chcesz zmienaic opony czesciej to Twoja sprawa , ale z tego co wiem z doswiadczenia nikt dobrych opon nie sprzedaje , bo niby po co?
z samochodami jest troche inacze chyba ze sie myle, ale wydaje mi sie ze wiekszosc osob zmienia auto po prostu na nowsze , a opony zmienia sie na nowsze lub inne jak sa juz zuzyte lub za stare, Twoja sprawa jak chcesz na takich jezdzic to spoko
mk_1980: Pozwole sobie sie z Toba nie zgodzic. Ja na przyklad mam na sprzedaz praktycznie nowe opony Uniroyal RainExpert 2 215/55/R16, kupione w czerwcu 2012 nowiutkie. Zmieniam felgi na 18" i nie mam co zrobic z tymi gumami, mimo ze maja przejechane jakies 4 000 km.
pozwole Falcon40, chodzilo mi o kupowanie z zakladow wulkanizacyjnych , szrotow itp opon sprowadzanych z zachodu , a tak naprawde sa to po prostu smieci , tam tez nikt nic dobrego nie wyrzuca, w zadnym wypadku nie twierdze ze nie mozna komus odsprzedac swoich kol po zmianie samochodu, sam bede miec na sprzedaz 17 do 159, zmieniam na oryginalne ktore zostaly mi po sluzbowym , a te ktore bede sprzedawal byly w tym aucie jak je kupilem
Sam mam do sprzedania dwa komplety używek, 215/55r16 które miałem na samochodzie podczas zakupu i 235/45r18 które były do felgach które nie dawno kupiłem. Tak, więc mam dwa komplety na których można jeździć a są mi nie potrzebne, ponieważ chcę zakupić 225/50r18.