Strona 18 z 54 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819202122232425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

Panowie tak czytam tutaj wasze zmagania z navi Vdo, jeżeli macie jakieś schematy tych kabli w waszych alfach to może mógłbym wam pomóc. Dosyc mocno znam navi vdo, dysponuje wszystkimi schematami do niej. Jezeli byscie byli zainteresowani tez całymi kompletnymi zestawami VDO MS 5000 oraz mapami całej europy do nich to dajcie znac. gg i email dostępny. pozdrawiam

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pitbull_syndica
    Panowie tak czytam tutaj wasze zmagania z navi Vdo, jeżeli macie jakieś schematy tych kabli w waszych alfach to może mógłbym wam pomóc. Dosyc mocno znam navi vdo, dysponuje wszystkimi schematami do niej. Jezeli byscie byli zainteresowani tez całymi kompletnymi zestawami VDO MS 5000 oraz mapami całej europy do nich to dajcie znac. gg i email dostępny. pozdrawiam
    To za ile te ms 5000 .
    Jakie schematy masz do vdo myślę że czytnika .
    Po ile mapy .
    Pozdrawiam .

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol
    za free
    Kayrol, <patykiem> :wink:

henekl
    Gość

Domyślnie

Tyle to każdy wie , ale chodzi mi o gościa co się oferował (pitbull_syndica) z Łodzi niech się wypowie co ma za ile a może mapy ma w oryginale i vdo nowe może ma schematy do pc 5000 bardzo by mi pomogło bo ja robiłem na piechotę te złącza .

Kayrol
    Gość

Domyślnie

henekl, nie kce mi się 9 kartek wertowac ale mam pytanie, rozumiem ze sterowanie nawi masz z pilota ? i działa normalnie pod guzikiem Navi ? było by fajnie jak by kolega rzucił tu i tam schematem

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol
    henekl, nie kce mi się 9 kartek wertowac ale mam pytanie, rozumiem ze sterowanie nawi masz z pilota ? i działa normalnie pod guzikiem Navi ? było by fajnie jak by kolega rzucił tu i tam schematem
    wciskasz nawi a resztę z pilota , dobrze kombinujesz właśnie o to mi chodzi jak bym miał schemat to pokombinuję z przyciskami w ics .

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

Myślę że ze sterowaniem nie dacie rady zrobi tego inaczej niż z fabrycznego pilota vdo. W waszym przypadku trzeba wygrzebac odbiornik podczerwieni z monitora i puścic sygnał audio i video z czytnika w wasze oryginalne kable. Kombinacje z oryginalnymi wtyczkami cienko widze bo VDO nie sprzedaje takich wtyczek tylko przewody. Sam kiedyś tego szukałem i skończyło się na kupnie przewodów po 200 zł. Niech ktoś zrobi zdjęcie tej wtyczki która jest w alfie...

Mam całe zestawy VDO z komputerami PC5000 i PC5100 różnią sie troszke szybkością działania a reszta taka sama, są to odpowiedniki czytników BMW MK3. Mapy w wersji na 2008. Oryginały macie WY to kopie bezpieczeństwa wiecej info na priv

A tak na marginesie to nie prościej oryginalny przewód vdo przeciąc na pól i juz macie 2 wtyczki a w alfie pozbyc sie wtyczki i założyc np. RS232 chyba jak kazdy bedzie miał podany kolor przewodu i numer pinu to sobie sam polutuje....

Bo jak narazie jest 9 stron które prowadza do niczego, jeden coś przekombinował nakrecił wszystkich i nie udostepnia zadnych informacji technicznych, dlaczego nie ma zdjecia jak podłączył czytnik...

Bez urazy że tak piszę no ale tak to wygląda. Mnie na tym nie zalezy bo nie jezdze alfą a w moim aucie navi mam fabryczne i mapy aktualne sa dostepne. Znajomy mi podesłał link bo sie nakrecił bo wie ze navi vdo zakładam od kilku lat...

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Ale jak to zrobic??? Z wyciągnięciem odbiornika podczerwieni i przedłużeniem kabla raczej nie będzie problemu ale jak puścić sygnał do wyświetlacza? Sprawa mnie bardzo nurtuje bo mam już ten odbiornik w domu a nie potrafię go podpiąć....

Jeśli to Ci w czymś pomoże to jest link do gniazd ISCa w alfie
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ie-vt11580.htm

Jutro wyjmę ISC i zrobię zdjęcia jeśli trzeba

Kayrol
    Gość

Domyślnie

lol no ile razy mozna mówić to samo, obraz i dzwięk jest w kostkach IDIS z tyłu ICS'u
    http://img384.imageshack.us/my.php?i...akostkarj9.jpg
    http://img145.imageshack.us/my.php?i...akostkagn5.jpg
    Czarna:
    1 In RED_NAVI RGB for navigation (colour red)
    2 In GREEN_NAVI RGB for navigation (colour green)
    10 Out KL30G_NAVI Control signal for navigation
    14 In BLUE_NAVI RGB for navigation (colour blue)
    15 In CSYNC_NAVI RGB for navigation (sync signal)
    16 - VGND_NAVI Ground for video signals navigation(all colours)
    w zielonej jest dzwięk i BUS o ile sie nie myle , nie wiem jak wygląda wtyczka w bagażniku

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

gniazdo w czytniku :
    1. -
    2. GND Audio
    3. GND Video
    4. RED
    5. GREEN
    6. BLUE
    7. GND supply
    8. CSYNC