Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819202122232425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 294

Temat: Kosmetyki samochodowe - DETAILER CENTER -

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Przeczytałem cały temat i podoba mi się, że fajnie potraficie doradzić, macie ciekawe promocje dla Alfaholików. Powoli przymierzam się też do złożenia zamówienia, prosiłbym więc o uwzględnienie rabatów dla konta Mask na Waszej www

Trochę kosmetyków już mam i używam, ale cały czas poszukuję lepszych, ciekawszych i prostszych rozwiązań

1. Obecnie używałem Meguiar's Ultimate Liquid Wax, czyli chyba najdroższy wosk do Megsa, dobry jest, ale kusi mnie bardziej trwała ochrona i celuję w CarPro cQuartz, czyli powłokę kwarcową. Powierzchnię zamierzam przygotować przez glinkowanie i IPA. Wystarczy?
    Potem raz na miesiąc planuję użyć Reload dla podkreślenia głębi czarnego koloru. W razie potrzeby, dla szybkiego "odkurzenia" lakieru jakiś inny Quick Detailer (np. taki jak mam teraz od Megsa - bardzo szybki i przyjemny w użyciu).
    Czy jeszcze coś więcej do szczęścia przy lakierze będę potrzebował? (Myślę ewentualnie jeszcze nad IronX, żeby wyczyścić felgi, nadkola, progi i dół drzwi po zimie)

2. Inną kwestią jest jeszcze fakt, że gdzieniegdzie na lakierze mam widoczne jakieś mikroryski. SwirlX Megsa nic nie zmienił w tej kwestii - kasa wyrzucona w błoto. Czym można by je zniwelować? Chciałbym to zrobić przed oczywiście przed powłoką cQuartz.

3. Co polecacie do bieżącego czyszczenia felg i ich zabezpieczania?
    Czytałem trochę na ten temat i do bieżącego czyszczenia podobno niezły jest CarLack68 Wheel Cleaner? Zależy mi na tym, żeby aplikacja była prosta - spryskać i spłukać, bez szorowania czy bawienia się pędzelkiem - a przy tym, żeby nie ruszyło ewentualnej powłoki woskowej na felgach
    Jeśli chodzi o woskowanie felg, to Poorboy's World Wheel Sealant jest dobrym pomysłem? Może jakieś inne propozycje jeszcze? Ma być dobry i trwały

4. Szyby.
    Podobno świetny do mycia szyb jest Nielsen Blue (i tani). Widziałem jednak gdzieś polecany zestaw do czyszczenia i zabezpieczenia szyb CarLack68 Glass Sealing Kit. Wiecie coś na jego temat? W ofercie go nie widzę.

5. Opony.
    Poszukiwany dobry, wydajny, trwały i niezbyt uciążliwy w aplikacji preparat

6. Skóry.
    Są u mnie w bardzo dobrym stanie, ale mają na tylnej kanapie trochę lekkich zadrapań. Gdzieś widziałem balsam koloryzujący:
    http://klinikaskory.pl/index.php?pag...hk=1&Itemid=29
    Daje coś takiego radę? Nie będzie jakichś ciemniejszych plam, przebarwień?
    Mam specyfik od Megsa, który bardzo dobrze odświeża, pięknie pachnie, ale niezbyt czyści (a miało być 2w1). W zagłębieniach skóry widać trochę brudu. Co polecicie?

Ogólnie rzecz biorąc to nie mam doświadczenia w detailingu, więc wszystkie podpowiedzi i porady mile widziane. Mój zeszłoroczny arsenał wyglądał tak:
    Meguiar's Ultimate Liquid Wax, Smooth Surface Clay Kit (glinka i Quik detailer), Microfiber Wash Mitt, jakieś pady gąbczaste i nie tylko, microfibry, ręcznik do osuszania, Megs GoldClass Rich Leather do skóry (uwielbiam go za świetny zapach i odświeżenie skóry, ale jednak czyścić to on nie czyści), Interior Detailer Cleaner i wspomniany też SwirlX.
    Nie mam wolnego czasu na tyle, żeby co tydzień siedzieć i pucować auto, raz na jakiś czas chciałbym zrobić coś porządnie, żeby efekt był na dłużej - dlatego też szukam kosmetyków raczej z dość wysokiej półki (tak przynajmniej sądzę ^^) Do dyspozycji mam garaż, więc mycie auta odbywa się wyłącznie na myjniach samoobsługowych.
    Jak tak patrzę, to znowu wydam fortunę na kosmetyki, ale czego się nie robi dla Belli

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    POznań
    Auto
    2 x Audi A4

Domyślnie

Witam widzę że jesteśmy troszkę niezauważalni ponieważ a jesteśmy z wami już rok , hmm coś muszę z tym zrobić tak kolego dla was zniżka na stałe to 6% , jednak jeszcze tydzień świętujemy nasze urodziny i na wszystko mamy 12% obniżki to jedyna i niepowtarzalna okazja a wiosna tuż tuż
    zarejestruj się u nas na sklepie i podaj mi nick dodam ci rabat na stałe
    Co do szamponu nie zauważałem by gryzł jakkolwiek wosk - powiem tak jest to moim zdaniem najlepszy szampon na rynku w tej cenie nawet markety się chowają, myślę że będziesz z niego zadowolony

- - - Updated - - -

Pisałem do kolegi pływak
    Kolego Mask odpowiem ci wieczorkiem

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ok sie skusze chyba na tego shiny garage, dzisiaj sie zarejestrowałem mój nick w sklepie taki sam jak tu na forum czyli Pływak jak mnie dodasz do rabatu to jeszcze dziś robie zamówienie

Mieszka w
    POznań
    Auto
    2 x Audi A4

Domyślnie

Mask poleciało pw nie będziemy mieszać mocno w temacie
    Rabaty oczywiście przypisane obu Panom

- - - Updated - - -

Panowie nie sugerujcie się jak co brakami większość dojedzie wtorek- środa mieliśmy sporo zamówień w ostatnim okresie

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Zamówienie złożone kasę już masz na koncie czekam na przesyłkę

P.S Rozumiem, ze rabat urodzinowy + rabat forumowy się nie sumują tak?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 03-02-2013 o 18:45

Użytkownik Maniak resoraków Avatar evomarkos
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Saab 9-5 Alfa romeo 156 2.4 jtd

Domyślnie

Witam zarejestrowałem się u was na sklepie czy mam podać nick tutaj w temacie czy wysłac wam mailem?
    Czy będziecie mieli na sklepie szampon "Dodo juice born to be mild" albo ten zielony w najbliższym czasie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar mc007
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159 1.9 q-tronic

Domyślnie

Zarejestrowałem się właśnie pod tym samym nickiem co na forum
    Jaki zestaw polecasz, by zrobić błysk pod maską? Jakiś o najlepszej jakości/cenie?
    Ostatnio edytowane przez mc007 ; 03-02-2013 o 19:12

Mieszka w
    POznań
    Auto
    2 x Audi A4

Domyślnie

evomarkos niestety dodo bardzo ograniczyło współprace z PL i udaje się kupić tylko kilka wosków i cleanery podaj mi nick na pw
    mc007 chodzi ci by domyć wszystko pod maską i zabezpieczyć tworzywa?

Użytkownik Rowerzysta Avatar mc007
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159 1.9 q-tronic

Domyślnie

Tak, oraz zapewnić świetny wygląd. Najlepiej bez wody, bo mimo zabezpieczenia miałbym opory przed moczeniem silnika.

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał Mask Zobacz post
    Podobno świetny do mycia szyb jest Nielsen Blue (i tani).
    5. Opony.
    Poszukiwany dobry, wydajny, trwały i niezbyt uciążliwy w aplikacji preparat
    Wszystkimi kończynami podpisuję się za Nielsenem blue - razem z choice do plastików sprawiły jak do tej pory największego banana na mojej twarzy po użyciu. Dla mnie bomba. Do opon ostatnio też nabyłem megsa endurance i efekt biorąc pod uwagę pogodę jest co najmniej dobry.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."