jak sama nazwa wskazuje twin spark-dwie swiece,
pzd.
To się nazywa nekrofilia...
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
twin spark to raczej dwie iskry (podwójna iskra nawet bardziej) a nie dwie świece, ale wiemy o co chodzi.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Dajcie już spokój temu 16V . Czemu piszecie że jest nie trwały itd. Ja tez wolę 8V i V6 bo są mniej wymagające i tańsze w utrzymaniu. Widziałem 16V z przebiegiem ponad 360 tysięcy . Powiedzcie użytkownikowi że ma gówno pod maską i to nietrwałe . Jeżeli ktoś ma taki motor i nic się z nim nie dzieje dlaczego ma zle o nim mówić ? Co do porównania VTEC z silnikami Alfy . Silnik Hondy to całkiem inna konstrukcja . Zero dzwięku i frajdy z jazdy. Miałem przyjemność nie raz jezdzić VTEC . Jest u nas Integra Type R . Koleś pojezdził pół roku i wpakował 10 tysi w motor. Taki był dobry. Ten Japoński badziew nawet nie dorasta do Alfowskiego V6.
Nie wiem czy wiesz ale są także V'ki ze zmiennymi fazami od Hondy i nie wiem czy np. takie 3.0 V6 Vtec 274KM nie dorasta do Alfowskiego V6...
NSX Type-R, o nim chyba piszesz, auto piękne, silnik przed tylną osią, napęd na tył, V6, 24V, V-TEC i kupa frajdy
każde auto ma to 'coś', ale niekazdy to widzi i czuje siedząc w samochodzie, dlatego są tak zróznicowane i który lepszy, ciężko powiedzieć
gusta są różne, a dbanie o samochód to już inna sprawa
dla przykładu powiem, że dzisiaj trafił do nas Caddy, 4 miesiace po gwarancji chyba i mu korbowód bokiem wylazł, a ma chyba 130 tyś km przebiegu z tego, co pamiętam
trafiają się padlimy i skarbonki w każdej marce![]()
verdebiancorosso