Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 8910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 182

Temat: Jak palą wasze diesle w mrozy?

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Prymie ja nie jeżdżę na żadnym dodatku i nie mam narazie żadnych problemów (być może dlatego że samochód jest garażowany) ale do wszystkich firmowych samochodów dolewamy dodatek firmy Black Arrow. Polecono mi go w kilku sklepach i sprawdził się. Lejemy go zarówno do rocznych Ducato i do dwu/trzy letnich Partnerów a także do 30'to letnich Starów. Naprawdę dobrze się sprawdza.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

U mnie po kolejnej mroznej nocy zabrakło pradu:-( szczesliwie pozyczylem troche z mojego drugiego wozidla ( fiat siena) i bella poszła od razu. sprawdzilem ladowanie i troche mnie zaniepokoilo bo bylo tylko 13,7 - 13,8V-( akumulator poszedł pod prostownik na noc i poki co jest spokoj ale jak pogoda sie poprawi to musze sie zainteresowac tym ladowaniem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar jaroslaw200
    Mieszka w
    Malbork
    Auto
    alfa 156 sportwagon1.9 jtd 2000r

Domyślnie

Ladowanie na poziomie 13,7 to chyba nie jest najgorzej.Mi przy -20 pali od strzała,do ropy dolałem STP.Sąsiad leje na tej samej stacji zafirę i mu zamarzła,pół dnia latał z suszarką dobrze że na parterze mieszka.

Marcin 89
    Gość

Domyślnie

Witam
    Ja swoje jtd trzymam pod chmurka na podwórku i po całym tygodniu stania po trzykrotnym nagrzaniu świec nie miał problemów z odpaleniem. To był tydzień gdzie największe mrozy były. NIe ważne czy to zima czy lato zawsze dolewam przy tankowaniu podwójną dawkę dodatku millers samochód odczuwalnie zwiększa swoja dynamikę a paliwo jakie leje to tylko i wylacznie statoil

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar badylek_4
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Była 156 1,9 JTD 8V w sedanie, obecnie jest Alfa FL 156 Sportwagon 1,9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

"
    Moja
    147
    -mka pali OK, ale po nocowaniu pod chmurką przy minus 15 st po odpaleniu powstaje kałuża ropy pod autem
    I tylko na zimnym

Jeżdząc dziś po mieście celowo obserwowałem miejsca zaytzymań i 2 razy podjeżdżałem pod dom i stełem po kilkadziesiąt min. i nic zero wycieku.
    Rano po odpaleniu maluje mi ścieżkę na kostce. Co jest? Pompa C.R. i tył silnika od strony kabiny jest mokre. pomocy!
    DF"

annik mam to samo
    i prawdopodobnie to jest pompa wysokiego ciśnienia rozciekła się.

P.S

Zna ktoś na śląsku jakiś dobry serwis regenerujący pompy wysokiego ciśnienia ( rejon Katowice, Sosnowiec itd) , Polecali mi Adamczyk z BOSCH'a

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kln
    Mieszka w
    ZGR
    Auto
    156 1.9JTD16V '03 FL

Domyślnie

Jak jest więcej niż -10 to grzeję profilaktycznie świece 3x zanim uruchomię rozrusznik. Co prawda "na dotyk" nie pali, ale problemu jeszcze nie miałem. Tankuję na Shellu na przemian zwykły ON z V-Powerem (dla komfortu psychicznego). Ostatnio na Orlenie paliwo w dystrybutorach zamarzło, a już w ramach patriotyzmu miałem zmienić stację....

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie

Dzisiaj przy - 15 odpaliła bez problemu, aż się sam zdziwiłem po wcześniejszych kaprysach. W zbiorniku zalany ON Verva z jakimś dodatkiem.

Użytkownik Ogier Avatar mikolajpn
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP Distinctive

Domyślnie

Ja dolałem ostatnio xeramic diesel. Akumulator mam 5 letni i przy -22 odpalił od strzała po całej nocy stania.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Annik
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Giulia VELOCE Q4 MY20

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    A na jakim dodatku jeździsz?
    To jest BlackArrow. Szwedzki produkt. Z piątku na sobotę auto zostawiłem pod chmurką. Rano (-21 st) zdjąłem pokrywę silnika (plasikową) i żona kręciła rozrusznikiem a ja obserwowałem pompę - masakra!!! Spod górnej głowiczki ciekło jak cholera!! Po odpaleniu przez pierwsze kilka min. wyciekło chyba z pól litra. Po rozgrzaniu przestało.
    Postanowiłem spróbować uszczelnić tą głowiczkę bez wyjmowania pompy. Miałem zestaw uszczelek. Do garażu, wymiana i od dwóch dniu ani kropli pod autem!!!!
    Jestem z siebie dumny. A mechanicy chcieli od 600 do 1000 zł za uszczelnienie. Mi zajęła operacja 2 godz..
    DF

grzegorz86655
    Gość

Domyślnie

W dieslu musi być dobry akumlator przy -25 raz mi nie odpaliła ,ale jak go podładowałem to przy ponad -20 zapalała bez problemu.