Na dynamiczną bez wyciągania skrzyni a pod maszyną z płukaniem 8L nie starczy bo sama skrzynia bierze 7-7,2 litra
Na dynamiczną bez wyciągania skrzyni a pod maszyną z płukaniem 8L nie starczy bo sama skrzynia bierze 7-7,2 litra
Wyżej napisałem, że wyciągam skrzynię, bo zauważyłem drobny wyciek oleju na połączeniu skrzyni z blokiem silnika...
Diagnoza to rozszczelniony simmering/uszczelnienie wału korbowego od strony skrzyni biegów...
Skrzynia już ściągnięta, promblem simmeringu potwierdzony
Nowy simmering już kupiony i założony (czytając to forum napotkałem się na kilka takich przypadków, także raczej warto przy okazji go wymieniać na nowy po ściagnięciu skrzyni, kosztuje to dosłownie kilkanaście PLN, a masz potem święty spokój)
Obecnie czekam na Ravenol.
Czytałem że ta skrzynia przyjmuje 6,1L płynu/oleju, także myśle że 8L mi styknie i zostanie jeszcze coś przy okazji na następną zmianę
Konsultowałem się w ASB Długołęka (Panowie bardzo sprawnie i rzeczowo dokonali mi naprawy DSG w Tiguanie ojca) i u kilku okolicznych znajomych mechaników i wszyscy potwierdzili mi, że jak mam wyciągniętą skrzynię, to nie warto stosować wymiany dynamicznej bo, po pierwsze mamy skrzynię w ręku, możemy nią manewrować i zostawić w spokoju, aby cały olej z niej spłynął. A po drugie jeśli nie wiadomo czy poprzedni właściciel dokonywał kiedykolwiek wymiany oleju skrzyni, to przy wymianie dynamicznej może dojść do mikrouszkodzeń uszczelnień skrzyni w wyniku przepychania po całym ustroju skrzyni pod dużym ciśnieniem wszelkich zanieczyszczeń typu opiłki metalu itp... co w konsekwencji może prowadzić już tylko do samych nieszczęść
Z racji wolnej chwili postanowiłem zgłębić temat oleju od Ravenola. Napisałem zapytanie do działu technicznego jaki olej powinien być stosowany do AF40/TF80. Który olej jest właściwy czy ATF T-IV czy ATF T-WS lifetime? I taką dostałem odpowiedź:
"Witam, skrzynia ta była stosowana w różnych autach co najważniejsze z silnikami o różnej mocy i charakterystyce pracy. Pierwotnie dla tej skrzyni dedykowany był tylko olej ATF T-IV ale z powodu stosowania jej w coraz mocniejszych autach powstała potrzeba skomponowania oleju który poradzi sobie z przenoszoną przez skrzynię większą mocą. Do skrzyń bardziej obciążonych zaleca się ATF T-WS Lifetime."
Czyli dobrze wybrałem![]()
Czytam tak sobie cały temat i w sumie jestem w tym samym punkcie gdzie przed czytaniemPacjent AR 159 1.9 JTD Qtronic. Rocznik 2007, przebieg oryginalny 205 tys. km, potwierdzony fakturami i podpięciem pod kompa. Kierując się hasłem "lepiej zapobiegać niż leczyć" jestem zdecydowany wymienić olej w skrzyni. Przy wertowaniu faktur nigdzie nie ma wzmianki o jakimkolwiek wcześniejszym serwisie ASB. Skrzynia zmienia biegi płynnie, nie szarpie przy przełączaniu z "P" na "D"/"R". Póki co byłem zdecydowany zrobić statyczną wymianę, a jeśli wyleci "żur" to za 10 tys. km następna... Zakupione 4 l zalecanej Tutelli... A teraz mam mieszane uczucia - u mnie w mieście jest firma która ma maszynkę do dynamicznej wymiany i robi to w ten sposób:
1. Do rozgrzanej skrzyni biegów podłączamy urządzenia ATF Exchanger.
2. Układ smarowania ASB jest czyszczony z środkami Liqui Moly (dodawanymi do starego płynu).
3. Usuwamy stary olej wraz ze środkami czyszczącymi („wypchnięcie” zużytego płynu pompą przy jednoczesnym wprowadzeniu nowego – brak ryzyka pracy skrzyni „na sucho”).
4. Świeży olej zastępuje olej przepracowany (olej jest ważony, ilość w pełni mointorowana). Proces wymaga zużycia ok 3 litrów więcej oleju niż pojemność skrzyni. Ten dodatkowy olej wykorzystywany jest do zupełnego usunięcia zużytego płynu.
5. Wymieniamy filtr skrzyni biegów (nie każda ASB ma filtr wymienny).
6. Kontrola poziomu środków smarnych w skrzyni.
7. Adaptacja skrzyni biegów do nowych warunków pracy (wykonywana za pomocą diagnoskopu).
Co byście radzili w takim wypadku... Która opcja wymiany będzie zdrowszym dla ASB rozwiązaniem... Ile bym musiał dokupić jeszcze oleju by starczyło...?
Pozdr Paweł
Ja wymieniałem dynamicznie ale bez takie płukania, tylko tak jak jest to opisane w dziale zrób to sam. Do dynamicznej musisz mieć około 10l, 6.5-7l wchodzi do skrzyni a reszta do płukania. Filtra się w tej skrzyni nie wymieni bez jej rozpołowienia. Adaptacje przeprowadzisz sobie sam jeśli masz MES-a.
Tak w sumie czytam tego manuala i większej filozofii tam nie maMyślę że chyba byłoby to najlepszą opcją - w tych wszystkich serwisach to tylko Bóg jeden wie co oni tak naprawdę z ta skrzynią robią... A tak mam pewność że olej jest w 100% wymieniony
Pytanie tylko do osób orientujących się - skoro mam kupione 4L Tuteli to dałbym ją ewentualnie w pierwszym etapie na przepompowanie, a dokupiłbym 8L RAVENOL ATF T-WS Lifetime by kontynuować płukanie i docelowo zalać nim ASB. Czy takie działanie z mojej strony nie będzie szkodliwe dla skrzyni? I jakby ktoś mógł mi przybliżyć o co chodzi z adaptacją skrzyni po wymianie oleju.
Moim zdaniem płukanie powinno być zrobione tym samym olejem który będzie wlany do skrzyni. Płukanie poza usunięciem syfu ma za zadanie zminimalizować mieszannie olei. Adaptacja nie jest konieczna przy wymianie oleju. Moja rada taka zanim spuścisz stary olej najpierw odkryć ten wlewowy.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Teoretycznie masz racjęPraktycznie np. osoba która miała wcześniej nieruszaną ASB i wymienia pierwszy raz olej i to statycznie, zalewając np. Ravenolem to miesza sobie to wszystko już tragicznie... W każdym razie kwestia do zastanowienie - oleje do przepłukania obydwa świeże i o podobnych specyfikacjach. Zastanawiam się jeszcze czy przed całą operacją nie zalać skrzynię płukanką http://liquimoly.pl/produkty/dodatki...ycznych-detail ? Ogólnie mówisz że po wymianie nie muszę robić żadnej adaptacji ?
Pozdr Paweł