przy odpalaniu ? wczoraj wieczorem jak odpaliłem to usłyszałem taki zgrzyt , jakby łańcuch otarł się o coś metalowego, dzisiaj odpalił normalnie, dolałem trochę oleju bo jeden ząbek na bagnecie brakował mi do maximum
przy odpalaniu ? wczoraj wieczorem jak odpaliłem to usłyszałem taki zgrzyt , jakby łańcuch otarł się o coś metalowego, dzisiaj odpalił normalnie, dolałem trochę oleju bo jeden ząbek na bagnecie brakował mi do maximum
Hej,
ja słyszę coś niepokojącego właśnie podczas zwiększania obrotów, na 3 pierwszych biegach, ewidentnie coś z obrotami silnika, podobny dźwięk był jak kończył mi się pasek w poprzedniej Alfie 147. Na szczęście na razie żadne kontrolki się nie święcą więc jest w miarę OK, ale zastanawiam się co to może być. Na biegu jałowym wszystko wydaje się OK, słychać to dopiero przy dodawaniu gazu. Chciałem to nagrać, ale nie słychać tego dokładnie w komórce
Czy po podłączeniu pod kabel coś się pokaże (pomimo, że nie święcą się "problemowe" kontrolki) ? Chciałem dmuchać na zimne i ewentualnie interweniować w porę jeśli jest potrzeba.
w innym temacie pisałeś, że remontowałeś skrzynie, chyba fachowcy by zauważyli, że coś nie teges z mechanizmem różnicowym
Jestem już po wymianie rozrządu (niestety) i oto moje doświadczenia:
Użyte zestawy:
Plus oryginalne zębatki z wariatorami...
Stare wyglądają tak:
Dodano po 2 minutes:
Wpiszcie sobie nr części w google i kupicie w stanach już od 83 dolców za sztuke, bo to produkt GM a ja 1300 wydałem
Elektrozawory 420 zł za oba z przesyłką i cłem. U nas 360 szt.
Dodano po 3 minutes:
Więcej tutaj
http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._9_jts-11.html
Ostatnio edytowane przez Spider82 ; 22-09-2014 o 23:46 Powód: Dodano
patrzyłem to jeden chodzi w okolicach 85$ a drugi 110$
do tego przesyłka powiedzmy 30$ i pewnie trzeba będzie VAT zapłacić 45$ , bo chyba celnicy nie odpuszczą przy tak ciężkiej przesyłce
x 3,25 = 877
ale wciąż przeszło 400 zł taniej
Zakładając, że uda Ci się kupić obie zębatki za 1300. Nie pamiętam już dokładnie jak to było u mnie, ale u Litwinów za obie zębatki trzeba dać prawie 1900zł uwzględniając 10% rabat.
Ja kupiłem tutaj:
http://www.fiat-lancia-alfa.pl/