Cewki albo świece... Chodzi na 5 garów. Chwilowo dla zdrowia wskakuję na rower![]()
Cewki albo świece... Chodzi na 5 garów. Chwilowo dla zdrowia wskakuję na rower![]()
Dzisiaj pod domem zauważyłem albo raczej usłyszałem, ze zaworek odpowietrzający puszcza wodę z chłodnicy i to dość wartkim strumyczkiem
Na szczęście płynu za bardzo nie ubyło i temperatura sie nie podniosła wiec mniemam, ze stało sie to kilka metrów przed wjazdem.
Okazało sie, ze gwint zaworka jest ułamany wiec końcówka została mi w ręce a plastikowy gwint jest ciagle wkręcony w gniazdo. No i teraz myśle co z tym zrobić bo nawet lawety do mechanika nie podprowadzę pod blok. Dolać borygo i odjechać te 300 metrów z rana na zimnym czy co uważacie?
Ostatnio edytowane przez Statyczny ; 05-06-2017 o 18:30
Wczoraj wieczorem zacząłem przeglądać zdjęcia mojej GT, kiedy nie była jeszcze moja. Skupiłem się zwłaszcza na zdjęciach kiedy stała jeszcze na placu w Szwajcarii, i zacząłem je analizować. Na jednym ze zdjęć brakuje jednej poprzeczki na scudetto, a ja kupiłem tą GT bez żadnych braków:
![]()
Dzisiaj jakiś diabeł mnie podkusił, i zacząłem ruszać tą poprzeczkę - oczywiście z sukcesem ją wyrwałem, pomimo tego, że była całkiem dobrze przyklejona...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Zmieniajac napinacz w 166 2.4 zerwalem gwint w bloku,bo dokrecalem go na napietym napinaczu(nie zablokowalem)...szczescie w nieszczesciu,ze dalo zalozyc dluzsza srube,ktora przeszla z drugiej strony gwintem i udalo sie skontrowac naktetką.Trzyma lepiej niz w oryginale a i procedura napinania tez udana
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
A ja chyba dzisiaj załatwiłem sam sobie silniczekWymieniłem olej i uszczelniacz chłodnicy oleju, po 10 km jazdy wywaliło mi komunikat na desce: Low Engine Oli Pressure, przejechałem jeszcze 200m, co prawda na niskich obrotach ale jechałem. Nie wiem, spanikowałem bo jak wywaliło komunikat to byłem na środku skrzyżowania i chciałem odjechać w bezpieczne miejsce. Wywaliło cały olej przez nowy uszczelniacz chłodniczki, także obawiam się najgorszego ;/
Nie wiem czy dobry dzial czytajac wczesniejsze posty ale sprobuje..
Przyszly mi wczoraj z ali ledy do kierunków w 159, wymienilem 2 z tylu i oczywiesie wywalilo błąd. Zmienilem wiec na zwykle żarowe zarowki i blad nie chce zniknąć..?! Gdzie wczesniej sam sie usuwał po odpieciu ledow, czy bede musial usunac error przez obd?
Już naprawionecały dzień walczyłem żeby interfejs podpiąć do kompa bo miałem problem ze sterownikiem a tu jednak stary patent zadziałał ;p
Ostatnio edytowane przez AlfaOne ; 19-06-2017 o 20:53
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
+34 na zewnatrz a mi zaczelo syczec spod maski.dymu pelno w srodku sie zrobilo juz myslalem ,ze sie pali ale wychodze blizej pod maskę i slyszę,ze to cos przy chlodnicy...no taki upal a mi sie chlodnica klimy rozszczelnila :-D
...moze ktos ma do 166 2.4 2000r. w dobrej cenie i sprawdzoną ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Robi się gorąco a moja Bella się zbuntowała. Wczoraj zaczęła się coś za bardzo grzać. Oglądam w domu co się stało a tu wentylator chłodnicy stoi w miejscy i nawet ręką nie idzie go zakręcić![]()
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM