Na 2gim zlocie Argś gadalismy z chłopakami z Policji którzy jeżdzą tymi Alfami i gadali ,że auta są katowane jak te przedstawicieli handlowych. Nie moje,nie ja naprawiam to but.
Na 2gim zlocie Argś gadalismy z chłopakami z Policji którzy jeżdzą tymi Alfami i gadali ,że auta są katowane jak te przedstawicieli handlowych. Nie moje,nie ja naprawiam to but.
Ale oni chyba wszystkie tak traktują, nie tylko Alfy.
Co do narzekania na silniki - porównajcie obecne 1.4 i 1.75 TBi do 1.4, 1.8 i 2.0 TSI. Przy nich silniki FCA to szczyt bezawaryjności także o to akurat bym się nie martwił że silniki nie sprawdzone.
A awaryjność całego auta? Przy dzisiejszym planowaniu życia produktu nie ma znaczenia czy kupisz Tata'ę czy Maybacha, oba rozsypią się w tym samym czasie.
Ktoś to kiedyś ładnie ujął że w dzisiejszych czasach wszystkie auta są tak ..jowe że z czystym sumieniem można kupować Fiata. Ot choćby Bravo, nie znam jednej osoby która na niego narzeka.
Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 12-06-2015 o 20:32
haha ja miałem bravę i mam teraz zamiast roweru a raczej za jego równowartosc stare Bravo 1,4 w LPG niby z najbardziej felernym silnikiem. Auto mega tanie w utrzymaniu,proste w obsłudze i zarżnąć nie mogę. Od handlarza kupiony ma obecnie 220tkn czyli faktycznie 420tkm i oprocz zawiasu ( cały z poduszkami amorami i resztą klamorow -tył i przód 550pln ) regulacji gazu i pierdól typu swiece i uszczelka pokrywy zaworów nie zrobiłem w tych autach nic. Zaczynam się bać że prędzej "9"zacznie się sypać niż Fiacina uboga.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Doczytałem i masz rację
Nie wiem czy w każdy producent ma takie rozwiązania, ale tekst z forum seata mnie trochę uspokoił.
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=50140
A mają elektryczne pompy chłodziwa z opóźnionym wyłączeniem?
Wymieniają komplet opon co 30k km bo tak tymi samochodami jeżdżą… :p
Normalka, ja wymieniam co 50kkm wiec te 30 to nie tak zle, znajomy wymienia co 5-8.
Na Alfy policjanci narzekają przede wszystkim dlatego, że są ciasne w porównaniu do Vectr, Insigni, Mondeo czy Passatów. Jakoś o spalonych sprzęgłach w Insigniach policyjnych nikt nic nie piszeA potrafią je policjancji wykończyć w 10tyś km.