jezdzil ktos na dębicach Presto UHP2? Polecacie?
jezdzil ktos na dębicach Presto UHP2? Polecacie?
Ostatnio edytowane przez SliwusBuu ; 23-06-2017 o 12:59
kupiłem opony dębicy 235/45/18 do tomasonów tn1 et 30. Kurcze i sam już nie wiem są w bagażniku i po pracy che je założyć tylko czy aby na pewno nie będą obcierały? Zawias seria
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Felga 8"? Ja mam felgi Rondell 8" szerokości i ET38. Opony w rozmiarze 235/45R18 i jest sporo więcej niż ten 1cm luzu, więc spokojnie.![]()
Tn1 et30 mają 8,5' tak na szybko patrząc w Google
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Witam,
Jeżdżę samochodami już 13 lat i trochę opon zjezdziełem
Z wyższej półki polecam Pirelli p zero rosso,
Michelin pilot sport
Ze średniej Goodyear efficient grip performance
Te ostatnie używałem przez 2 ostatnie lata w poprzednim samochodzie. Ciche, dobrze lepily i zużycie na zadowalającym poziomie.
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Przerobiłem dunlop sp sport maxx i w porównaniu z goodyear moim zdaniem gorzej lepily i były glosniejsze
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Rzadko się pojawiają tutaj jak i w sklepach w dobrej cenie, ale mogę polecić Vredestein Ultrac Cento. Naprawdę fajne opony, dobre na mokrej nawierzchni.
no i zamówiłem Uniroyal Rainsport 3 245/40/R19. Zobaczymy czy na wodzie są tak dobre jak piszą.
Cały czas podtrzymuję pytanie. Czy opony z przodu bardziej ścierają się Wam od wewnątrz?
(tu znalazłem coś w temacie... http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ide-edges.html)
Ostatnio edytowane przez ario ; 24-06-2017 o 08:34
Jeśli szukasz opony bezkompromisowej - to Federal 595RS-R. opona o parametrach semi slick. na suchym auto nie do wyprowadzenie z równowagi (trzeba się naprawdę postarać, żeby zerwać przyczepność). Na mokrym trzeba uważać, ale jest znośnie. Do tego opona nie zużywa się w jakimś zastraszającym tempie, ale szybciej niż jakieś zwykłe dunlopy czy pirelki. sztywna boczna ściana, opona w ogóle nie kładzie się w zakrętach.