na pewno raz serwis to tak na początku - nie pamietam przy 5-7.5tyś km (o wtedy to bywałem często w serwisie), wtedy na pewno było zgłaszane. potem możliwe że sam bo miałem nawet paraflu w garażu, a ostatnio wlałem trochę borygo bo akurat to stało na półce (w giulietcie był wymieniany i zostało).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dziś widziałem giulie Veloce 280KM z przelotem prawie 200kkm ( 2017r ) i jeszcze jeździławiec Panowie spokojnie!
Byłem wymienić olej w ASO, zleciłem przy okazji kontrolę, dolali Paraflu (btw. brzmi jak nazwa leku na grypę) i stwierdzili brak wyciekówtakże jestem spokojniejszy (ale osobiście pod auto nie wchodziłem, więc będę jeszcze obserwował)
widać nie poradzili sobie z tymi ekranami - po pierwszych przypadkach wydawało się że to moze dotyczyć jakiejś serii z 2017r tylko, ale parę dni temu na grupie FB Alfa Owners North America była fotka dużych popękań w modelu na 2019r. Kolega zamawiał niedawno nowy w ASO (wymienia na 8.8), sprawa się przeciągnęła bo podobno cała dostawa została zatrzymana z jakiś względów jakościowych i musiał czekać na nową produkcję kilka tygodni.
Jeszcze okaże się że nasze ori wyświtlacze 6.5 które zastąpiło wielu 8.8 będą warte coś za kilka lat, no chyba że znajdzie się jakaś firma która będzie umiała wyświetlacz popękany zregenerować tak żeby było ładnie, trwale i bez kolorowych flarek jak założymy okulary z polaryzacją.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Miałem pęknięty ekran wewnątrz na dole na łączeniu deski z ekranem - wymienili mi na gwarancji cały ekran.
Obawiam się że to seria walniętych ekranów.
Czujnik nie jest uszkodzony, on w chwili gdy jest mokry staje się bardziej czuły i wykrywa tablicę której nie wykrywa gdy jest suchy. Musisz pokombinować z montażem, przesunąć tablicę, podnieść itp. Łatwo to sprawdzić - gdy pika po deszczu odkręć całkiem tablicę (u mnie pikał też po myjce więc możesz to na myjni zweryfikować).
Miałem to samo, montaż zmniejszonej tablicy bez ramek załatwił temat.
Szkoda szukać, demontować zderzak itp. Moim zdaniem na 99.9 procent montaż rejestracji a nie czujnik.
Ostatnio edytowane przez murder ; 11-03-2020 o 16:50
To nie jest to, ramka jest oryginalna przycięta przeze mnie
A problem był po deszczu parę godzin pomimo wytarcia tablicy i czujników
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka