Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Rowerzysta Avatar vincent
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    przez moje 27tyś, ze 2-3 razy coś tam było dolane bo było ciut poniżej min. nic nie widać żeby gdzieś był wyciek - na przeglądzie 30k im zwrócę uwagę.
    Dzięki, dolewałeś sam, czy serwis? Jeśli serwis, to płaciłeś coś za to (masz na fakturze), czy Ci tylko mówili? Bo ja teraz nie wiem, czy może mi też uzupełniali płyn ale nic nie mówili, czy nie było w ogóle potrzeby (przebieg 21 tyś)..

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał vincent Zobacz post
    Dzięki, dolewałeś sam, czy serwis? Jeśli serwis, to płaciłeś coś za to (masz na fakturze), czy Ci tylko mówili? Bo ja teraz nie wiem, czy może mi też uzupełniali płyn ale nic nie mówili, czy nie było w ogóle potrzeby (przebieg 21 tyś)..
    czasem jest tak, że poziom stabilizuje się ciut poniżej minimum, a powyżej zawsze gdzieś ucieknie. Mi w ASO tez dolewali zawsze 0,2 - 0,4. Potem samo się ustabilizowało 0,5 cm pod kreską minimum i od 3 lat ani drgnie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał vincent Zobacz post
    na pewno raz serwis to tak na początku - nie pamietam przy 5-7.5tyś km (o wtedy to bywałem często w serwisie), wtedy na pewno było zgłaszane. potem możliwe że sam bo miałem nawet paraflu w garażu, a ostatnio wlałem trochę borygo bo akurat to stało na półce (w giulietcie był wymieniany i zostało).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    MB E

Domyślnie

Dziś widziałem giulie Veloce 280KM z przelotem prawie 200kkm ( 2017r ) i jeszcze jeździła wiec Panowie spokojnie!

Użytkownik Rowerzysta Avatar vincent
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Byłem wymienić olej w ASO, zleciłem przy okazji kontrolę, dolali Paraflu (btw. brzmi jak nazwa leku na grypę) i stwierdzili brak wycieków także jestem spokojniejszy (ale osobiście pod auto nie wchodziłem, więc będę jeszcze obserwował)

Użytkownik Świeżak Avatar palacz82
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2018

Domyślnie

Cytat Napisał Patryk Ney Zobacz post
    Podczas drugiego przeglądu zgłosiłem problem z pękającym ekranem Infortaiment 8,8”, porobili zdjęcia, wysłali do FCA. Otrzymałem telefon, że uznano reklamajcę i radio zostanie wymienione, jak na razie czekam, aż dotrą części do serwisu.
    Ja jutro jadę do serwisu właśnie z ekranem radio 8,8 i wariującym przedim czujnikiem przy rejestracji (dodam tylko, że tablica jest bez ramki, a problem pojawia się po deszczu)
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200219_201507.jpg
Wyświetleń:	51
Rozmiar:	17.7 KB
ID:	266835Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200219_195933.jpg
Wyświetleń:	45
Rozmiar:	20.6 KB
ID:	266836

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

widać nie poradzili sobie z tymi ekranami - po pierwszych przypadkach wydawało się że to moze dotyczyć jakiejś serii z 2017r tylko, ale parę dni temu na grupie FB Alfa Owners North America była fotka dużych popękań w modelu na 2019r. Kolega zamawiał niedawno nowy w ASO (wymienia na 8.8), sprawa się przeciągnęła bo podobno cała dostawa została zatrzymana z jakiś względów jakościowych i musiał czekać na nową produkcję kilka tygodni.

Jeszcze okaże się że nasze ori wyświtlacze 6.5 które zastąpiło wielu 8.8 będą warte coś za kilka lat, no chyba że znajdzie się jakaś firma która będzie umiała wyświetlacz popękany zregenerować tak żeby było ładnie, trwale i bez kolorowych flarek jak założymy okulary z polaryzacją.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q

Domyślnie

Miałem pęknięty ekran wewnątrz na dole na łączeniu deski z ekranem - wymienili mi na gwarancji cały ekran.

Obawiam się że to seria walniętych ekranów.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał palacz82 Zobacz post
    Ja jutro jadę do serwisu właśnie z wariującym przedim czujnikiem przy rejestracji (dodam tylko, że tablica jest bez ramki, a problem pojawia się po deszczu)
    Czujnik nie jest uszkodzony, on w chwili gdy jest mokry staje się bardziej czuły i wykrywa tablicę której nie wykrywa gdy jest suchy. Musisz pokombinować z montażem, przesunąć tablicę, podnieść itp. Łatwo to sprawdzić - gdy pika po deszczu odkręć całkiem tablicę (u mnie pikał też po myjce więc możesz to na myjni zweryfikować).

Miałem to samo, montaż zmniejszonej tablicy bez ramek załatwił temat.

Szkoda szukać, demontować zderzak itp. Moim zdaniem na 99.9 procent montaż rejestracji a nie czujnik.
    Ostatnio edytowane przez murder ; 11-03-2020 o 16:50

Użytkownik Świeżak Avatar palacz82
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2018

Domyślnie

To nie jest to, ramka jest oryginalna przycięta przeze mnie
    A problem był po deszczu parę godzin pomimo wytarcia tablicy i czujników

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka