No właśnie wolałbym nie trafić na nadgorliwego policjanta, żeby chciał mi zabierać dowód
Rozmiar to: 18"x40x225. Nadal mam założone zimówki, ale myślę, że zdjęcia, które na chwilę obecną posiadam, wystarczą
![]()
![]()
![]()
No właśnie wolałbym nie trafić na nadgorliwego policjanta, żeby chciał mi zabierać dowód
Rozmiar to: 18"x40x225. Nadal mam założone zimówki, ale myślę, że zdjęcia, które na chwilę obecną posiadam, wystarczą
![]()
![]()
![]()
Na tym jednym zdjęciu całego auta prawie nic nie widać ale po krawędzi przedniego nadkola (o ile dobrze widzę) wydaje mi się że te felgi nie wystają. Podaj jakie te felgi mają szerokość i ET.
Swoją drogą fajna felga ale rant już ostro zmęczony
Wyryte rantem felgi
Jutro albo w sobotę, jak pogoda dopisze (czyli będzie sucho) przerzucę jedno albo dwa koła i porobię bardziej dokładnie fotki. Wiem, też nad tym ubolewamWidać niemca nie nauczyli, że po krawężnikach się nie jeździ
![]()
![]()
![]()
Wygląda to tak jakby było idealnie na styk.
Wyryte rantem felgi
Osobiście mam opony 225 i do tego dystanse 5 mm i nic mi nie wystaje
Moje 147 powodów do szczęścia
Przerzuciłem dzisiaj koła i wykonałem bardziej dokładne fotki
Przód:
Tył:
![]()
Czy śruby od stalówek 15" będą pasowały do alufelg 17" ? Czy trzeba kupować nowe? Jeśli tak to jaka cena takiego zestawu śrub?
po raz setny - jezeli stalowki masz przykrecone srubami z lbem stozek i dl min22mm to pasuja do alu
natomiast jak masz je przykrecone srubami do stalowek z lbem kula to nie przykreca sie takimi alu i wtedy musisz kupic srubki m12 1.25 leb stozek dlugosc gwintu min 22 ( zaleznie od felgi - zwykle 28mm pasuje do wiekszosci )
koszt takiej srubki od 3/4zl okolo
Słyszałem taką teorię , że nie powinno się przykręcać alu śrubami od stalówek , gdyż stożek w oryginalnych śrubach do zimówek bardziej przylega do felgi a do alusów powinien być bardziej "ścięty" . Nie wiem ile w tym prawdy . Tak czy owak ja kupiłem 12x1,25x30mm do alusów i faktycznie ten stożek jest bardziej ścięty...
Konrad53 : Proponuje dokupić również zabezpieczające , jeśli oczywiście nie masz garażu . Koszt od plus minus 60 pln a święty spokój...
Mozecie polecic jakis zestaw z zabezpieczeniem? Najlepiej jakiey ktore odrazu nie zardzewieja[emoji14] bo takie mam teraz