Wymieniłem rozrząd wraz z pompą. Wszystkie filtry, olej i uszczelki zaworów i zimmeringu na wałku rozrzadu. od razu zniknęło zjawisko chwilowego zaniku mocy(turbo dziura) przy dochodzeniu do 4 tys obrotów.
No i oczywiście założone ramki klubowe :d
Wymieniłem rozrząd wraz z pompą. Wszystkie filtry, olej i uszczelki zaworów i zimmeringu na wałku rozrzadu. od razu zniknęło zjawisko chwilowego zaniku mocy(turbo dziura) przy dochodzeniu do 4 tys obrotów.
No i oczywiście założone ramki klubowe :d
Wymieniłem prawe lusterko, poprzednie złamała Pani białym civikiem na Al. Zwycięstwa w Gdyni - tak mnie chciała wyprzedzić po zewnętrznej, że ścięła zakręt kiedy jechaliśmy równolegle.
Gumki trzymajki do płynów i gaśnicy ^^
No więc tak postranowiłem że moja bella dostanie nowy lakier szary ze złota perła. własnie jest w trakcie matowienianastepnie wykręciłem ze środka wszystko co się dało i wyprałem
teraz jeszcze tylko lakier i bella w piątek bedzie jak z salonu
no i założę wkońcu klubowe ramki
i oponki nowe dostanie
i polerke :e a w poniedziałek zabieram ja na tydzień do zakopanego
![]()
Przeprowadziłem amatorską regeneracje lakieru oraz felg, wyczyściłem to co się dało wyczyścić pod maskązaplanowałem przyciemnić szyby
![]()
Dziś było gruntowne mycie i sprzątanie po wakacyjnej trasie do Chorwacji.
za godzinę będzie u mnie kurier z nowymi fotelami, kanapą i tylnymi boczkami
teraz tylko wyprać nową tapicerkę a potem prosić kogoś, żeby mi ją założył![]()
Kupiłem środek Shella do czyszczenia tapicerki w sprayu i wyprałem cała podsufitkę i elementy po bokach tylnej szyby. Napociłem się przy tym, ale warto było - w życiu nie była taka czystaJutro przyjdzie pora na wymiane pompy sprzęgła i kąpanie dywanika w wannie, bo przyjął już ok 0,5l płynu hamulcowego.
Poprawiłem mocowanie listwy progowej, bo chyba wulkanizator podjeżdżając żabą trochę mi ją przestawił.
Pozdrawiam.
- Rafał
zakupiłem głośniczki do kompletu, czyli ostatnie dwa z ośmiu sztuk.
Blaupunkt seria EMx model 693