Adam...wez poczytaj strone. Przeciez jest podane ze opcja C to TYLKO samo lotnisko. Z uwagi na to ze osoby towarzyszące na samym lotnisku bedą sie "nudzic" dlatego idziemy na reke w takiej sytuacji.
1/4 mili
Konkurencje sprwnościowe
Adam...wez poczytaj strone. Przeciez jest podane ze opcja C to TYLKO samo lotnisko. Z uwagi na to ze osoby towarzyszące na samym lotnisku bedą sie "nudzic" dlatego idziemy na reke w takiej sytuacji.
wziąłem i poczytałem i nadal nie wiem czy jak ktoś nie będzie się ścigał itp to nie ma prawa noclegu od piątku ?
a jak ktoś chce być od piątku ale z biernym lotniskiem to co ?
to ja mam np jechać w piątek za 200 - opcja A
a żona ma sama dojechać na lotnisko ( bierne ) w sobotę za 50 ?
????
bocian, pytałeś mnie mailowo, czy jest zniżka dla biernych uczestników z opcji A i B, odpisałam Ci, że nie ma i nic się od tamtego momentu nie zmieniło. Potwierdziłam tę informację na grillu u Ferrari-1.
Panowie, opcja C dotyczy tylko lotniska i jakoś większość to rozumie, że przyjeżdża TYLKO na sobotnią imprezę.
Co do opcji A. Blokuje nas ograniczona liczba miejsc (105) i niestety każdy z uczestników rezerwujący łóżko musi zapłacić 200zł. Jeśli każdy z uczestników przywiózłby jeszcze babcie, ciocię i dziadka, którzy mieliby bierne uczestnictwo, nie opłacilibyśmy wszystkich atrakcji. Jeśli na ośrodek przyjedzie 50 osób z pełnym uczestnictwem i 50 osób z biernym, to braknie nam pieniędzy. Zapytajcie się Wy, czy aktywni uczestnicy są w stanie zapłacić 300zł by bierni płacili tylko 100zł?
Na zorganizowanie tego zlotu, są potrzebne duże pieniądze. Wszystkie atrakcje opłacane są przez Was. Organizatorzy, za to, że biegają i załatwiają nie biorą żadnego wynagrodzenia.
Poza tym, chciałabym nadmienić, że w zeszłym roku były identyczne zasady i nikt nie miał żadnych pretensji.
Ostatnio edytowane przez Kate ; 05-07-2009 o 10:02
niniejszym zapisałem się na zlot![]()
nie mam żadnych pretensji - wolę pytać i wiedzieć niż się domyślać
teraz wszystko jasne dzięki
no to ja jestem mniejszość i pytam także o inne możliwości :-)
czyli "nieaktywni uczestnicy" płacą 200 dla tego żeby "aktywni " zapłacili zamiast 300 też 200 ?
a czy nieaktywni są w stanie zapłacić 200 by aktywni mogli zapłacić tylko 200 ?
Że to wszystko kosztuje doskonale sobie zdaje sprawę i nawet nie poddaję tego w dyskusję - chyba lepiej żebym pojęczał teraz i podjął świadomą decyzję niz potem po mam kwiczeć że była lipa i za drogo ?
ale po mojemu z Twojej ( Kate ) wypowiedzi wychodzi na to że wszyscy składają się na coś z czego nie wszyscy będą mogli skorzystać .A jeżeli wyszłoby że to coś ( wiadomo - lotnisko ) ma kosztować 300 czy nawet 400 to jeżeli ktoś się na to decyduje to niech za to płaci a nie żeby inni ( pełnoletni bierni - bez prawka) do tego dokładali płacąc tyle samo co aktywni ale bez korzystania
pewnie w tym roku to ja będę tym "upierdliwym" ale trudno
jak to mówią : "chciałem dobrze a wyszło jak zwykle" he he
![]()
Ostatnio edytowane przez bocian ; 06-07-2009 o 08:08
bocian, AR_33 już pisał w tym wątku, że nasz zlot jest zlotem typowo motoryzacyjnym z głównymi atrakcjami na lotnisku. Piknik rodzinny urządza KARP. Jeśli osoba, która nie ma prawka chce przyjechać na nasz zlot, to decyduje się na to z pełną świadomością. Nikogo nie przymuszamy by zawitał u nas, wolna wola.
Natomiast, my (Organizatorzy) musimy zrobić tak, by imprezy na których będą bawić się Uczestnicy były opłacone.
Tak, jako społeczność, która chce spędzić ze sobą czas, składamy się wspólnie na to spotkanie. A jeśli chcesz by było taniej, to poświęć swój czas na znalezienie sponsora. Proste.
Adam, przejrzyj inne fora i sprawdź, czy ktokolwiek daje Ci opcje do wyboru organizując zlot. Ja się z czymś takim nie spotkałam.
bocian, oczywiście masz prawo pytać, jeśli zaś lubisz jęczeć to rób to proszę tak , aby nie zaśmiecać tematu, bo nie jesteś tutaj sam.
Zlot jest dobrowolny i nikt na niego nie musi na siłę przyjeżdzać, Ty również.
Jeśli zaś chodzi o osoby towarzyszące to sprawa jest prosta, Ty sam decydujesz kogo ze sobą zabierasz. I sam decydujesz czy chcesz aby ta osoba z Tobą była. A to czy będzie brała udział, czy nie, nie jest już naszym problemem. My zapewniamy atrakcje dla osób, które chcą wziąć w nich udział.
Idąc Twoim tokiem myślemnia, powinienem jeszcze na lotnisku zorganizować, instruktora kroju i szycia dla gospodyń dommowych których mężowie będą jeździć swoimi Alfami.
Po za tym, zorganizować plac zabaw dla małoletnich bo przecież oni też tam będą no i na koniec przy każdej konkurencji postawić budkę z biletami tak aby każdy mógł zapłacić tylko za to z czego chce korzystać.
Ale jeśli tego oczekujesz to jedz proszę do najbliższego wesołego miasteczka i życzę Tobie przyjemnej zabawy.
Problem powstał z jednego:
Jesteśmy za elastyczni i chcemy iść userom na rękę, a trzeba robić tak jak na innych zlotach, jeden dorosły - jedna stawka.
Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 06-07-2009 o 08:57
Skoro już wszystko jasne....
Jeśli ktoś ma jakieś życzenia odnosnie współlokatorów, to proszę o info najlepiej na maila kate@alfaholicy.org.pl
Przypominam, że pokoje są 2, 4 i 5 osobowe.
Kate