Myślę, że niespecjalnie. O ile dobrze pamiętam, nawet w instrukcji jest wzmianka o przyłączu pod maską, także nie wyobrażam sobie, żeby było one tylko do odpalania z kabla samochodu. System i tak monitoruje stan napięcia akumulatora. Według mnie bez różnicy, czy podłączy się kable pod maską, czy bezpośrednio do klem. Jeżeli prostownik jest sprawny, to krzywdy nie zrobi![]()
Może wystarczy opis - ja zrobiłem dodatkowe gniazdo "zapalniczkowe" w bagażniku (w tej otwieranej klapce przy akumulatorze) z bezpiecznikiem a ładowarkę zaopatrzyłem w wtyk "zapalniczkowy". Wszystko podłączone bezpośrednio pod akumulator. Według mnie proste i skuteczne rozwiązanie.
Posiada ktoś dywaniki gumowe + matę do bagażnia firmy Frogum? Albo może polecacie coś innego?
....
Ostatnio edytowane przez NaY ; 19-12-2020 o 07:36
Ja posiadam oryginalną matę do bagażnika Stelvio i polecam - trochę droższa od podróbek ale sztywna i ranty się nie zawijają, pod spodem ma wypustki zapobiegające suwaniu się po podłodze bagażnika.
W innym pojeździe mam jakąś podróbkę i jest zbyt cienka, szczególnie boki które się pofalowały i nie wygląda to dobrze.
Ja zamówiłem komplet REZAW PLAST tutaj: https://www.newstyling.pl/ i są bardzo fajne. Dobrze dopasowane. A najważniejsze - spełniają swoje zadanie.
Szybkie pytanko.
Czy za tylnym podłokietnikiem powinna być otwierana klapka na "narty" czy cała środkowa część kanapy się otwiera?
(Tak jest w mojej wersji USA)