Oczywiście, przecież sprzedawca zapewniał go o tym.
Nikt nie mówił jaki to oryginał i jakiej marki.
Mógł być zawsze oryginał firmy "NO NAME" , takie przecież są najlepsze.
Teraz trochę na poważnie.
Dzisiaj robiliśmy wymianę oleju naszemu koledze, który po zakupie Alfy wymienił całe zawieszenie łącznie z belką silnika(była krzywa) zaraz po zakupie Alfy. Model 156 1.9 jtd. od tamtej pory zrobił około 75 000 km, w zawieszeniu wymieniając jedynie drążki i końcówki kierownicze. Wahacze TRW, górne i dolne + łączniki stabilizatora. Słyszalne skrzypienie, luzy minimalne.
To jest miarodajny test zawieszenia.
Autem przebieg ten robił ponad 3 lata.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ze mnie też dobry tester zawieszeń, co prawda po dziurach nie jeżdżę ale spokojnie 25 na rok robię, więc wszystko wychodzi
I wsadzam TRW się zobaczy jak będzie dla mnie najlepsza marka, w tej chwili z przodu są górne TRW i dolny lewy, prawy to Vema.
Na samym początku z Alfą się wygłupiłem bo znalazłem dolny TRW za chyba 240 żyli i do Pabla pojechałem na wymianę i teraz już sam gratów nie kupuję, bo trefić na oryginalna część to za duża loteria
w opakowaniu fiatowskim z wybitym logo Alfy iTRW. Mozna zanabyc w hurtowni AD Polska. Mnie podróbka nikt nie oszuka. Pracowałem w Fiacie i wiem jak wygladaja oryginalne czesci. Za dlugo juz w tej branzy siedze
Ostatnio edytowane przez Lotos ; 04-06-2012 o 23:57
Sorry kolego ale właśnie w AD Polska zakupiliśmy wahacze górne które okazały się podróbami. Była z tego większa awantura.
Sie porobiło. Teraz to kolega spac pewnie nie będzie umiałDaj fotke tego wahacza? Nie masz tam czasem nie domytych oznaczeń QAP -czy jak to chińskie coś sie tam zwie
![]()
neeee nie ma zadnego QAP i innych podobnych rzeczy. Z lewej mam juz zamontowany taki wahacz.Zrobiłem przez rok 62 000 km i wszystko w porzadku
Temat rozwijałem w innym wątku. Zamówiliśmy kilka kompletów wahaczy z AD Satchura. Jedne miały zmyty rozpuszczalnikiem oznaczenia QAP , inne niby miały nr Fiata ale były zupełnie inne niż oryginał ( inne tuleje , sworzeń itd). Załączyłem zdjęcia wahaczy z AD, zdjecia oryginału z sieci Fiata oraz oryginał TRW.
Witam
Ponieważ do na przeglądzie stwierdzono że mam do wymiany tuleje wahacza a kolega Bociek mnie lekko oświecił w sprawie sworznia, mam zamiar wymienić cały wahacz i myslę o czymś takim http://allegro.pl/wahacz-dolny-prawy...473409941.html
i w związku z tym mam dwa pytanka. 1 - Czy ktoś kupował u tego sprzedawcy? 2- Czy przy okazji wymiany wahacza jest jeszcze coś do wymiany 'po drodze' Nie jestem mechanikiem niestety a nie chcę by się okazało że za jakiś czas trzeba będzie wymienić jakąś gumkę, podkładke czy cokolwiek na co stracę czas.
Proszę o info![]()
kupowałem u tego dostawcy te same wahacze, wszystko ok, co do jakości Vemy - w poprzedniej 147 zrobiłem 20 tys. (później sprzedałem auto), w obecnej ok 10 tys. km i bez problemu![]()