Strona 19 z 135 PierwszyPierwszy ... 9101112131415161718192021222324252627282969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Wy chyba mieszkacie w innym kraju niż ja . Gdybym miał się kierować tymi względami, to chyba wziąłbym czarną .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy w innym ale wystarczy mieszkać na śląsku , u nas jest tak masakrycznie chlorowana woda że przy ciemnych kolorach zapomnij o myciu auta bez pastowania , auto po umyciu jest całe w białych plamach na czarnym wygląda to paskudnie .

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Te białe plamy to wapń, czyli kamień z wody. zamontuj sobie filtr zmiękczający wodę i po problemie.

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Spoko, ja się cieszę z mojego białego koloru przed latem. Mniejsze nagrzewanie było jednym z istotniejszych argumentów wyboru koloru. Ostatni jeździłem ciemnymi kolorami - masakra.
    czyli "rozum wygrał przed sercem" (jak w reklamie TPSA) , ale jak przedmówcy pisali: wiecej czarnych kropek od asfaltu, szczegolnie jak koledzy drogowcy położą świerzy asfalt i posypią jakimś gresem - masakra, i ładnie się klei do karoserii :/
    z drugiej strony, bialy też ma jakąś przewagę (nad czarnym) bo po lekkim zadrapaniu nie widać "farby podkładowej". mam białe ryski - idealnie się odznaczają na czarnym lakierze. Na białym nie widać.
    Zawsze jest jakies ale....

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Moje babcia mówiła: jasne lepsze, bo widać brud i częściej sprzątasz. Ciemne - co z tego, że nie widać? Z kropkami będzie i tak brudne

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

250 km przejechane - jest rewelacyjnie tylko male ale cos na nawet malych nierownosciach delikatnie stuka w okolicach tylniej kanapy i polki jakby jakis plastik niedokrecony z prawej strony. Ruszalem juz chyba wszystkim i to brzdakanie jest bede wdzieczny za sugestie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Ktoś wcześniej pisał o jakimś niedopasowaniu tapicerki/zatrzasku przy tylnej kanapie. Skutkowało to właśnie stukaniem. Poszukaj tego postu.

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Ktoś wcześniej pisał o jakimś niedopasowaniu tapicerki/zatrzasku przy tylnej kanapie. Skutkowało to właśnie stukaniem. Poszukaj tego postu.
    Jeśli mowa o wersji z bose, to konektor wiazki od subwoofera lubi wyskoczyć z zatrzasku. Szukaj pod mocowaniem prawego tylnego fotela od strony bagażnika. U mnie wylata co dwa tygodnie

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Jeśli mowa o wersji z bose, to konektor wiazki od subwoofera lubi wyskoczyć z zatrzasku. Szukaj pod mocowaniem prawego tylnego fotela od strony bagażnika. U mnie wylata co dwa tygodnie
    a nie da rady jakoś zamontować/zamocować żeby nie "wylatało"? np. "super glue"? hehee
    zamówiłem Julkę z Bose - czyli mogę mieć ten sam problem....

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    a nie da rady jakoś zamontować/zamocować żeby nie "wylatało"? np. "super glue"? hehee
    zamówiłem Julkę z Bose - czyli mogę mieć ten sam problem....
    Sure sure... Musi się tylko chcieć