Strona 19 z 54 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

I dalej stoimy w miejscu... W kostkach ICSu można znaleźć miejsce dla 2,3,4,5,6,8,11 syganału ale zostaje jeszcze kilka... Może 14 też się podłączy ale czy to wystarczy żeby navi zadziałało?

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

13, 14 podłaczysz pod odbiornik podczerwieni z oryginalnego monitora,
    15,16 zasilanie monitora ale to chyba raczej zbyteczne.
    Zresztą niech wypowie się ten u którego to już funkcjonuje...

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Myślisz że to powinno wystarczyć?

Mam już szczerze dosyć czekania na odpowiedź.... Chciałem zapłacić sos koledze Henkela żeby zrobił mi rzekomo potrzebny do działania adapter ale gość nie odpowiada... Nie wiem czy to jest taka wielka tajemnica czy co??? Gość mi mówi że potrzebny jest adapter żeby podłączyć VDO jako dodatkowy napęd navigacji ale w opisie Henkela tego nie ma.... Jest informacja i zdjęcie VDO zamiast fabrycznej navigacji....

Nie chce mi się już tracić czasu na oczekiwania aż ktoś łaskawie odsłoni rąbek tajemnicy. Nie wszyscy są tacy pomocni jak kolega Sproket który wysłał mi ot tak upgrade do Daytona (mam w swoim język francuski). prosiłem o to chyba na 6 forach i odpowiedzi typu - 100PLN albo "jak znajdę to Ci powiem, prześle itd..." Zaraz idę do garażu, rozcinam kabel na pół, lutuje na pajączka a jak wyjdzie to zrobię manuala i wreszcie koleżanki i koledzy, którzy tak licznie obserwują ten temat, będą mieli podane na talerzu - bo o takie coś chodzi!!! Jak coś umiem zrobić to podpowiem, pomogę i udostępnię...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

O to zdjęcia wtyczki navi

Czyli jeśli dobrze kapuje to wystarczy tylko wszystko podłączyć bez robienia dodatkowych układów, to jest tylko kwestia odpowiedniego podłączenia przewodów

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Do fabrycznego czytnika navi dochodzi 14 przewodów w kostce IDIS 26 pinowej.
    Większość przewodów wychodzi tak jak było opisane w schematach kostek IDIS natomiast cztery prawdopodobnie wychodzą z białej kostki znajdującej się na odwrocie panelu od sterowania klimatyzacją i tam znajdują swoich odpowiedników w tym samym kolorze. Podejrzewam że mogą to być przewody zasilające gdyż do czytnika nie dochodzą dodatkowe przewody a jedynie kabelek od nadajnika GPS

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

Macie jeszcze dokładną rozpiskę gniazd w czytniku, może to komuś pomoże. Tyle moge pomóc, bo niestety nie mam Alfy żebym mógł pokombinowac...

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Nie mogę się dopatrzyć na tym skanie w jaki sposób liczymy sygnały we wtyczkach...
    Od lewej 1 u góry a 2 na dole i tak do 15 u góry a 16 na dole pomijając dwa okrągłe bolce??

Chyba od 1 do 10 w dolnym rzędzie, 11 do 16 w górnym rzędzie ale proszę o precyzyjną odpowiedź...

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

od 1 do 10 dolny rząd i od 11 do 16 górny

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Niestety nie mam dobrych wieści....

Podłączyłem dziś przewody kolejno

13 Zielona kostka - 11 pin (Voice line)
    12 ZK - 2 pin (Audio ground)
    1 Czarna kostka - 4 pin (Red)
    2 CZK - 5 pin (Green)
    14 CZK - 6 pin (blue)
    15 CZK - 8 pin (CSYNC)
    16 CZK - 3pin (Video ground)

i niestety nie działa...

Na ISC wyświetla komunikat że navi jest niedostępne. Po wpięciu oryginalnej kostki ale bez tych 7 przewodów navigacja normalnie startuje a przynajmniej otwiera płytę Włoch i da się wyszukać miasta za pomocą pokręteł.

Idąc dalej podłączyłem jeszcze monitor z VDO za pomocą drugiej części kabla (przypuszczałem że ze względu na brak odbiornika do pilota nie jest możliwe wystartowanie Daytona) ale też to nic nie dało. Cały czas startował oryginalny czytnik jedyne co się pojawiło to odgłos zwiększania głośności i czarno-czerwone pasy na wyświetlaczu VDO...

Nie wiem o co chodzi- może macie jakieś pomysły??? Mało tego to przestało mi grać radio Normalnie szuka i znajduje stacje ale nie ma głosu w głośnikach... a do tego jeszcze w drodze do Radomia zapaliła mi się kontrolka CHECK ENGINE :mrgreen: TRAGEDIA się dzieje z tym autem hehehe

Chyba muszę rozpiąć te przewody bo mi za chwile auto wybuchnie albo czekać aż ktoś podsunie jakieś rozwiązanie i wreszcie będzie działające navi...

henekl napisz co zrobiłem źle albo czego nie zrobiłem ponieważ jak na razie tylko Ty masz navi w swojej alfie i jako jedyny możesz podać konkrety...

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

A podłączyłeś zasilanie czytnika przez iso??? bo on przecież zaczyna juz pracowac po podpieciu zasilania nawet nie podłączając monitora.