Jeśli chodzi o klocki hamulcowe do 2.4 polecam również klocki firmy Bosch. Hamują ładnie, nie brudzą felg jak Ferrodo, nie piszczą no i cena przystępna. Do klocków mam tarcze Brembo
Jeśli chodzi o klocki hamulcowe do 2.4 polecam również klocki firmy Bosch. Hamują ładnie, nie brudzą felg jak Ferrodo, nie piszczą no i cena przystępna. Do klocków mam tarcze Brembo
Ja moge polecic po paru tys tarcze Mintex jesli ktos by sie wahał - cena tez byla dosc spoko
Ja niestety nie polecam Bosch-a. W poprzednim aucie kompletny zestaw tarcze+ klocki po kilku tyś. km. miały bicie. Wcześniej też nie najlepiej hamowały.
To ja też wrzucę 3 grosze... Zakupiłem na przód komplet Brembo (mam heble 330mm). Mówiąc jednym słowem masakra... Po 2kkm po rozgrzaniu biją jak porąbane... Robię głównie trasy, auto ma chipa ale nie jeżdżę jak szalony - raczej spokojnie... Nie polecam - kasa wywalona w błoto. Bo zimie zmieniam na coś innego bo dostaje cholery.
No to niedobra wiadomośc, może jakieś "fejki" ?
Ale ja miałem podobnie z oryginalnymi zestawami Peugeot/Citroen + klocek Bosch, po kilkunastu tysiącach lub porządnym hamowaniu na autostradzie i zaczynało się bicie, i tak zjechałem 3 komplety, wkurzyłem się i prosiłem w ASO żeby założyli tarczę Brembo i ich klocek, niechętnie, coś ściemniali ale w końcu założyli i jest OK (Peż 308 SW)...kilka tysięcy przejechane, zobaczymy dalej...
Jak widać różnie się dzieje, to tak jak z Mikoda GT, jedni przeklinają inni chwalą ...
Ostatnio edytowane przez tommi ; 16-01-2014 o 00:55
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y