Jeżeli olej ma taką samą specyfikacje to chyba jest tak jak z silnikowym - nic się nie stanie jeżeli do Mobila dolejesz Castrola. Ja miałem Selenie potem Mobila teraz Revanola i jeździ :-) .
Jeżeli olej ma taką samą specyfikacje to chyba jest tak jak z silnikowym - nic się nie stanie jeżeli do Mobila dolejesz Castrola. Ja miałem Selenie potem Mobila teraz Revanola i jeździ :-) .
Też tak myślęTym bardziej że Tutella pójdzie tylko na przepłukanie - resztki jej mogą zostać w skrzyni na tych przełożeniach na których będzie pierwszy etap płukania. Co myślicie o zastosowaniu tej płukanki do skrzyni?
Mam fesa, nie łączyłem się ze skrzynią jeszcze, ale sprawdzałem że mam taką opcję. Muszę się trochę pobawić tym jak zamierzam w sobotę robić tą wymianę![]()
Właśnie skończyłem z kolegą dynamiczną wymianę oleju wg poradnika na forumPrzed wymianą wlałem jeszcze płukankę z Ligui Moly
Olej który wyleciał był rzadkiej konsystencji i koloru praktycznie czarnego - o czym to świadczy, przepracowaniu, starości? W każdym razie zalana docelowo Ravenolem
Na krótkim dystansie po wymianie zauważyłem że skrzynia szybciej reaguje na pedał przyspieszenia i robi to ciut płynniej
Następna wymiana dynamiczna za 20 tys. km. Pierwszy raz od kupna ściągnąłem osłonę pod silnikiem - cały motor i skrzynia suchutka(oprócz lekko zapoconej rury od turbo i przy bagnecie). Przy wyjściu lewej półosi ze skrzyni widać leciutkie tłuste ślady, których nie można nazwać nawet zapoceniem - pytanie czy do wymiany uszczelnień w tym miejscu trzeba wyciągać skrzynię?
Pozdr
Że był czarny to znaczy że przepracowany i należała mu się wymiana. Jeśli nie śmierdział spalenizną i nie było w nim opiłków to wszystko ok.
po postu był czarny, a śmierdział podobnie do nowegoPytam z ciekawości, bo jak kiedyś wymieniałem olej przy wspomaganiu kierownicy to zużyty miał kolor zupy pomidorowej
W każdym razie następna wymiana dynamiczna za 20 tys. km
![]()
Znalazłem taki filmik, może był, może nie a może ktoś go nagrał z tego forum, myślę, ze się może przydać https://www.youtube.com/watch?v=z6i8GsFoLC4
No mi koleś co robił skrzynię a pracuje w ASB powiedział ,że oni nie mają czasu się dupcyć z kompem i grzaniem i robią tak. Ta sama procedura spustowa ale zalewają na zimnym , zapala , pomacha biegami i na zapalonym ale jeszcze zimnym dolewa aż się będzie przelewać i tyle . Olej jak jest gorący zwiększa swą objętość jak widać na filmiku po dawkach dolewania więc na zimnym ma mniejszą objętość i nie trzeba dolewać . Ja mam tak zalaną i trybi już pół roku bez problemu![]()
Tym razem po małej naprawie, skrzynia zalana tym: http://www.petro-canada.pl/portfolio...dexron-vi-atf/
Dodatkowo zamontowałem chłodnicę oleju, pozbywając się wymiennika woda-olej. Wreszcie olej przy ostrej jeździe ma prawidłową temperaturę. Jeśli ktoś jest zainteresowany montażem chłodnicy mam praktycznie wszystko co jest do tego potrzebne.