Co dla niej zrobiłem? Kręciłem do czerwonego na pierwszych trzech biegach![]()
Co dla niej zrobiłem? Kręciłem do czerwonego na pierwszych trzech biegach![]()
umyłem alfusię, wysprzatałem środeczek, zatankowałem pod koreczek i dolałem do ON- STP z antyżelem
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Byłem na sprawdzeniu zawieszenia. Diagnoza: wszystko OK, do wymiany jedynie poduszki tylnych amortyzatorów (ale o tym akurat wiedziałem).
Pozdrawiam.
- Rafał
Wymieniłem żarówki podświetlające panel ogrzewania.
była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
-------------------------------------
Wymieniłem napinacz paska kinowego - stary się już prawie skończył, rolka padała a sam napinacz od obciążenia zaczoł się wyginać na sprężynie
ja się uporałem z wymianą sprzęgła. rozwalił mis ie docisk ale złożyłęm już całość na nowych częściach. udąło mi sie ząłatwić w dobrej kasie więc zainwestowalem od razu w wahacze górne ale nadal coś mi stuka w lewym kole:/
Zafundowałem mojemu JTSowi płukanko wtrysków urządzeniem Jet Clean Tronic, założyłem wreszcie Bluetootha do mojego radia a jutro robię przeglądzik i zalewam belle Castrolem edge sport![]()
Wyczyściłem silniczki krokowe i listwy wtryskowe gazu w liczbie 2 sztuk. Niestety Belli to nie pomogło
Naprawiłem harmonijkę dolotu i zrobiłem nowe wyjście z odmy - była zadowolona, przyjemnie mruczała.
Niestety, przerosło mnie wyjęcie przepływki z puszki filtra - oddała mi przytrzaskując palce klapą bagażnika![]()