czyli trzeba rozwiercac otwory?
no i ciekawostka.. właśnie ja kupiłem te felgi z ogłoszenia, które wkleił mariuszoles..
po tym jak napisaliście, że nie ma opcji żeby to pasowało do 159 się lekko przyłamałem, bo szukałem felg już z pół roku,
przyszły w zeszłym tygodniu i nie było czasu przymierzyć, ale po tym co przeczytałem chcąc nie chcąc poszedłem do garażu na przymiarkę..
i okazuje się że pasują idealnie..odstęp między zaciskiem brembo jest niemal identyczny jak w 16 ori,
no i te osławione otwory mają 15,5mm (mierzone).. i co Wy na to?
dodam tylko, że absolutnie nie ma śladów rozwiercania i są to oryginalne felgi AR..
[QUOTE=Adolvo;1286766]no i ciekawostka.. właśnie ja kupiłem te felgi z ogłoszenia, które wkleił mariuszoles..
po tym jak napisaliście, że nie ma opcji żeby to pasowało do 159 się lekko przyłamałem, bo szukałem felg już z pół roku,
przyszły w zeszłym tygodniu i nie było czasu przymierzyć, ale po tym co przeczytałem chcąc nie chcąc poszedłem do garażu na przymiarkę..
i okazuje się że pasują idealnie..odstęp między zaciskiem brembo jest niemal identyczny jak w 16 ori,
no i te osławione otwory mają 15,5mm (mierzone).. i co Wy na to?
dodam tylko, że absolutnie nie ma śladów rozwiercania i są to oryginalne felgi AR..[/QUOTE\
a jakich sladow rozwiercania sie spodziewales?
na allegro jest uzytkownik ktory rowniez ma takie felgi,zadzwon i zapytaj sie czy rozwiercal czy nie,a wiem ze za kazdy kpl placi 50zl![]()
Ostatnio edytowane przez misiu7911 ; 28-10-2013 o 20:54
.
Dobre
Ja tam wiem jedno.Przerobione wlasnorecznie na wlasnej skorze.Ujrzalem na tym forum fotki wrzucone przez Warsztat Pusz AR 159 2.4 z ladnym komplecikiem felg z Alfy Romeo Giulietty Quadrifolgio,dwukolorowe bardzo ladne.Fundnalem sobie taki komplecik i wtopa.Przelezaly ze 3 miechy w garazu i wreszcie przyszedl czas na nie,aby je zalozyc.Nie sprawdzalem wczesniej,bedac pewien ze pasuja,widzialem foto.Jakiez bylo moje zdziwienie...auto na podnosniku,wszystko pieknie ladnie,a sruby ze 159 nie przechodza przez otwory.Za to tu...pasowaly idealnie
Załącznik 112215
- - - Updated - - -
Zreszta chyba nie ma wiekszej trudnosci w tym aby jesli komus zalezy pofatygowac sie do jakiejs Alfy i sprawdzic w katalogach jakie felgi sa dedykowane do 159,a jakie do Giulietty i jakie sa ich parametry.Moze jest jakas unifikacja i jakis model pasuje do obu,choc watpie...Nawet w tym temacie ktos przerabial turbiny z giulietty.Chociaz do 159 tez takowe sa
ok.. niech będzie w takim razie.. na pewno mam rozwiercane..Napisał misiu7911
i do tego pewnie chińska podróba..
BURATINO nie bardzo wiem co jest takiego śmiesznego w stwierdzeniu, że szukałem felg kawał czasu (przymierzając po drodze 6 kpl.)
Ty wiesz jedno przerobione na własnej skórze.. a ja oczywiście wstawiam bajere prosto w oczy pomimo, że nie pasują.. ekstraaaa..
wiecie lepiej ok.. niech tak zostanie,
a pozostałym sugeruję, żeby po prostu zapytać sprzedające o rozmiar otworów.. będzie z głowy
Byla tu juz taka sytuacja.Ktos wrzucil fotki felg z Giulietty,takich samych jak zalaczylem na fotce.Osobiscie dzwonilem do goscia.Jest to tutaj zapisane w tym temacie iles tam stron wczesniej.Jedyne co wiedzial to ze pasuja i do Giulietty i do 159 i znal podstawowe parametry felg-5x110,ET-41.18J,8J
Ale to czy przechodza przez nie sruby M14,czy M12...to juz byla "Czarna Magia"
- - - Updated - - -
Swoich nie przerabialem,odsprzedalem gosciowi ktory posiadal pojazd do takowych felg.
Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 28-10-2013 o 22:05