Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Dziękuję, ale z francuskim u mnie nie najlepiej. Jeden kolega podesłał mi niemiecki, sam też takowy znalazłem... i z tym trochę lepiej, ale nadal poszukuje polskiego.
    Kurcze, nie myślałem, że będzie to takie trudne

wtf
    Gość

Domyślnie

Witam ,
    Od pewnego czasu rozglądam się za alfą ( moja pierwsza) do wydania około 40 tys więc najpewniej 159 ( na brere chyba ciut mało ?) silnik jaki mnie interesuje to 2,4 jtdm , podpowiedzcie jaki rocznik w tych pieniądzach mogę dostać ? Widziałem ostatnio 159 w wersji TI no i wrażenie zrobiła na mnie piorunujące , czy w tych pieniądzach jest szansa na dostanie takiej wersji ?
    Pozdrawiam

luuk
    Gość

Domyślnie

witam, możecie rzucić okiem na ten egzemplarz: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C26891648.html
    z góry dzięki za pomoc.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

poogladaj nasz forumowy Bazar tam jest kilka a jak masz nie daleko do Krakowa to na Bazarze sa tez oferty od kolegi klubowego Tomek_KRK

- - - Updated - - -

Cytat Napisał luuk Zobacz post
    witam, możecie rzucić okiem na ten egzemplarz: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C26891648.html
    z góry dzięki za pomoc.
    a to przeczytales

Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl
    art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

z góry dzięki za pomoc.
    Tak na szybko mi sie rzuca:
    - brak emblematu na prawym przednim błotniku, ale to o niczym nie świadczy
    - pod korkiem oleju chyba brakuje jakiejś uszczelki, albo mnie się wydaje...
    - to co mnie najbardziej zastanawia: podawany przebieg: 167kkm a na obudowie pod maską napis, że rozrząd wymieniono rok temu przy przebiegu... 165400- znaczy co? Cały rok stało? dlaczego?
    Generalnie jak masz blisko, można zobaczyć, jak daleko to niekoniecznie. Tak prywatnie i szczerze Ci powiem, nie kupuj 159 w tych pieniądzach. Sam taką kupiłem i niestety mam co w niej robić, a ze 4tys już wsadziłem. Warto dołożyć i kupić coś na prawde sprawdzonego, jak np. autka od Tomka z Krakowa. To nie jest tanie w utrzymaniu auto i tutaj myślenie typu: to się zrobi, tamto się zrobi wychodzi zwyczajnie zaskakująco drogo.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

z góry dzięki za pomoc.
    Wpisz VIN w google, pojawi się odnośnik do tego wątku sprzed kilku miesięcy. ZTCP to była jakaś informacja na temat wymiany silnika i nie takim znów idealnym stanie.

luuk
    Gość

Domyślnie

dzięki wielkie za pomoc, chyba trzeba będzie darować sobie to "cudo" pozdrawiam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał wtf Zobacz post
    Witam ,
    Od pewnego czasu rozglądam się za alfą ( moja pierwsza) do wydania około 40 tys więc najpewniej 159 ( na brere chyba ciut mało ?) silnik jaki mnie interesuje to 2,4 jtdm , podpowiedzcie jaki rocznik w tych pieniądzach mogę dostać ? Widziałem ostatnio 159 w wersji TI no i wrażenie zrobiła na mnie piorunujące , czy w tych pieniądzach jest szansa na dostanie takiej wersji ?
    Pozdrawiam
    Jasne, jest szansa. Ale to będzie raczej kiepski egzemplarz. Do 40k znajdziesz fajną 159 2.4 do 2008r. z 2008 włącznie. Ale o Ti raczej zapomnij. Podobnie o Brerze.
    No i musisz mieć trochę kasy w kieszeni już po kupnie, szczególnie przy tym silniku, ale o tym chyba nie trzeba pisać

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał juhass Zobacz post
    Tak prywatnie i szczerze Ci powiem, nie kupuj 159 w tych pieniądzach. Sam taką kupiłem i niestety mam co w niej robić, a ze 4tys już wsadziłem. Warto dołożyć i kupić coś na prawde sprawdzonego, jak np. autka od Tomka z Krakowa. To nie jest tanie w utrzymaniu auto i tutaj myślenie typu: to się zrobi, tamto się zrobi wychodzi zwyczajnie zaskakująco drogo.
    jak to mawiają.. na dwoje babka wróżyła..

z jednej strony fajnie kupić zadbane auto używane.. ale to zawsze będzie auto używane i coś zawsze będzie do roboty..
    ale z drugiej strony jeśli masz do kupienia auto w dobrej cenie, w którym jest trochę roboty, to przynajmniej wiesz że zostało to zrobione (jak już zrobisz po zakupie)..

i de facto może wyjść podobna cena końcowa w obu przypadkach z tą różnicą, że masz pewność co do wymienionych części..
    wybór należy do kupujących..

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

fakt zakup autka>>> sam szukam? poprzedniego autka szukałem 5 miesięcy jakos tak kupiłem od handlarza !!!!!! trzy lata bez problemowej jazdy wymieniłem tarcze klocki końcówki drążków zapłaciłem więcej niz stała cena ( dla ciekawych był to peugeot 407 ) ale byłem cierpliwy jak sa pewne autka ktos poleca warto sie zastanowić napisane bez ładu składu ale cos w tym jest
    Ostatnio edytowane przez maxit1 ; 07-12-2012 o 10:38