hm, ciekawe...
Jak to się zmienia? Zaraz do niej zejdę i sprawdzę.
hm, ciekawe...
Jak to się zmienia? Zaraz do niej zejdę i sprawdzę.
Kolego nic Ci się w aucie nie dzieje. Olej tempomat i będzie OK. Na tempomacie zastraszająco wzrasta spalanie.
jahu Masz racje tylko zastanawia mnie dlaczego komputer pokazuje tak wysokie spalanie bieżące?
Nie wiem czy autko jest przed liftem, nie wiem kiedy wypala DPF, auto mam 3 dzień.
Widzę że jesteś z Wrocławia, może kiedyś Ci ją pokażę i zobaczysz co i jak.
- - - Updated - - -
Oczywiście że było km/l zamiast l/km ...
Jak zmienić na l/km? Klikam przyciskiem TRIP ale jak to zmienić nie wiem ;p
Z lewej manetki wybierasz menu i tam masz coś o jednostkach UNIT chyba i tam się zmienia![]()
Tak jest, dziękuje, zmienione
Pozdrawiam, Seba.
ok wakacje już za mną, zrobione łącznie 1850 km, trasy głównie S8 i A1 oraz pomorskie korki i dojazdy normalnymi drogami, spalanie wg komputera 8.4 l/100 km, rzeczywiste spalanie spod dystrybutora 8.1 l/100 km.
Dodam, że na Autostradzie i na "esce" tempomat 160 km/h, 2 osoby dorosłe, jedno dziecko oraz pełen bagażnik.
Ostatnio edytowane przez _Mariusz_ ; 24-08-2015 o 08:53
Czemu szkoda?Ja niespecjalnie oszczędzam paliwo więc w trasie krajowymi to raczej koło 9 mam. Jak nie przyspieszam z 3 i 4 biegu od 3 tys. do odcięcia to zdarza mi się koło 8 zakręcić. W mieście jednak poznańskim kochanym, po którym się nie da jeździć, jak mam poniżej 14 litrów to uznaję to za sukces. Przy czym mam 19 calowe koła co dodaje do ostatecznego wyniku. Tak czy owak, średnio ponad dychę trzeba liczyć.
Bo jakby było więcej ludzi to i więcej opinii i rozwiązań problemów. A tutaj to głównie Diesle i Diesle. Ja mam 18". Fajnie się jedzie po ekspresówce 120 km/h na 6 biegu. Spalanie 6,6-7,4l. Co do dużych miast to znam temat, wystarczy wjechać do Stolycy, 3-4 światła i z 8l robi się 9l/100km na 30 km trasie.
Długo masz swoje auto, jaki przebieg, jak się sprawuje ten silnik/turbina? Skrzynię mamy chyba taką jak w Dieslach więc jest dość duży temat na ten temat.
u mnie spalanie na trasach połowa pozamiejski i połowa miejski z częstymi przyspieszeniami na odcinku 17km wychodzi średnio około 8,1 i za nic w świecie zejść poniżej 8 nie mogę, dużo czy mało, jak to u was wygląda?