Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał wojtek19xx Zobacz post
    Witam!!!
    jest to mój pierwszy post, wiec witam wszystkich serdecznie!!!
    Zastanawiam się nad zakupem AR 159 1.9 JTDm 150KM, ponieważ mnie uwiodła niesamowitym wyglądem :-)
    Znalazłem coś takiego, http://moto.allegro.pl/s-p-r-z-e-d-a...833732042.html, czy warto pojechać i obejrzeć, może ktoś zna tego sprzedawcę? Naszykowałem listę pytań już :-)
    Daruj sobie, podobnie jak wszystkie 159 z 2007 roku chodzące poniżej 38-40 tysięcy pln - to taka dolna granica za BEZWYPADKOWY i po prostu dobry samochód.

A do pana handlarza ze Zwolenia: niby 1.9 16v a z tyłu oznaczenie wersji 8v - mógłbyś się chłopie lepiej postarać...
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Daruj sobie, podobnie jak wszystkie 159 z 2007 roku chodzące poniżej 38-40 tysięcy pln - to taka dolna granica za BEZWYPADKOWY i po prostu dobry samochód.

A do pana handlarza ze Zwolenia: niby 1.9 16v a z tyłu oznaczenie wersji 8v - mógłbyś się chłopie lepiej postarać...
    Chyba trochę poleciałeś, bo z 38 000 PLN w kieszeni już spokojnie można szukać autka nawet z 2008r.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    Chyba trochę poleciałeś, bo z 38 000 PLN w kieszeni już spokojnie można szukać autka nawet z 2008r.
    Pisałem o BEZWYPADKOWYM i zadbanym samochodzie.

A ceny są różne - adekwatne do stanu. Zasada od zarania dziejów niezmienna - im mniej wydasz na auto przy zakupie tym więcej wydasz na nie po zakupie. A stracone nerwy - BEZCENNE.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Pisałem o BEZWYPADKOWYM i zadbanym samochodzie.

A ceny są różne - adekwatne do stanu. Zasada od zarania dziejów niezmienna - im mniej wydasz na auto przy zakupie tym więcej wydasz na nie po zakupie. A stracone nerwy - BEZCENNE.
    Jasne, zgadzam się z Tobą. Ale nawet Tomek z Krakowa oferuje 159 z 2008r. za +/- 36 000 PLN. A raczej spora część forumowiczów jeżdżących autami od niego potwierdzi ich stan i bezwypadkową przeszłość.

A jeszcze co do emblematu z tyłu- srebrne (a nie czerwone) "m" nie oznacza, że emblemat był wymieniany. Bardzo często lakier schodzi, podobnie jak na logach. U mnie "m" też jest srebrne (przy 2.4).

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera jak czytam te opisy handlowców. Kolejny ideał do kupienia za żadne pieniądze. Nawet ma dvd! I telewizor!!!!

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    A jeszcze co do emblematu z tyłu- srebrne (a nie czerwone) "m" nie oznacza, że emblemat był wymieniany. Bardzo często lakier schodzi, podobnie jak na logach. U mnie "m" też jest srebrne (przy 2.4).
    Może i racja ale sam emblemat jest przyklejony nie w tym miejscu co powinien być.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Myszkin z ta zasada to wcale nie musi tak byc, ze trzeba wydac najpierw full $ zeby auto bylo zadbane i nie "inwestowac" pozniej, a jak sie wyda malo to bedzie zonk.
    Mozna przeplacic za podpicowany szrot tak samo jak kupic tani szrot i przeplacic pozniej przy naprawach...
    Mozna tez trafic na drogi, zadbany full wypas, a potem i tak miec drogi serwis.
    Granica cenowa musi byc oczywiscie ponizej ktorej zapala sie lampka kontrolna...

Zasada powinna byc czujnosc, swiadomosc kosztow utrzymania i serwisu danego modelu oraz przede wszystkim kupno auta ze sprawdzonych zrodel.

Z drugiej strony wiadomo ze nikt zdrowo myslacy nie sprzeda doinwestowanego auta za smieszne pieniadze.

Okazji nie ma i tyle.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 12-12-2012 o 11:21

Użytkownik Rowerzysta Avatar 5turbo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    159,GT, Bravo 2.0, Formuły Promot III, Dallara F393

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Z drugiej strony wiadomo ze nikt zdrowo myslacy nie sprzeda doinwestowanego auta za smieszne pieniadze.
    Okazji nie ma i tyle.
    Akurat patrząc po tym co ludzie u nas kupują myślenie jest zupełnie inne. Widziałem w tym roku około setki róznych alf, a na palcach dwóch rąk bym wybrał sztuki którymi mógłbym się zainteresować.
    www.5turbo.com
    Nowe natchnienie Promot 76/84
    Nowsze Dallara F393
    159 1.9 280 F40 inside
    159 ti 2.4 210
    Fiat Barchetta 131
    Fiat Coupe 2.0 20VT 220

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał 5turbo Zobacz post
    Akurat patrząc po tym co ludzie u nas kupują myślenie jest zupełnie inne. Widziałem w tym roku około setki róznych alf, a na palcach dwóch rąk bym wybrał sztuki którymi mógłbym się zainteresować.
    Niestety odnosnie okazji jestesmy żałosnym i naiwnym narodem, a że osób znających się na samochodach wbrew pozorom nie ma dużo takie rodzynki się sprzedają. To tak jak z cofaniem liczników... w mentalnosci Polaka jest że auta powyżej 200000 km nie kupi bo na pewno zużyte jest, ale już z cofnietym przebiegiem na 120000km 10 letniego passata jak najbardziej.

wojtek19xx
    Gość

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi, facet powiedział że już sprzedana została... dziwne że aukcja widnieje jeszcze... To może podpowiecie gdzie warto się udać w okolicach warszawy lub lublina żeby kupić to autko za około 30tys z 2006-2007 roku, a może to nie realne jest :-)