Nie, nic sie nie zapala na komputerze. U brata w alfie też się nic nie zapala ale tempomat działa.
Kupiłeś dziś kabel viaken ten niebieski, czy dam rady za pomocą jego i FES'a sprawdzić działanie tych czujników ?
Nie, nic sie nie zapala na komputerze. U brata w alfie też się nic nie zapala ale tempomat działa.
Kupiłeś dziś kabel viaken ten niebieski, czy dam rady za pomocą jego i FES'a sprawdzić działanie tych czujników ?
Znaczek tempomatu zapala się dopiero jak tempomat się uaktywni. Czyli najpierw na manetce przełącznik tempomatu na on. Potem jedziemy ze stałą prędkością z nogą na gazie. Druga noga nie dotyka ani sprzęgła ani hamulca. Wtedy powinien pojawić się znaczek tempomatu na wyświetlaczu. Jeśli podczas jazdy na tempomacie dotkniesz nogą sprzęgła lub hamulca odrazu wyłączy się tempomat. Jak tempomat się włączy to noga z gazu a auto samo utrzyma prędkość.
trochę pierdoły piszecie, zamiast zaglądnąć w instrukcję - pisałem strona 49.
- - - Updated - - -
Po przekręceniu pokrętła "a" w pozycję "ON", włączamy tempomat. Następnie przekręcamy pokrętło "b" - w ten sposób ustalając aktualną prędkość jako tę właściwą. Jeśli chcemy skorygować - przekręcamy pokrętło "b" w stronę "+" - aby przyspieszyć o około 1.5km/h, lub "-" - aby zwolnić.
Każdorazowe naciśnięcie pedału sprzęgła lub hamulca, kasuje utrzymywanie prędkości. Aby przywrócić poprzednio ustawioną prędkość, należy wcisnąć "res".
- - - Updated - - -
ps. tempomat można ustawić powyżej prędkości 30km/h, ale ikona świeci się w momencie załączenia systemu (przekręcenie pokrętła "a") - nawet na postoju.
Ciekawostka w tej instrukcji. Mi nic się nie zapala a manetkę mam cały czas na on. Nie wiem może kontrolkę mam spaloną.
No u brata też sie nic nie zapala, nawet jak jedzie na tempomacie.
U siebie już próbowałem, włączyłem tempomat, jechałem równe 60km/h bez dotykania hamulca i sprzęgła, przkręciłem pokrętło B na plus w celu zaprogramowania tempomatu (przynajmniej tak mi pisze w mojej instrukcji) na 3 sekundy, puszczam gaz i auto zwalnia :/
Da się sprawdzić te czujniki za pomocą FES'a ?