Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Przewód wspomagania

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Berlin / Gliwice
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

To i ja sie wypowiem, bo ostatnio mam "przeboje" z maglownica.. Pompie raczej nic sie nie powinno stac, ale zalerzy to to tez w jakim byla stanie.. U mnie oryginalna pompa po jezdzie bez oleju poprostu sie ukrecila.. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0142.jpg
Wyświetleń:	197
Rozmiar:	78.4 KB
ID:	108638Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0141.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	124.9 KB
ID:	108639 , ale podejrzewam, ze byla juz w stanie agonalnym..
    Po wymianie pompy i kolejnych problemach z maglownica, nowa pompa przejechala juz lacznie ponad 1000 km bez oleju i nic sie jej nie stalo i nadal dziala ok.. Raz trasa 380 km autostrada gdzie sie nie zorientowalem, ze magiel znowu sie rozszczelnil, a drugi raz trasa 500 km, ale tu juz bylem swiadomy jezdy bez oleju i dolewalem go co jakis czas (jazda autostradowa). Do tego jeszcze kilkanascie km po miescie itd. Po wymianie magla i zalaniu nowego oleju, pompa przez pierwsze kilimetry troszke buczala, ale przeszlo jej i wszystko bylo ok, az do ponwnego rozszczelnienia maglownicy.. Moja walka z wyciekami trwa niestety juz ponad dwa miesiace i jeden z mechanikow przypuszcza wlasnie spawane przewody wspomagania jako winowajce rozszczelniania - tlumaczy to tym, ze w ukladzie moze powstaje wieksze cisnienie i "ucieka" tam gdzie najlatwiej..
    Ja bede przewody wymienial na nowe, bo nie jest mozliwym zeby 5 razy maglownica sie rozszczelniala bez jakies innej przyczyny..

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 JTD

Domyślnie

Pojeździłem trochę na buczącej pompie i w końcu zassała płyn, po uzupełnieniu płyn w zbiorniczku wszystko wróciło do normy, pracuje cichutko na razie ten przewód zostawiam tak zrobiony na złączki, może będzie ok. Jeśli nie to trzeba wymienić albo spawać. Dzięki chłopaki za pomoc!!

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    Była 147 JTD jest 1.6ts 105

Domyślnie

Cytat Napisał Jackieee Zobacz post
    jeden z mechanikow przypuszcza wlasnie spawane przewody wspomagania jako winowajce rozszczelniania - tlumaczy to tym, ze w ukladzie moze powstaje wieksze cisnienie i "ucieka" tam gdzie najlatwiej..
    .
    Przewody musiały by być sporo skrócone żeby to był powód,albo konkretnie przerabiane.A masz normalnie tą spiralę po lewej stronie koło zderzaka?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Berlin / Gliwice
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

Tak mam.. U mbie problem jest taki ze to bie jeden a dwa przewody sa zaspawane i cholera wie kto i jak to spawal. Poza tym nie ma innych mozliwosci co mogliby caly czas maglownice zalatwiac.. No chyba ze ta firma gdzie regenerowalem to naprawde konkretni partacze.. W kazdym razue, zeby wyeliminowac wszystkie mozliwosci bede zmienial przewody.

Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk 2