Wracając do mnie. Byłem właśnie u kolegi który zajmuje się mechaniką i powiedział że mój 2mas jest ok i żebym wymienił sprzęgło bo przy redukcjach "haczą" mi biegi. Na dodatek w sklepie AUTOMOT w którym się zaopatruję za sprzęgło Valeo powiedzieli mi 820zł, za 2mas 1600zł a mechanior (spec od Alfy z mojego miasta) 450zł.
A nie lepiej kupic u dilera taniejhttp://allegro.pl/sprzeglo-alfa-rome...524764996.html
Pierwsze słyszę o "GT 1.9 jtd". Podobno są dwa rodzaje tego sprzęgła więc raczej je kupie tylko po sprawdzeniu po numerze vin.
Myślałem że sobie oznaczyli silnik 1.9jtd 16v jako GT 1.9 jtd. Nie skojarzyłem z modelem auta![]()
To znów ja. Wymieniłem całe sprzęgło, dwumas był ok. Niby jest lepiej ale nadal coś jest nie tak. Sprzęgło bierze od połowy ruchu i biegi nadal wchodzą z lekkim oporem. Co może powodować wysokie branie NOWEGO sprzęgła?
Również tak mam po wymianie na nowe, tylko, że biegi wchodzą ok, a tak nawiasem mówiąc chyba sprzęgło powinno brać w połowie, jak jest zapowietrzone to gryzie od ziemi.