Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 11 z 11

Temat: 156 SW - jak poprowadzić kable od subwoofera z bagażnika do radia?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar dyymianek
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Alfa 156 FL SW 1.9 JTD 115KM@140KM

Domyślnie

No dzięki Panowie, w takim razie już wiem jak sobie poradzić z kablami, teraz czekam aż przyjdzie mi subwoofer, szukam w między czasie jakiegoś budżetowego wzmacniacza i na razie na oku jest Blaupunkt GTA 275 420W do tego myślę kupić gotowy zestaw kabli przeznaczony do montażu subwoofera (w zestawie znajdują się wszystkie potrzebne przewody, może nie najwyższych lotów, ale do tego wzmacniacza i subwoofera zapewne w zupełności starczą).

@krzysiekkurak - ciekawie rozwiązany montaż suba, skrzynka robiona specjalnie pod wymiar? W sumie ta wnęka w bagażniku nie jest zbyt głęboka więc chyba skrzynia dosyć wąska? Ale bardzo fajny efekt zachowany i w sumie cały bagażnik zostaje dla Ciebie.

No i mam nadzieję, że jeszcze jakiś ciepły weekend się przytrafi i znajdę w końcu czas bo od początku wakacji zbieram się za wygłuszenie drzwi i do tej pory jest to nie zrobione, a też na pewno poprawi akustykę dźwięku bo głośniki już dawno zmieniłem z oryginalnych na Helix DB 62.1 tylko na razie założone bez dystansów i bez wygłuszenia więc też szału nie robią. Ale na wygłuszenie też potrzebuję pewnie ponad pół dnia wolnego.

Edit:
    No i instalacja poprowadzona, było jednak trochę kombinacji z poprowadzeniem kabla od akumulatora, ale po stronie kierowcy przebiłem się przez taką gumę pod podszybiem, a później pociągnięte progiem, aż do bagażnika. Głośnik Blaupunkt GTB 1200 i wzmacniacz na razie Titan 300W - wszystko gra bardzo poprawnie, nawet lepiej niż się spodziewałem. W samochodzie bass bardzo przyzwoity, jak się chce to masaż pleców można zapewnić chociaż osobiście nie przepadam za czymś takim więc po prostu ustawione aby zgrywało się dobrze z przednimi głośnikami, które w przyszłości też podłączę pod wzmacniacz. A najlepsze to, że pomimo iż w środku jest bardzo głośno to na zewnątrz bass nie roznosi się na całe osiedle więc efekt idealny
    Ostatnio edytowane przez dyymianek ; 24-09-2013 o 11:38