Za tydzień jadę na sprawdzenie panewek więc wtedy zostanie wyczyszczona miska olejowa i wlany nowy olej.
Co do cykania/stukanie to po rozgrzaniu szklanki stukaja cały czas, niezależnie od obrotów silnika. I mam tak właśnie od czasu kiedy została naprawiana głowica i wymieniane szklanki. Najbardziej to słychać schylając się ku kolektorowi wydechowemu, i tam bardzo dobrze słychać to stukanie. Jak się dobrze wsłuchać to słychać to na najgłośniej słychać to w okolicach 2 i 4 cylindra.
Dodam że wraz ze wzrostem temperatury silnika najpierw jest cykanie, a jak się go dobrze zagrzeje to przechodzi to właśnie w takie cykanie/stukanie.
Filmik nagram jutro żeby było za dnia.
PS: Jak się wtedy po remoncie spytałem mechanika czy to stukanie ucichnie to powiedział że nie, ale nie wytłumaczył dlaczego.
Edit: Gdzieś jeszcze wyczytałem że cykanie może pochodzić od nieszczelnego układu wydechowego i ja mam właśnie taki problem że brakuje mi jednej nakrętki przy kolektorze wydechowym, tym co się przykręca do głowicy i znajduje się z dołu koło sprężarki klimatyzacji. Dokręciłbym ją, ale jest makabrycznie ciężki dostęp :?
Edit: Dobra znalazłem filmik na którym słychać identyczne cykanie jak u mnie, tylko że ja mam wariator wymieniony i klekotanie ustało ale cykanie jest: