Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: EGR

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Pruszków

Domyślnie

sluchajcie i jeszcze jedno czym moze byc spowodowane to ze podczas ogrzewania czuje spaliny w kabinie, kurcze jak podniose maske nieczuc nic przy silniku, to skad one moga sie dostawac?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Masz nieszczelność przy kolektorze wydechowym, albo przy ssącym - tam gdzie wchodzi EGR
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

przepływka oryginał Bosch?

a czym zaślepiłeś egr i czy dobrze to poskręcałeś?

ten elektrozawór o którym napisałeś powinien brzęczeć , on steruje egr-em (jeśli masz CF2)

ostatecznie jak powyższe rzeczy są OK , to może się zacinać zawór upustowy przy turbinie , lub wężyk od zaworu upustowego (czyli de facto overboostu) jest uszkodzony (jeśli to CF2)
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Mieszka w
    Pruszków

Domyślnie

Kolego wiec sprawa wygląda tak co do przepływomierza to podruba nie BOSH a z tym zaworem egr to kurcze zaslepilem go tylko u góry tam gdzie konczy sie ten metalowy wąż a niemoglem odkrecic go od kolektora bo i tam chcialem odciac. Zaslepilem wiec tylko z jednej strony byc moze nic to nie dalo jak myslicie? bede sie staral odkrecic go od kolektora i tam jeszcze zaslepic. A zaslepilem blachą 1 kwasówką. Prosze o odp. co do EGR czy musi byc z dwoch stron czy moze byc tylko z tej jednej.Pozdrawiam Pawlitoooo

Mieszka w
    Pruszków

Domyślnie

Aha moja Alfa to 156 1.9 JTD 1999r. 105 KM

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Zaślepiłeś go prawidłowo to wystarczy - co do tego małego dołka w ciągu to u mnie ( i z tego co wiem u wielu innych) co jakiś czas się pojawi i nie mam pojęcia co to, błędów nie ma, wszystko chodzi jak zegarek a czasami się pojawia w okolicach 2800-3000 obr ale ma to miejsce tylko przy średnim wciśnięciu gazu i naprawdę mało wyczuwalne ale jest.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Jeśli przepływka nie oryginalna to może być przyczyną , ale nie musi , z podróbami nigdy nie ma pewności bo rzadko trzymają parametry.

Egr może tak być, jedynie spowoduje to zapchanie zaworu i tej rurki . W sumie najlepiej go odciąć z dwóch stron żeby syfu nie pchało.

przewody gumowe od doładowania masz szczelne?
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Mieszka w
    Pruszków

Domyślnie

Powiem szczerze ze niewiem co do przewodów bo niesprawdzałem wiec bede musial to zrobic, a powiedzcie co do tego zapachu spalin w kabinie podczas wlączonego nawiewu nieczuc go az tak bardzo ale czuc i tez czuc jak przykladowo stoi przedemna samochod i mu z rury leci to tez czuc ale to wtedy bardziej, czy moze to byc przez ten zawor EGR on nie poszcza tego smrodu co potem wlatuje mi do srodka? wczoraj przystawilem tam nosa i jak by to z tamtad lecialo. Nic nie ruszalem nie odkrecalem wiec niewiem co to moze byc. Pozdrawiam i dziekuje za odp.

Uprawnienia