Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: tarcze nawiercane

Użytkownik Znawca Avatar r-sokol
    Mieszka w
    Puławy (Jaroszyn), woj. Lubelskie
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    potwierdzam!
    A czemu nie?
    Piszecie nawiercane - a one nie są nawiercane tylko przewiercane i podobno dlatego robią się takie rzeczy (pekniecia) jak na focie powyżej.
    Ja mam Mikode - wprawdzie TYLKO NACINANĄ (bez nawiercania - właśnie BEZ NAWIERCANIA (za radą kolegi Grzesiekk)) i nic się nie dzieje. Można drzeć ile wlezie (kilka razy z 200 do zera po kolei) i nic sie nie dzieje. I tania jak barszcz.
    Klocki ate nie ceramiczne. Auto może dęba nie staje ale kierownicę można zjeść.
    (a - i nie jestem sprzedawcą mikody - kupiłem na dojazdy do pracy)
    Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

http://www.brakeparts.pl/
    polecam tą stronę chłopaki Ci dobrze doradzą co kupić i mają bardzo konkurencyjne ceny

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Redorange666 Zobacz post
    Plusy nawiercanych lub frezowanych tarcz są takie że szybciej się chłodzą, nie powodują szkliwienia się klocka
    I tu pojawiają się tarcze Mikody w wersji GT, gdzie niemożliwe staje się możliwe i klocki przy ostrzejszej jeździe ulegają zeszkleniu- miałem tak kilka razy przy hamowaniach co prawda z 180+, ale nie powinno to mieć miejsca w żadnym wypadku, poza tym to tarcze które tylko wyglądają i to jedyna ich zaleta.
    Są dwa warianty, bo 115 koni bolidu nie czyli:
    1. Pierwszy rozsądny to Textar tarcze i klocki- miałem na starej Alfie i do normalnej jazdy aż nadto, poszaleć też można. I to bym brał
    2. Brembo Max lub lite i Ferodo DS z tym że ja bym brał 2500 na przód i 2000 na tył, lub klocki OMP- przy normalnej jeździe się to nie nadaje, bo musi się to rozgrzać żeby było dobrze, poza tym cena będzie znaczna i będzie dużo pyłu na felgach

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Jak już pisałem, przy mojej ciągle takiej samej jeździe, 2x miałem mikody nacinane i nawiercane i dwa razy popękały w piździet i po krótkim okresie czasu już biło na kierownicy.... zdjęcie pokazałem wcześniej (na szczęście zareklamowali)

Teraz mam Brembo MAX nacinane i jest CUD, MIÓD I ORZESZKI

Tak więc polecam
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Auto
    brak

Domyślnie

Kolego a dawno miałeś problemy z tymi mikodami? W moim poprzednim Cougarze spisywały się ok chodź są głośne Od ponad roku jakaś inna firma je produkuje i mniej negatywnych opinii czytałem na ich temat

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

a ja ATE nie polecam U mnie strasznie pyla Polecam za to lucas, obecnie nazywa się to trw
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Mieszka w
    Auto
    AR 156 2.0TS '98 ecu: M1.5.5 żona, AR 33 1,7 16v P4 stoi i czeka na..., AR 156 2,5 V6 '02 ecu ME 3.

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Jak już pisałem, przy mojej ciągle takiej samej jeździe, 2x miałem mikody nacinane i nawiercane i dwa razy popękały w piździet i po krótkim okresie czasu już biło na kierownicy.... zdjęcie pokazałem wcześniej (na szczęście zareklamowali)

Teraz mam Brembo MAX nacinane i jest CUD, MIÓD I ORZESZKI

Tak więc polecam
    No własnie - jak miałeś mikody to nacinane i NAWIERCANE - to były do d...
    A jak masz brembo TYLKO nacinane - to teraz miód i malina...

Może i mikody są do d.... ale jak już mierzysz to mierz jedną miarką.
    Pojeździj na mikodach tylko nacinanych albo na brembo nacinanych i przewiercanych (pewnie i nie popękają) i wtedy będziesz mógł napisać że te są do d... a te miód bo stosowałeś te same kryteria.
    Nie chodzi mi o tarcze (bo ile użytkowników tyle opinii) tylko obiektywną ocenę.
    Jak można wybrać coś dla siebie jak nawet jedna osoba stosuje odmienne warunki początkowe testu - to i wynik testu wychodzi inaczej...
    To tak jak ja bym chciał tymi samymi kryteriami oceniać plastelinę i modelinę, a potem narzekać że po wsadzeniu do piekarnika plastelina mi się rozpuściła....
    Ja katowałem swoje mikody cały dzień przy okazji strojenia instalacji gazowej (do odcięcia w pełnym zakresie obrotów) - niech się schrzanią póki są na gwarancji, śmierdziało, dymiło i nic.
    Może i są do d... bo tak piszą, pewnie napewno się nie nadają do sportowej jazdy, ale moje hamują i nie biją (czego obawiałem sie najbardziej). Poprawiłem je jeszcze w tym roku na krętych drogach w Chorwacji (mogę udostępnić filmy) i na tej Chorwacji pewnie zaliczyłbym czołowego dzwona z renówką (taką jak ma papież - czyli w zasadzie bez hamulców) gdyby nie te mikody (o i z tego spotkania też mam pasjonujący film - ten to pasuje do hyde parku na naszym forum)
    Izane - nie obraź się - ja nie mam nic do Ciebie i Twoich tarcz, jestem pełen podziwu że udało Ci się tak skatować tarcze - ale one były przewiercane. Chciałbym zobaczyć fotkę popękanych tarcz w Twoim wykonaniu - ale tylko nacinanych - bez przewiercania. To byłby dowód że mikody są do d... Naprawdę - bez osobistych wycieczek.

Auto
    brak

Domyślnie

Nawiązując jeszcze do tarcz nawiercanych. Uważam że marka nie jest do końca istotna chodź wiele osób narzeka na mikody. Jest jedno ale. Ostatnio przyjechał do mnie klient porsche carrera s z przebiegiem 23tys km i miał również nawiercane tarcze (zapewne nie była to mikoda) a małe pęknięcia się już pojawiały. ja np w Cougarze v6 miałem mikody nawiercane i wszystko było ok.
    Może to kwestia odpowiedniego dotarcia i raz na czas mocnego nagrzania ich bez gwałtownego schładzania np w wodzie podczas wpadnięcia w kałużę? Nie wiem nie mam pojęcia od czego to zależy tak sobie gdybam. Inna sprawa może ilość opinii zależy również od ilości kupowanych sztuk bo moim zdaniem takie mikody są częściej wybierane jak zimmermanny czy brembo

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Mnie to wyjaśnił Grzesiekk.
    Problem w tym że one są przewiercane a nie nawiercane. W miejscu otworów tarcze chłodzą się bardziej niż w pozostałych częściach. Grzanie/chłodzenie/grzanie/chłodzenie i KAŻDY materiał się zmęczy - prędzej czy później muszą popękać. Tarcze NAwiercane a nie PRZEwiercane lub tylko nacinane.

Natomiast wjazd w kałużę i częściowe ochlapanie mocno rozgrzanej tarczy spowoduje albo jej wypaczenie lub miejscowe zahartowanie - a to już bicie murowane, a temu oprze się chyba tylko tarcza ceramiczna.

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

r-sokol i to jest racja, dlatego nie chciałem już nawiercanych tarcz po tym co widziałem na swoich mikodach. Dlatego kupiłem tylko nacinane, a innej firmy chyba z jasnych powodów... skoro wcześniej dwukrotnie mi popękały mikody i to ... masakrycznie popękały i tak jak mówiłem, biły bardzo szybko (czasem po 2 tyś km) czyli jednym słowem jakość dawała mi do myślenia stąd wziąłem Brembo MAX.
    Faktycznie, powinienem porównać Brembo MAX z Mikodą tylko i wyłącznie nacinaną no ale nie miałem takowych.
    Jak już wspomniałem, poleciłem Brembo MAX zamiast Mikod (nawet tylko nacinanych) z powodów takich, że jak na moje to Mikody są słabej jakości (i nie chodzi tylko o pękanie) ale także o to, jak szybko się zwichrowały w moim przypadku, piszczały przez to (klocki używam takie same od początku na każdego typu tarcze) itp...a miałem z nimi styczność 3 lata.
    Niestety ale ta mała cena za mikody widocznie trochę idzie na jakość w tym przypadku (nie dotyczy: Adidas, Apple itd )
    Tak więc po moich doświadczeniach dalej twierdzę, że Mikoda jest słaba (według mnie) i bałbym się brać nawet tylko nacinane, bo coś czuje, że szybko by się zwichrowały w moim przypadku.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"