Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: [156] parujące szyby

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piter34
    Gdzie tego szukać i jak udrażniać? :roll:
    demontujesz wycieraczki szyb, ściągasz te plastiki z podszybia i tam nad filtrem masz rynienkę a poza tym to są kanały tam widoczne, przetkać najlepiej drutem tam zbierają się liście i inne dziadostwa...

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    demontujesz wycieraczki szyb, ściągasz te plastiki z podszybia i tam nad filtrem masz rynienkę a poza tym to są kanały tam widoczne, przetkać najlepiej drutem tam zbierają się liście i inne dziadostwa...
    Dzięki za info. Spróbuję przy następnej wymianie filtra kabinowego.

pitt24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piter34
    Cytat Napisał mrutyna
    Dzięki za info. Spróbuję przy następnej wymianie filtra kabinowego.
    hmm, jesli się nie mylę filtr kabinowy mamy w kabinie a nie jak to było we wcześniejszych modelach w podszybiu...

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pitt24
    hmm, jesli się nie mylę filtr kabinowy mamy w kabinie a nie jak to było we wcześniejszych modelach w podszybiu...
    Ja mam w podszybiu i tak samo twierdzi instrukcja serwisowa (eLearn). :roll:

kaiowas
    Gość

Domyślnie

Na 99% masz zatkane wloty powietrza to juz wiesz ...no to powiem Ci które,najlepiej je zlokalizujesz gdy sciagniesz tylny zderzak-po 2 stronach takie gumowe zatyczki ,wielkosci gdzies 10x10 cm-sa przytkane,nie ma recyrkulacji powietrza i dlatego szyby paruja -nie wiem czy dasz rade je obadac bez zdjecia zderzaka?wjedz na kanał ,dobra lampa i moze sie opanuje(jak znajde w eperze to wciepne linka)

pitt24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kaiowas
    Na 99% masz zatkane wloty powietrza to juz wiesz ...no to powiem Ci które,najlepiej je zlokalizujesz gdy sciagniesz tylny zderzak-po 2 stronach takie gumowe zatyczki ,wielkosci gdzies 10x10 cm-sa przytkane,nie ma recyrkulacji powietrza i dlatego szyby paruja -nie wiem czy dasz rade je obadac bez zdjecia zderzaka?wjedz na kanał ,dobra lampa i moze sie opanuje(jak znajde w eperze to wciepne linka)

a da się do nich dotrzeć np. od strony bagażnika?

Użytkownik Ogier Avatar slow
    Mieszka w
    Krotoszyn
    Auto
    AR 156 2.0TS 1999r.

Domyślnie

Da się,właśnie dzisiaj tam zaglądałem tak z ciekawości bo też mi trochę paruje,ale tylko przy komplecie obsady.
    @LFA-to nieziemska robota!!!!!!!!

http://slow.fotosik.pl/

ViP Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zdzieszowice
    Auto
    AR

Domyślnie

Dzisiaj wyczyściłem całe podszybie, było tam pełno wilgotnych i rozkładających się liści i jakiś szlam, na koniec całość przemyłem wodą. Zobaczę czy dalej będą parować szyby.

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piter34
    Cytat Napisał pitt24
    Ja mam w podszybiu i tak samo twierdzi instrukcja serwisowa (eLearn). :roll:

ale do jego wyjecia nie trzeba demontowac wycieraczek.
    Do odetkania odplywu tez nie. A do udrazniania dobra jest szprycha rowerowa.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

ale do jego wyjecia nie trzeba demontowac wycieraczek.
    Do odetkania odplywu tez nie. A do udrazniania dobra jest szprycha rowerowa.
    a w jaki sposób chcesz ściągnąć te czarne plastiki które są na podszybiu?
    co do samego udrażniania to się zgodzę szprycha rowerowa albo jakiś drut w miarę sztywny.