Mój też ma dożywocie, ale mam 3.0 V6 i innego auta dla siebie nie widzę
Jak to klasyka z tego nie będzie. Wystarczy zobaczyć ile tych aut powstało. Raptem kilkadziesiąt tysięcy (łącznie z GTV) z czego połowa może już nie istnieje. Kiedyś dorwałem takie czasopismo niemieckie o klasykach i na pierwszym miejscu w każdym przedziale rocznikowym w danej grupie cenowej (lata 50-60, 70-80) była Alfa Romeo Spider jako auto najwyżej ocenioane. Wiem że to starsze wersje o zupełnie innym napędzie i silnikach DOHC jednak w artykule poświęconym co potencjalnie kupić aby w przysżłości mieć auto cenione jako klasyk polecano właśnie Alfa romeo GTV Spider bez względu na silnik. V6 będzie zawsze bardziej poszukiwane, ale to nie znaczy że wersje 2.0 TS nie będą w cenie. Aut jest mało, są kabrioletami i mają znaczek Alfa Romeo. To już wystarczy aby uznać, że potencjalnie cena będzie szła w górę. Auta bez dachu rządzą się trochę innymi prawami niż reszta samochodów. Tu na pierwszym miejscu jest faktu braku dachu, a na drugim silnik. To co napisał SCHNNAZZI posiadasz coś co pozwala Ci poczuć się lepiej (nie lepszym) i to nie za sprawą silnika, ale wiatru we włosach w aucie dwu osobowym o pięknej sylwetce. Stare spidery są w cenie i to nie ma znaczenia czy z silnikiem 1.6 czy 2.0 po prostu chodzi o niepowtarzalny klimat tych aut.
Faktycznie masz zupełną racje, ale jak narazie bardzo mnie cieszy fakt że go nabyłem i nawet nie myśle czy będzie z tego jakas większa korzyść jak ta, że będe mogł posmigać nim w lato.
Dokładnie tak i ta myśl czyni człowieka szczęśliwym. Niby to tylko auto, ale jednak....
nie tylko mnie ale pewnie i was nie obchodzi zbytnio czy to auto ma 2.0 czy inny silnik i jaki kolor skóry w środku. To w tym aucie co jest najlepsze to to że ma znaczek Alfa Romeo, jest bez dachu i wyprodukowano ich w znikomej ilości. To, ze wsiadasz w ciepły dzień zapuszczasz w tle muzyczkę i przecinasz asfalt sam lub z lubą.. czując wiatr we włosach i jego szum.
Kolega widząc Spidera powiedział.. cholera nigdy nie widziałem tak wystylizowanego auta, te przetłoczenia i linia.... jak się dowiedzial, że auto jest z 96r nie mógł uwierzyć.
Ja teraz nie raz i nie dwa przechodząc obok garażu gdzie stoi Spider, patrzę na ten tyłeczek, dotknę klamki czy zamknięty lub popatrze na stan lakieru. mimo, że stoi jeszcze i Nim nie jeżdżę. Właśnie jestem na etapie zdobywania felg 19cali do niego i może już niedługo będą![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Witam
Koledzy potrzebuje zmienić wykładziny podłogowe w moim samochodziku obdzwoniłem już większość z allegro i tablicy i kiepska sprawa, jeśli chodzi o wykonanie nowej też szału nie ma bo oryginalnie jest to wytłoczka i nikt chętnie nie chce się podjąć.
Chyba, że Wy znacie recepte na mój problem.
kolega borek moze ma tel.889303266