Może pompa wody ci padła ? Sprawdź w zbiorniczku czy widać jak płyn się do niego wlewa tym przewodem u góry na odpalonym silniku.
Może pompa wody ci padła ? Sprawdź w zbiorniczku czy widać jak płyn się do niego wlewa tym przewodem u góry na odpalonym silniku.
Ja wymieniłem termostat w dieslu i po przejechaniu 3 km mam już około 70 stopni średnio obroty około 2.5k tylko że na wyłączonym ogrzewaniu
łapie 70 włączam ogrzewanie i po 3 km mam już 90 i sie trzyma
u mnie temperatura przy jezdzie naautostradzie nie doszla do 90stopni wahala sie w okolicach od 80-85 sa powody do zmartwien?
Zbadaj na kompie ile faktycznie masz bo może zegary trochę kłamią jeśli nie to termostat pomału siada
Nie ważne czy to autostrada, czy normalna droga musi trzymać 90 i koniec
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
zimno jest jak jedziesz to mimo tych teoretycznych 90 na zegarze to tyle nie ma chcesz to sparawdzic to daj mu trochę w palnik pare km albo postaw odpalony tylko nie dzis bo wiatr taki ze się nie zagrzejei czekaj aż się dobrze zagrzeje jak by Ci termostat się nie otwierał to na wskaźniku było by więcej i węże by twarde były
Kolejna alfa kolejne problemy
Dziś rano jechałem do pracy 7 km. 50 km/h. Na parkingu wskazówka wskazywała 90 stopni. To samo było jak wracałem do domu około 12:00
Wymienione:
Rozrząd komplet wraz z pompą wody
Wariator
Olej Shell Helix HX7 10W40
Płyn chłodniczy
Filtry
Zadałem takie pytanie ponieważ wcześniej miałem Alfę Romeo 147 1.6 T.S. 105 km http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...stinctive.html
I w niej rzadko co było 90 stopni, tylko na dłuższym postoju wskazówka się dźwigała.
Dlatego się tym zainteresowałem.
czyli miałeś walnięty termostat a tu masz dobry![]()
Kolejna alfa kolejne problemy