No właśnie też tak myślałem ale na allegro nikt nei był zainteresowany...
No właśnie też tak myślałem ale na allegro nikt nei był zainteresowany...
jeśli ktoś jest zainteresowany to ja ma cały komplet sprężyn ori do sportwagon
nowe kupiłem prawie że z zakupem auta myśląc że auto leży. Na nowych auto stoi tak samo więc mam sprawne sprężyny do sprzedania
ktoś chętny
Tez mam caly zestaw oryginalnych sprezyn 67tys km. Sprzedam lub zamienie za EIBACHY PRO-KIT
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Nie ma ktoś może na sprzedaż sprężyn do 159 SW/2.4 JTDm?
Nie chcę obniżać auta, chcę standard - a tu się okazuje, że dostępność sprężyn do mojego auta jest lekko problematyczna.
Pzdr,
Dlaczego? Serio pytam bo nie wiem, mam teraz zamiar obniżyć zawieszenie w swojej 159 SW i myślałem właśnie o tych sprężynach.
Do tego mam jeszcze pytanie : czy przy obniżeniu zawieszenia o te -30 jazda na stalowych 16" zimówkach z dedykowanymi oponami nie będzie krótko mówiąc problematyczna? Bo przy 18" 225/40 trzeba jednak obniżyć serię.
ja osobiście na 16 z nowymi sprężynami i nowymi oponami zimowymi o profilu 60 wybieram chodniki, które jestem stanie pokonać. Osobiście podziwiam tych co obniżają już tak seryjnie niskie auto
Zwracam się do Was z ogromną prośbą. Z tej racji, że mam w AR 159 SW rocznik 2007 niskie zawieszenie, ale nie wiem czy oryginalne, czy obniżone chcę kupić nowe sprężyny. Żeby nie kupić przez przypadek tych samych sprężyn co mam w samochodzie, proszę Was o zmierzenie prześwitu w najniższym miejscu (ja mierzyłem na osłonie silnika). Proszę o podanie wymiaru oraz jakie zawieszenie posiadacie: obniżone, czy oryginalne. Po tym jak mi napiszecie jakie macie prześwity i jakie zawieszenie dojdę do tego jakie sprężyny mam u siebie. U mnie prześwit jest (+-) 7cm na oponach zimowych 205/55 R16. Pozdrawiam.
Nie zmieniaj sprężyn, tylko koła na 17 z oponami 225/50R17. Zdziwisz się, jak się samochód podniesie po tym zabiegu
Sama zmiana na 215/55R16 podniesie trochę auto. Na oponach które masz, dysponujesz najmniejszym możliwym prześwitem i średnicą koła jakie występują w 159
O ile wiem, zmieniając rozmiar felgi nie zmieniam rozmiaru całego koła tylko zmniejszam wysokość opony (patrz obrazek).
Przy oponie o rozmiarze 205/55 r16 wychodzi mi wysokość opony 112,75 mm, a przy oponie 225/50 r17 112,5 mm.
Jeżeli zmienię felgę na 17 to podniosę go tylko 2,5 cm? Jeżeli 1'=~2,5 cm. Zgadza się, czy jestem w błędzie ?![]()