Panowie, odgrzeję trochę kotlet. Urwał mi się kabel od czujnika poziomu oleju - tego bagnetowego czujnika, który jest po skosie od tyłu silnika nad miską olejową. Za skarby świata nie ma nigdzie takiego czujnika. Czy on pasuje od innego TSa np. ze 166 2.0 TS? Ktoś rzeźbił już taki temat? Swoją drogą ciekawe dlaczego mi się nie świeci kontrolka na check panelu w konsoli środkowej ale za to bardzo długo świeci się kontrolka poziomu oleju na desce rozdzielczej. Nie działa mi też wskaźnik temperatury oleju. Ciekawe czy to jakoś powiązane.
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Albo dioda na check panelu padła i jestem szczęśliwy-nieświadomy, że się nie świeci.
Tak czy inaczej muszę wymienić ten czujnik bagnetowy bo mam urwany kabel. Od czego dopasować do 2.0TS?
Witam,
pozwolę sobie podbić temat. Od czego dopasować do 155 2.0TS? Może jednak ktoś?
Oryginalny numer części to 46435038. Jeżeli chodzi o spasowanie z innego auta to obawiam się, że w grę wchodzi tylko 155. Przynajmniej tak mi gościu powiedział z fiat autoparts. Trochę poszperałem w internecie i chyba mógłby on podejść jeszcze z Lancii Delty, ale nie jestem pewien, poza tym tego samochodu prawie nie uświadczysz. Jeżeli chodzi o dostępność tego ustrojstwa, to już tego nie produkują i na magazynach go nie mają. Ratuje Cię jedynie używka.
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 12-07-2013 o 07:47 Powód: reklama strony
Takie były moje najgorsze przeczucia niestety. Dziękuję za info. Szukam używki.
też mam walnięty ten czujnik , szukałem sprawnej używki i nie znalazłem, a teraz się przyzwyczaiłem do świecenia czerwonej kontrolki i starym sprawdzonym sposobem poziom oleju sprawdzam na bagnecie![]()
Zajrzyj do manuala, po zwarciu kabli ze sobą albo do masy kontrolka powinna zgasnąć, wtedy nie będzie razić w oczy.