Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: gumy stabilizatora przód gtv

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał tomi Zobacz post
    Strasznie namotałeś. Tulejka 60651521 występuje w stabilizatorze który mocuje się do amorka, a pisałeś że takiego nie masz... tylko mocowany do wahacza.
    no i wlasnie taki mam mocowany do amorka tylko wszystko przez nr rysunkow które pomylilem rys 5/5 to mój stabilizator ...no i ta tuleja 60651521 mi jest potrzebna razy 2...oj namieszalem

- - - Updated - - -

ten stabilizator co kupilem w calosci co jak juz ustalilismy nie podejdzie bez zmiany amorkow to wlasnie stabilizator z rys 4 ...

- - - Updated - - -

na to wychodzi ze majac mocowany do amora mógl bym zamienic na stabilizator mocowany do wachacza ..odwrotnie bylo by to nie mozliwe ..wolal bym zostawic tak jak mam w orginale mocowane do amora tylko zmienic te tuleje i bydzie ok...

- - - Updated - - -

Jeżeli miałeś zamontowany stabilizator ten Załącznik 114513

to tego

Załącznik 114514nie zamontujesz, chyba że wymienisz amorki na wersję z mocowaniem łącznika stabilizatora do nich, bo tym głównie się różnią - miejscem mocowania łącznika.
    Z tego co sprawdzałem to te gumy w internecie są dostępne, w ASO pytałeś?
    na tych zalacznikach po kliknieciu wychodził mi bląd dlatego tak pózno sie skapłem ze ci zle nr rusunków podalem

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

dzisiaj dzwonilem do aso odnosnie tej tulei 60651521 i niestety nie dostepna zapasy wyczerpane ....nawet dzwonilem do magazynu zeby cos dobrali srednica 15 -16 nic nie mogli znalezc....tak,ze ci co maja ten stabilizator [ czyli z rysunku 5 a nie 4] beda juz mieli problem, jedynie szukac podobnego albo dorobic na wzór....jak mi sie uda dorobic, zrobie zapas wiecej moze ktos bedzie tez potrzebowal ......z tymi czesciami niektórymi do mojej gtv czuje sie jak INDIANA JONES poszukiwacz zaginionych czesc ,ale nawet mi sie to podoba chociaz czasem wkurza strasznie ..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Tutaj mieli je kiedyś po 5 EUR http://www.myalfa.eu/product_info.ph...21-RUBBER.html.
    Dorób z poliuretanu.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

tak myslalem zrobic...narazie skladam z ta jedna lekko peknieta chalasu nie bedzie robic...przy nastepnej okazji wymienie obie ,uszkodzila sie tylko dlatego ze oring poszedl z pod mocowania filtra oleju i lekko kapal olej na ta tuleje..,,,oring kosztowal zlotowke a rozbierania i roboty prawie caly dzien.....ciezki temat jak ktos bedzie tam mial wyciek to niech sie liczy z calym dniem roboty..ja strasznie nie lubie wszelkiego rodzaju wycieków.ten nie byl duzy ale zdarzyl juz tuleje popsuc, a 3.0 jest czuly na stan oleju.....pomierzymy ja dokladnie i zamowie.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Maras dorobiłeś?
    Jeśli nie, a masz te tulejki luzem to wyślij mi je, to dorobię gdzieś z poliuretanu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Jak juz teraz jest bardzo slabo z tymi czesciami, co bedzie za jakis czas... moze warto temu jakos zaradzic, wspolnymi silami jakos podorabiac elementy itd. Mowa o tych, ktorzy oczywiscie planuja zostawic gtv na zawsze u Siebie.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

właśnie kicha bo nie dorobiłem bo nie miałem w zapasie na wzór , inaczej już by były zrobione .Próbowaliśmy je z wymiarować ,ale kształt jest dość złożony i daliśmy spokój .Trzeba by kupić jakiś stabilizator ,myślałem ostatnio o tym temacie ,to jak już go poruszyłeś to dostałem motywacji... poszukam dziś jak coś będzie to jutro wieczorem zamówię,a jak ty znajdziesz jakąś inną koncepcje to daj znać w razie co...

jak by ktoś posiadał gumę(tuleję) stabilizatora przód wersja mocowania do amortyzatora...niech pisze zaraz
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 27-03-2014 o 11:43

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Maras dorobiłeś?
    Jeśli nie, a masz te tulejki luzem to wyślij mi je, to dorobię gdzieś z poliuretanu.
    tak myśę Tomi czy w ogóle z PU uda się zrobić w tym oryginalnym kształcie..?...czy to będzie wyglądać jak tuleja z tylnego stabilizatora....
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 28-03-2014 o 10:03

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Nie mam pojęcia, ale myślę że dorobiliby, najwyżej będzie trochę droższa. Teraz kwestia załatwienia takiej gumki.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Tomi wymyśliłeś z tymi tulejami ?...jest stabilizator jeden jedyny z mocowaniem do amorów średnica 16 ,o czym zapomniałem ,tylny jest grubszy tak że z tylnego nie podejdą....
    http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-99-...059249403.html jak nie ma innej alternatywy to go zamówię...

Dodano po 2 minutes:

spójrz na kształt ,z resztą na pewno widziałeś jak wygląda ta tuleja .Wydaje mi się że z PU i tak zrobią proste tylko górą zaokrąglone jak w tylnym stabilizatorze...
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 28-03-2014 o 10:57 Powód: Dodano