Witamz tego co przeczytałem to objawy były takie same jak u mnie. Klekot niczym z Diesla i znaczny ubytek oleju. Powód? pęknięta korba na 1 cylindrze. silnik chodził nieco słabszy i był ciut leniwy...
Witamz tego co przeczytałem to objawy były takie same jak u mnie. Klekot niczym z Diesla i znaczny ubytek oleju. Powód? pęknięta korba na 1 cylindrze. silnik chodził nieco słabszy i był ciut leniwy...
Tak, wariator też kazałam wymienić, bo po co robić dwa razy rozrząd
- - - Updated - - -
Ale myślisz, że jak Alfa była w warsztacie, to by tego nie wykryli? Chociaż nie wiem.. może zrobili tylko to o co prosiłam o.O
A jakieś inne objawy były?
Bo ja moją Alfę zostawiłam na jakiś czas w rękach brata, mówiłam, żeby nie przesadzał z katowaniem, bo jest dopiero po zakupie a rozrząd jeszcze nie był wymieniony więc nie wiadomo co i jak. Jak już wróciłam i ją odpaliłam to dźwięk był jeszcze gorszy, jak traktor :O pojechałam do warsztatu i później mi mechanik powiedział, że oleju spuścił tylko pół litra.. ;> Wiec może to tylko ten brak oleju, brak smarowania, dlatego spadek mocy...
A ile kosztowała Cię naprawa tej korby?
Ostatnio edytowane przez giulietta1993 ; 01-12-2013 o 13:10
Jeśli spuścił tylko pól litra to w takim razie mogło nawet panewki na wale obrócić.
Nie naprawiałem korby bo uszkodził tuleje cylindra-nie opłacało się robić. Wymieniłem sobie silnik po przebiegu 130 tys ; ) koszt wraz z uszczelnieniem silnika(nic nie ciekło ale jak silnik na wierzchu to sb pozwoliłem) i wymianą rozrządu 2500zł
pół litra ??!!!..wchodzi 4.2 l !!!!
nie dawaj bratu więcej samochodu,roweru i wrotek..kat ;-}
Ale dziwi mnie sam fakt,że barat się nie zainteresował tym stukotaniem. Ewentualnie odstawił jak coraz bardziej się tłukło.
A zaniedbanie stanu oleju to swoją drogą...
To do mechanika i niech oglądnie co to stuka.
Bo z gdybania na forum nic nie wywróżymy.
no tak, ale auto było u mechanika. Wymienił rozrząd, olej i filtr i nic innego go nie zainteresowało...
To jedź mu zawieź jeszcze raz i powiedz żeby zobaczył co tak stuka.
Witam : ) A może lepiej zmień mechanika? Bo z tego co piszesz to zrobił rozrząd a nawet nie zainteresował się stukaniem.
Skutkiem obrócenia panewek jest właśnie słyszalny przez Cb stukota co do wymiany silnika mam właśnie taki na sprzedaż (sprawny) z samochodu po kolizji drogowej ; )