Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Temat: Auto z salonu-alarm i czujniki parkowania dokładać w salonie czy niezależnym serwisie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał jarecki_68 Zobacz post
    Wersje Veloce każdy z dealerów musiał wziąć na stan. Poszukaj po salonach. W Bydgoszczy w Autexie stoi biała z czarnym dachem. Stoi już długo. Polecam porozmawiać z Panią Izą. Ona potrafi być elastyczna. Co do aut na palcu to pozstały już raczej te słabiej wyposażone. Każdy przewidujący dealer ściągnął już do siebie na plac te lepiej doposażone. W Autexie, z tego co widziałem ostatnio, to jest jedna czarna MY2014 Distincive, wspomniana Veloce (stoi od maja, czerwca) i trzy białe Distincive z pakietami sport i premium.
    Po całej Polsce stoją same białe Veloce z czarnym dachem, a tu mam wybór albo białe albo czerwone, skłaniamy się na czerwoną. Dzięki za info, ale do Bydgoszczy po auto też raczej mi nie po drodze.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Kupuję nową Giuliettę. Jak większość ze stanów magazynowych nie ma czujników parkowania ani alarmu.
    Nie wiem, czy nie za późno, ale moje trzy grosze -

Zalety oryginalnego alarmu są następujące: a) masz dwa kluczyki z pilotem, normalnie jest jeden, b) nie masz dodatkowego breloka do alarmu (choć to chyba można jakoś wprogramować w kod kluczyka, ale musi być specjalny dokładany alarm), c) czujniki alarmu są ukryte w panelu sterowania światełkami w podsufitce, nie ma żadnych wystających bączków ze słupków A.

Co do czujników parkowania, to oryginalne są spięte z komputerem auta, jak alarm zresztą, i wyświetlają kreski między zegarami (cztery kreski odległości, w czterech sekcjach, po jednej na czujnik).

Ja bym jednak szukał wersji z fabrycznym alarmem i czujnikami, nawet jeśli wyjdzie te parę stów drożej.
    ___

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post

Zalety oryginalnego alarmu są następujące: a) masz dwa kluczyki z pilotem, normalnie jest jeden, b) nie masz dodatkowego breloka do alarmu (choć to chyba można jakoś wprogramować w kod kluczyka, ale musi być specjalny dokładany alarm), c) czujniki alarmu są ukryte w panelu sterowania światełkami w podsufitce, nie ma żadnych wystających bączków ze słupków A.

Co do czujników parkowania, to oryginalne są spięte z komputerem auta, jak alarm zresztą, i wyświetlają kreski między zegarami (cztery kreski odległości, w czterech sekcjach, po jednej na czujnik).

Ja bym jednak szukał wersji z fabrycznym alarmem i czujnikami, nawet jeśli wyjdzie te parę stów drożej.
    Julka już zamówiona, będzie miała dokładany alarm i czujniki w salonie FAP, w cenie jaką mi poprzednio zaproponowali. Niestety jako dokładany zestaw nie będzie to taki zestaw jak z fabryki (np. brak wyświetlania odległości na wyświetaczu), nie wiemj jak to będzie z pilotem, muszę dopytać, ale w 159 dokładany alarm rozbraja się z oryginalnego kluczyka - liczę na to samo. Tak jak pisałem, Julek na stanie w salonach nie ma z fabrycznym alarmem/czujnikami, na dobrze ponad 100 jakie widziałem na otomoto chyba jedna miała alarm i może kilka czujniki parkowania(pakiet premium), ale inne rzeczy mi nie odpowiadały w ich wyposażeniu.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 01-12-2013 o 00:37

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Dokładany w ASO alarm rozbraja się z oryginalnego kluczyka. Mam taki i tak to działa.

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post

To i ja się wypowiem. Jesli chodzi o alarm, który wybrać czy aso czy fabryka to wszystko jedno. Jest to rozwiązanie przyjęte przez producenta i jest to rozwiązanie schematyczne, blokada zawsze jest założona w tym samym miejscu, gdzie w przypadku zakładu specjalizującego się w tego typu usługach to instalator decyduje gdzie zrobi blokadę...

Jesli chodzi o obsługę samego alarmu to nie ma najmniejszego problemu żeby zrobić dokładany alarm i obsługiwać go z fabrycznego pilota. Musi to być alarm na can busa i juz.

Wysłane z mojego HTC One S

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Czy ktos z kolezenstwa korzysta z czujnikow parkowania dokladanych?

Jezeli tak to czy sa to czujniki przod/tyl czy tylko tyl?
    Czy jest do nich zamontowany wyswietlacz i gdzie zostal umieszczony?

Ja osobiscie jakos nie mam parcia na ten gadzet, ale jako, ze jeszcze mozna VAT odliczyc caly, to sie zastanawiam.
    Jezeli juz to na tyl, ale bez zadnych wyswietlaczy, jedynie dzwiek. Mam w Yeti przod/tyl z wyswietlaniem w radiu i tak, wyswietlania uzywam bardzo sporadycznie a czujniki przod nie maja wielkiego sensu bo i tak wiem lepiej ile zostalo do przeszkodzy. Z tylu sens jakis maja, glownie kiedy trzeba na szybko zaparkowac rownolegle na bardzo ruchliwej ulicy gdzie miejsca nie jest wiele.

Czy sa czujniki gdzie mozna regulowac odleglosc sygnalizowania ciaglego przeszkody? Bo 30 cm to czasem jest za wczesne ostrzeganie i sprowadza sie do parkowania na wyczucie samochodu bo i tak ciagle piszczy....

Auto

Domyślnie

Ja w julce czujki mam dolozone na tyle.wersja z wyświetlaczem bo taka akurat tylko mieli na stanie w aso,ale wyświetlacza kazałem nie zakładać -straszne okropieństwo.jakoś to tam działa,ale nie można porównywać z oryginalnym systemem jako mam w 159.

Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 06-03-2014 o 21:42
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    WJ
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    jakoś to tam działa,ale nie można porównywać z oryginalnym systemem jako mam w 159.
    Tzn jak dziala? Do 159-ki nie mam jak porownac, ale jak juz wspominalem, mam fabryczne czujniki w drugim samochodzie i m/w podobnego poziomu oczekuje.

Auto

Domyślnie

W 159 czujkom ufam bezgranicznie,za to te dokladane w julce nie wzbudzają do końca mojego zaufania. z jednej strony potrafią piskac gdy mijam coś w odległości powiedzmy 1m, z drugiej strony po wbiciu wstecznego nie od razu zaczynają piskac (gdy przeszkoda jest blisko). Znacznie bardziej odpowiadają mi te w 159,ale może to też trochę kwestia przyzwyczajenia. Nie wiem też czy czujki składane przez aso będą zawsze takie same,czy co aso to instalują co popadnie

Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    WJ
    Auto

Domyślnie

Dzieki za info. A pamieta kolega jakie czujniki ma zamontowane? Czy to jakas konkretna firma/model? Akcesoria Alfy? Czy cokolwiek ASO mialo?