Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Fiat Group Automobiles - sprzedaz za rok 2008 i...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Nie czaję tych wy(g)łupiastych :wink: reflektorów naciąganych na błotniki, niczym wysoko podciągnięte majtki. Mnie to się kojarzy z połączeniem stylu Porsche z japońską modą na pokemony a'la Yaris. Jak już tak naciągać to czemu w Punto/Bravo aż tak to nie razi? Niby 145/6tka przy pierwszym spojrzeniu nie wywarła na mnie ogromnego wrażenia, dopiero z czasem przyszedł zachwyt, ale jednak jakieś pozytywne emocje były od początku. 147 znacznie gorzej, głównie na zdjęciach, bo w rzeczywistości okazało się być całkiem nieźle. Jeśli miałbym wysnuć wniosek że ich projektanci nie szli za modą, tylko tą modę kreowali a z czasem należało po prostu dojrzeć do piękna, to w przypadku 149 chyba uznali, że z czasem i tak wszyscy się do brzydoty przyzwyczają :wink: . Inne podejście do sprawy jest takie, że to po prostu efekt "nawiązania" do 8C, czy może "rozwinięcia"? Dla mnie 8C to 8C, w swoim wydanie wygląda świetnie, dokładnie tak jak powinna Alfa - lekka, atletyczna, można na nią patrzeć bez końca). W tym przodzie 149 bardziej niż 8C widzę Boxtera, a ten nie jest raczej szczytem piękna DD . Co do tyłu to ktoś już pisał, że widać tam Passata.. ja w nim jeszcze widzę Seata :mrgreen: . Gdyby nie bok i ogólne proporcje przodu(przynajmniej na zdjęciach) to spokojnie mógłbym przykleić jej znaczek jakiegoś niemieckiego producenta .
    Aaa, i jakby co to jest tylko moje zdanie :wink:

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Musze przyznac, ze Grupa Fiata wyraznie traci pomysl na siebie... gina tozsamosci marek - a to moze byc poczatek konca.
    Bardzo cenie sobie wloska mysl techniczna i badzo zabolal mnie fakt, ze pod maska AR159 ktos osmielil sie wlozyc 1.8MPi z Opla...
    Ze w MiTo silniki sa juz tez fiatowskie. Niezle, ale... wolalbym TwinSparka.
    Ale to juz walkowalismy sto tysiecy razy na tym forum...

I nie wyciagnieto wnisokow ze zbyt wysokiej ceny i sprzedazy Stilo sprzed kilku lat.

Wypasione Grande Punto 1.4 8V 77CV (Estiva zdaje sie) stala u mnie w miescie w salonie za bodajze 38000,- zł. Alfa jest 12 tysiecy drozsza. Obled.

I brakuje motorow napedowych marek.
    Okej - Fiat ma GP, Bravo i 500. I radzi sobie.
    Ale...
    Alfa nie ma nic co by sie sprzedawalo...
    Dla Lancii szansa moze byc nowy Ypsilon i oby nareszcie Fulvia.

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Z niecierpliwością oczekiwany następca modelu Alfa Romeo 147 przedstawi się na jesiennych targach we Frankfurcie. Nowa generacja wejdzie na rynek pod oznaczenie 149, a w odróżnieniu od Fiata Bravo i Lancii Delta otrzyma zupełnie nową platformę podwoziową. W ofercie znajdzie się wyłącznie 5-drzwiowy hatchback, gdyż wersję 3-drzwiową zastąpiło MiTo. Gama silnikowa składać się będzie przede wszystkim z jednostek 4-cylindrowych. Design auta nawiąże do modeli MiTo i 8C Competizione.

Mniejsze MiTo doczeka się ostrej odmiany GTA, która otrzyma doładowany silnik 1,8 l o mocy 169 kW (230 KM). Z taką mocą w danym segmencie konkurować może wyłącznie Mini John Cooper Works.

Do sprzedaży trafi również sportowo-luksusowa Alfa Romeo Brera TI. Rok 2009 miałby również wyjaśnić los następcy modelu 166.
    zrodlo: Roadlook.pl

Widzicie to co ja!?
    Nowa platforma dla 149!?
    Raczej malo prawdopodobne...

A 169 ostatecznie na czym bedzie bazowac - na czym ma bazowac?
    Jaguar XF?
    Byly komunikaty z tego co pamietam, ze TATA zanabyl Jaga i bratniemy koncernowi z Wloch technike przekaze...
    A wczesniej pogloski, ze bedzie umowa z Mercedesem i plyta E-Klasse...
    Cos wiecie na ten temat?

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Mówiono coś o Jaguarze, z tym, że XF oparty jest na Fordzie. Szlak wie co oni tam kombinują teraz. Ale fakt faktem, że następca 147 musi byc, bo te auto jest dośc długo produkowane w niezmienionej formie.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

shyha
    Gość

Domyślnie

Jak dla mnie tył 149 na tych fotkach super, ale przód? Powinni bardziej to zbliżyć do 159 a nie dawać radośnie głupawy uśmiech a'la Porsche tudzież nowa Delta

Sicilian
    Gość

Domyślnie

149 mnie nawet sie podoba. Na kolana wygladem nie rzuca, ale jest duzo ladniejsza od MiTo

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

149 bardzo mi podchodzi, kształt tyłeczka zdecydowanie przypomina Imprezę najnowszej generacji, ale to tylko na plus, jest taki fajny masywny. I przód też ładny, chyba będzie następna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Mówiono coś o Jaguarze, z tym, że XF oparty jest na Fordzie.
    Ot wspolczesna motoryzacja ;//
    Brytyjski Jaguar oparty na amerykanskim Fordzie w rekach indyjskiego potentaty w kooperacji z wloskim koncernem... 8)))

A temat wspolpracy na linii Fiat - Mercedes?
    Pamietam sluchy, ze Fiat mial wspolnie z MB opracowac platforme dla nastepnej generacji A i B klasy w zamian za udostepnienie platformy E-Klasse, ktora umozliwia naped na tyl...